
Sözlükteki intihal iddialarının çoğu asılsız ve çamur atma oluyor. Örneğin makalenin literatür kısmında birkaç aynı kelime veya cümle kullanmış diye intihal yaptı falan diyorlar.
İntihali nasıl anlarız'a gelirsek, elde ettiği bulgular, buldum dediği sonuçlar başkalarının araştırmalarından copy-paste edilmişse ağır intihaldir. Makalenin veya tezin literatür kısmında blok halinde copy-pastelar varsa, paragraflar şeklinde mesela, intihaldir. Bu durumlarda şikayet edebilirsiniz.
Ama buraya gelene kadar akademinin bilinmeyen çok pisliği var. Aslında hiç yapılmadan veya tamamen uydurma olarak kusursuz gibi görünen çalışmalar yapılabilir. Bunu anlaman ve kanıtlaman çoğu zaman imkansız genel olarak da çok zordur.
Akademisyenin saygınlığını aldığı atıflardan anlayabilirsin. Sıradan bir insan makalelerde problem olduğunu anlamasa da aynı camiadan uzman kişiler yayının kalitesiz olduğunu anlar ve atıf yapmazlar.


wd 40 +1
benzer alanda çalışanlar okuyarak anlar.
ama bazı alanlarda uydurarak kusursuz görünen çalışmalar yapılabilir. misal pozitif bilimlerde cihazdan aldığınız bir grafiği manipüle edebilirsiniz çok absürt olmadıkça sırıtmaz.
ama onun dışında google scholarda isimi aratıp h indeksine vs bakılabilir.
ne anlama geldiği ile ilgili
evrimagaci.org
taib bu baya fikir verse de yine de bazı alanlarda kolaylıkla makale çıkarılabilir sıcak bir konuysa atıf daha hızlı alır.
y.dışında kalabalık çalışmalar daha ilgi çekerken türkiyede bir makalede çok isim varsa daha tırt olduğunu düşünüyor bazı insanlar vs karışık iş biraz.


h index önemli olsa da tam belirleyici değil. suni mi organik mi olduğu önemli.
Oytun erbaş'ın 587 makale ile 37 h indexi var. Bu oldukça düşük bir rakam örneğin. Aynı makale sayısında olanların 200 üstü h indexleri olabiliyor. Yaptığı yayınlar ciddiye alınmıyor, buradan anlaşılan bu.
scholar.google.com.tr
