bir çok mecrada görüyorum, basit düzenek ile, şerit şeklinde kesilmiş pet şişeleri filament ipi haline getirip kullanıyorlar.

bu fizibil mi? 3d printer almayı düşünüyorum, filament fiyatları yüksek görünüyor, bu bahsettiğim filament yöntemi de arada bir kullanılabilir mi?


 

çok gerçekçi değil deneysel olarak mümkün ama uzun vadeli işinizi görmez. filament şart.
microzey uzun zamandır kullandığım güzel bir marka. ucuzunu almayın makinanızı tıkar illallah ettirir.

basond

tam filement gibi değil onlar, filament çubuk gibi bişi iken pet'den yapılanlar pipet gibi oluyor, bu da akış hızını/miktarını etkileyebiliyor, her geometri/nesne/amaç için süper sonuç vermiyor baskılar ama kaba baskılar için gayet uygun.

birde petg kullandığın hotend'le daha sonra pla kullanmaya kalktığında tıkanmalar oluyor. içinde parçalar kalıyor ve ısı o parçaları eritecek kadar yüksek olmuyor pla için.


filament masrafı gözünde çok görünebilir ancak modeline göre yüzlerce veya onlarca veya 1,2 model basabilirsin bir makara filament ile.

corexy tarzı bir printer tavsiye ederim bütçen varsa.

selam

Çok uzun yazıp sildim, özet geçeyim :)

Piyasadaki filamentleri bile alıp ayarlarını tutturana kadar mükemmel sonuç alamıyorsunuz, bence kendi filamentinizi yapmak için daha çok yolunuz var, emeklemeden koşmaya değil, uçmaya çalışıyorsunuz.

kimlanbu

teşekkürler, ya işin ekonomisi ya da emeklemeden uçmasında değilim de, çok özeniyorum böyle atıktan bir şeyler yapmaya :)

www.youtube.com

biseysorcaktim

yazıcıyı aldıktan sonra filament fiyatları dert ettiğin son şey olacak muhtemelen.

ama dedikleri gibi dünya üzerindeki tüm bireysel 3d printer kullanıcıları içinde pet şişeden kendi filementini üreten kaç kişi vardır? benim tahminim 1/10.000 gibi bir oranın bile altındadır.

emfuzi
1

mobil görünümden çık