cocuk dogurmada en iyi 3. vatandaslik icin hangi ülke secmeli?
dogum ile vatandaslik veren ülkelere bakinca söyle iyi ülkelere rastliyorum ABD, Kanada, Brezilya, Arjantin gibi secenekler var. Son ikisi iyi degil bende biliyorum ama ileride bir seyler iyi gidebilir potansiyeli var gibi geliyor bana. daha mantikli düsününce en mantiklisi ABD ya da kanada, abd icin vergi sorunu var, kanada bundan dolayi en dogrusu gibi aslinda.
size göre en mantikli ülke hangisi olur?

kanada vatandasligi olursa avustralya'da calisma izni oluyor diye biliyorum. yani bir tasla iki kus.
abd'nin vergisi büyük problem. almanya'da broker hesabi acamayanlar taniyorum. sirketler bu sistemle ugrasmak istemedikleri icin müsteriyi reddediyorlar. bankalar desen ekstra ücret falan istiyorlar. abd vatandasligi, hali hazirda tr vatandasligindan baska sansin yoksa iyi bir sans.
bence ikide birakmak yeterli bu arada. ana baba cocuklarina dogmadan bile her seyin en iyisini yapmak istiyor ama bu sekilde cocuklar da azimli olamayabiliyorlar. 3.yü de istiyorsa kendisi alsin.


arjantin brezilya nedir? hedge fon yönetisi misin de gelecekte ki potansiyeline göre vs değerlendiriyorsun? onları geç, gereksiz aksiyon olur.
abd'nin iki dezavantajı vergi ve ileride sağlık sigortası durumu. ikisi de kanada da yok (sadece kanadada olduğu dönemlerde ödemekle mükellef), sağlık ise doğumda iyi ama ilerde onlar bu kafayla giderse erişim problemleri artabilir. onu da tr'de halleder ya da almanya'da.
kanada daha mantıklı abd'ye göre ama trump kafaya koyup kanadayı 51.eyalet yapar mı ne olur bi görmek lazım. gerçi çok da fark etmiyor, etmeyecek de


yani bu dördü artı almanya olsa ben almanyayı seçerim. avantaj vs anlamam tamamen subjektif.


Bence de Kanada ama duyduguma göre en son dogum yoluyla vatandaslikla ilgili tartismalar sürüyordu Kanada'da. Güncel durumu bilmiyorum.


yurtdisinda basima bir hal gelse abd vatandasi olmayi isterdim. kanada, yeni zelanda falan gececeksin.
Ben kendim avusturya vatandasiyim. Böyle düsünüyorum.


kanada sosyal devlet. abd değil. ama zaten alman vatandaşıymış. abd olsun bariiii.


abd de vergi sorunu olsa da buna değer. arjantin'i de araştırmak lazım, gelecekte süpriz yapabilir. durumu toparlıyorlar.
bu arada şunu da ekleyim; abd'de doğum dışında garanti vatandaşlık veren bir göç yolu sadece evliliktir. sosyal devlet değil falan denilse de abd vatandaşının çoğu sosyal yardım alıyor.


abd vatandasligi tabii ki. abd vatandasi olarak abd'de yasar zaten vergi sorunu da herkes kadar olur. istemezse ileride cikabilir de vatandasliktan.


Çok net abd.
Kanadalılar kızmasın, Türkiye’den tek farkı amerika kıtasında olması.
Sağlık bedavaymış falan hikaye. Hastaneleri dolup taşıyor kanadanın, işleyen bir sistemi yok. Bu bir örnek sadece.
(Benim kızım’da abd’de doğdu bu arada.)


kanada'da 25. seneye girdim ve sorunun cevabi kesinlikle kanada degil. commenwealth'den uzak dur. sosyal devlet falan bunlar hikaye, bosuna cocugun basini belaya sokma.
bence almanya ustune vatandasliga gerek yok, ama illa olsun diyorsaniz net abd.


Almanya cok saglam dayi ona bas


Çocuğun hayatını özel olarka karmaşık yapmaya gerek olmadığı için almanya yeter. Ben Amerika vatandaşı olup Avrupa'da yaşayanların çektiği sıkıntıları görüyorum özellikle bankacilik vs konusunda.


U.S.A. varken diğerlerini düşünmek bile saçmalık... benim ailemin zamanında imkanı olup da bana U.S.A. vatandaşlığı yerine gidip bu diğer saçma alternatiflerden birini seçtiğini öğrensem ömür boyu bi kırgınlık/küslük olurdu. diğer ülkeler aynı klasmanda değil, yakın bile değil.
U.S.A.:imkan varken almazsanız pişman olmanız garanti.
diğerleri: alman vatandaşlığı varken büyük ölçüde gereksiz, uğraşmaya bile değmez...


ABD vatandasi her sene tax declaration yapmak zorunda.
vatandasliktan cikmak istesen, cikis vergisi odemek zorundasin. bir de ustune 10-15 sene tax declaration yapmaya devam.


@logisticsmanager
kesinlikle bende finans alanida calisiyorum, ayni durumlari bende gördügüm icin zaten amerikan vatandasligina uzak bakiyorum. amerikada yasamiyorsa cocuk inanilmaz zorlastiriyor hayati. elbette cocugun amerikada özgürce yasayabilme hakki ileride inanilmaz bir avantaj olabilir.
@avatar
hedge foncu degilim ama finansciyim. iki ülkede ciddi ilerlemeler olacak ve bazi durumlarda bu ülkede vatandas olmazsan haklarin olmuyor ve ek olarak ab vatandaslari cok el üzerinde tutuluyor. is yapmak isterken ab vatandasiysan 10-0 önde oluyorsun buralarda.
elbette kagit üzerinde amerika ya da kanada degil, amerikaya vergisel ve bürokrasiden dolayi biraz uzak bakiyorum ama kanada bu acidan avantajli geliyor.
galiba amerika olacak gibi ama bakalim.
