
Ne yapıyorsun mesela?


küçümsüyorum insanları.


Hocam senin bi duyurun vardı sanki, ofiste 3 kadınız diğer ikisi benim kadar bilmiyolar yapamıyolar vs diye
Böyle bir tarzın var, hani bildiğimi paylaşayım onlar da yapsın gibi değil de sıyrılayım yükseleyim gibi bireyci ve kariyerist bir düşünme şekli
insanların farklılıklarını çeşitliliklerini arkaplanlarının hikayelerinin seninle aynı olmadığını kabul et diyecem ama


Valla dünya üzerinde yaşayan bilmem kaç milyar insandan sadece biriyiz. Hiç birimiz aslında hiç önemli değiliz, gerçekten bu böyle.


Bence empati eksikliğiniz var. Bu kibrinizin, kendinizi üstün görme arzunuzun temelinde bu yatıyor. Çocukluk travmalarının da kişiyi ezerek yükselmeye sevk ettiği örnekler çok. Geçmişinizi irdelemeniz de faydalı olur.


@grimavi yok tam aksine her bildiğimi paylaşıp insanlara yardımcı olup öğretirim ki herkes benim mükemmel birisi olduğumu öğrensin diye. yani bilgimi de saklayamıyorum bu mantıkla :)


Valla meditasyon falan boş iş. Kitap ise kişiye göre değişir diyeyim de başıma bir şey gelmesin. Çözüm ise başkalarının eksikliği, zayıflığı varsa senin de eksikliğin ve zayıflığın olduğunu kabullenmen. Hata yaptıkça oha ben de insanmışım lan, aaa olm geçen Ahmet'i ezdim içimde şu hareketinden dolayı ben de Ahmetmişim meğer diye diye bence törpülersin.


kurtulamazsin. bu senin karakterin. iyi kalpli, guleryuzlu, vicdanli biri olmak gibi birsey. ha kotu bisi oldugu icin bi gun travmatik bir olay yasayip boyunun olcusunu alirsin ve az torpulersin ama tamamen kurtulman cok zor.
not: bu konu ozelinde degil; ama meditasyon'a bos is diyen birini asla ciddiye alma.


@buenosdias reiz +100
geçen bağımlilik duyurusundaki tespitleri de çok isabetli idi.
burada da katiliyorum.


Kibir, hased yalan riya vs bunları kontrol altına alınabilir.
Tamamen kurtulmak öyle mümkün değil.
Herşey zıddıyla bilinir diye bir kaide var sonuçta.
Tavsiyem nefsine ağır gelebilecek ama gerçekte güzel olan şeyleri yapman.
Yolda gördüğün çöpü al, sevmediğin biri de olsa hatalı olduğunu anladığın an git özür dile, fakire bir şey vermek istediğinde daha fazla vermeye çalış, başın yere Barak yürü vs.
Ama asıl niyetin bu konuda önemli.
Babadan anneye geçen bir sıvıdan yaratıldık öldüğümüzde de çürüyoruz.
İşte bu aradaki hayatı kibirlenerek geçirmenin mantıksızlığını iyi anlamak lazım.
Benim hayattan anladığım, kibirli olanların tam aksine küçük şeylerle zarara uğramaları veya küçük düşmelerinşn de mümkün olmasıdır.
Meditasyon evet boş bir iş.


Insan değişime açık bir varlık. Kurtulamazsın gibi bir durum yok bence. En azından şu anda farkındalık olmuş. Meditasyon işe yarar mı bilmem.


bu her birimizin yaşadığı çoğumuzun ise farkına varmadığı bir hastalık. neyseki sizde farkındalık gelişmiş, bu farkındalığı olumlamak ve kendinizi gözlemlemeye devam etmek gerekir diye düşünüyorum.
ayrıca, bu durumun çözümü için çok fazla sayıda insan, dönüp dolaşıp nefis tezkiyesi-terbiyesi yöntemleri ile yakınlaşıyor. en azından bende öyle oldu. şükür ki olmuş.
inanç durumundan bağımsız, mesnevi okumanızı tavsiye ederim. hayatın nasıl yaşanacağına-yaşanması gerektiğine dair daha temiz bir kaynak görmediğimi söyleyebilirim. inanç durumundan bağımsızdan kastım, dini bakışla alakalı. Mevlana'nın argümanlarının islam temelli olduğu bir gerçek ancak bu gerçek bir yana, islamı daraltmaktan ziyade insanın içine doğru genişletmesi gibi düşünülebilir.
nefis terbiyesinin ve dolayısıyla kibirden kurtulmanın aşamaları mevcut, bir sonrakine doğru gitmeye başladıkça hayat çok daha yaşanılası ve hafif bir yer haline geliyor. en azından benim tecrübem buna çıkıyor, selametle


bizim dergaha gel, 1 yıl sadece düz odun toplaman gerekiyor. testi geçersen kurtulabilirsin.
Allah yar ve yardımcın olsun.


Çözüm arıyor olmanız, farkındalığınız güzel bir şey.
NKB'ye evrilmemiş.
Çevreniz için çok rahatsız edici olmalı.
Psikiyatrik destek işe yarayabilir.


öncelikle tebrikler.
bunun farkına varmış olmak ve kurtulmak istemek muhteşem bir adım.
gnostik gruplarda ego nasıl öldürülür çalışmaları var. egonun öldürülmesi mümkün değil ama orada denmek istenen kibrin öldürülmesi. gnostik lügatta böyle geçiyor.
bir grup var türkiye'de. bununla ilgili pratikleri aktarıyor ve her hafta derste uygulatıyorlar.
samael aun weor (bu adamın yazdıklarına bayılıyorum)
kitapları için tr.aeon13.org
bu sitenin instagram sayfasından derslere katılmak için bilgi alabilirsin. ben epey takıldım o derslerde.
www.instagram.com


maneviyat isleri gunluk hayatinizla ilgili sinavlariniz mutlaka karsiniza cikiyordur. kendi kendinize cozemiyorsunuz belli ki, empati beceriniz nasil ? saglam meditasyon veya mindfulness islerini tavsiye ederim.
