
2000 sonrası yapılan binaların çoğunda yasa gereği Faraday kafesi denilen elektromanyetik alan kesici bir düzenek olmak zorunda. Özellikle binaya yıldırım falan düştüğünde ev aletleri yanmasın diye de bu sistem kullanılıyor. Haliye bu durum, sinyalleri de zayıflatıyor. Yine yalıtım işleri de sinyalleri düşürebiliyor.
Çözüm en az 100-200 dolarlık bir wifi repeater almak. Bunun ucuzları, küçüklerinden falan aldım hep patates çıktı. İyi para vermedikçe iyi sinyal alamıyorsun.
Ya da benim önerim şu, modem ile bilgisayar masan arasında duvarları delerek falan, odadan odaya ethernet kablosu döşet. Yaklaşık 20 metre kablo harcarsın ama modemin internetine kablo ile bağlanırsın. O durumda da kablosuzdan çok daha yüksek hızda ve kesintisiz internet alırsın.


En sağlıklı ve basit çözüm odaya ethernet kablosu çekip ucuna bir range extender takmak.


Powerline adaptör
Ev içinde elektrik altyapısını kullanarak internet erişimini genişletebiliyorsunuz
