iPhone'lar gerçekten daha güvenliyse babama iPhone almayı düşünüyorum.

Yalnız dolandırıcılık daha çok bankadan arıyormuş gibi yapılıyor
Geçenlerde yazar figen şakacı da bu yöntemle dolandırıldı o da herkes bilgi sahibi olsun diye yaşadıklarını şu yazıda detaylı anlattı
t24.com.tr
Anneme bu olayı anlattığımda, geçen hafta da enver aysever'i dolandırmışlar dedi, onu da yutubdan bulup izledim
youtu.be
9 dakika 30. Saniyede anlatmaya başlıyor
Analarımızı babalarımızı bilgilendirelim :)


iphone'da da yapılıyor bir şekilde onlar. bence değmez. paranoya varsa telefonuna eset gibi bilindik bir antivirüs kurabilir. spam çağrı ve mesajlardan korunmak için google'ın kendi antispam servisini veya hiya'yı kullanabilir. reklamlardan kurtulmak için adguard dns gibi özel dns'ler kullanabilir.


Burada telefon markasının öne çıkmasından çok kullanıcının ne yaptığını bilmesi gerekiyor.
İşi daha sıkıya almak isteyerek yüksek meblağda bir telefon anlamak mantıksız.


Google mesajlar (google messages) uygulamasını indirin. Bu tip mesajlar doğrudan spama düşüyor. Aynı şekilde google telefon (phone by google) uygulaması da spam uyarısı veriyor. Bunlar yeterli olur sanırım.


Gereksiz kuruntu yapıyorsun, peder bey böylesi bir ihtiyaç duyduğunu düşünmüyorum. Android google store da güvenlidir webden kırık app indireyim dersen güvenlik sorunu yaşarsın.
