Kariyer anlamında hayatımın hiçbir noktasında olmadığım bi yerdeyim maalesef.
Kendi isteğimle son işimden istifa ettim remote olarak bir Amerika şirketinde Amerika eyaletlerine göre değişken saatleri olan bir şirkette lojistik uzmanı olarak çalışıyordum. Maalesef kariyerimin en kötü kararı olmuş
Şu an da bu ay ile beraber 4 aydan beri iş arayışım mevcut. Üniversitesi son sınıftan beri çalışan biri olarak iş arayışım hiç olmadı. Bu sevimsiz şirket sayesinde böyle bir tecrübem de oldu maalesef. Özgeçmişimde bir holding, sektörde bilinen 60 yıllık köklü bir firma ve bu sevimsiz şirket var. İngilizce ve iş İngilizcesi yönünden bu özgeçmişle beraber çok öne çıkıyorum ve çoğu yerden mülakat daveti alıyorum. Fakat ben hiçbir yer beğenemiyorum. Holding kültürüne çok alışmışım küçük ölçekli firmalar bana korkunç geliyor, büyük ölçekli firmalar ila mülakatlarım devam ediyor fakat şu an yıl sonuna geldiğimiz için de süreç uzuyor. Sorum şu yönde;
Ocak ayına kadar sabretmeli miyim? Yoksa şu anda eski çalıştığım holdingin farklı bir bünyesinde istediğim bir pozisyon açıldı. Bu pozisyona başvurmalı mıyım? Bu bahsettiğim holding ile kötü ayrılmadım. Yöneticim gitmemem için elinden geleni de yapmıştı. Şu anki başvuracağım bünyenin müdürü ile de kısa muhabbetlerim olmuştu. Direkt onunla mı iletişime geçmeliyim?
Gerçekten bu süreç beynimi yakıyor :( yorumlarınız değerli olacaktır.

Seni basvurmaktan alikoyan nedir? Eski isyerine tekrar basvurmak kotu mu hissetiriyor? Insanlarin hakkinda olumsuz dusunebilir mi? Bazi arkadaslar im daha onceden calistiklari yerlere geri donduler. Kalsalar o kadar yuksek zam almalari mumkun olmayan maaslarla baslayarak.


Aslında şöyle; aynı holding fakat farklı bünyeler. Yani daha önceki çalıştığım bünye ile karşılaşmam çok zor. Beni alıkoyan da tam da dediğin gibi eski iş yerime tekrar başvurmak :/ ama bunu bir engel olarak görmeyi bırakıp başvuruda bulunmayı düşünüyorum.
Tamamen farklı bünye olmasına rağmen ben düşündüm ama arkadaşların çok net karar vermişlerdir birebir aynı yer olmasına rağmen.
Teşekkür ederim yorum için :)


ocak'a kadar bekleyip olmazsa, şubat'a kadar bekleyeceksin, o da olmazsa mart'a kadar... nereye kadar bekleyeceksin. eski iş yerine yapıştır gitsin


Çok doğru. Bekleyince yeni fırsatlar gelecek sanıyorum ama süreç aşırı zor ilerliyor ilk defa böyle bir süreç yaşadığım için nasıl hareket edeceğimi yaşayıp görüyorum maalesef.
