Menşei Amerika, Kanada olanlar %30-%40 daha ucuz yerlilere göre. Yerlinin daha ucuz olması gerekmez mi?




 

düz mantık amerikalı kanadalı üreticiler türkiye'deki üretimin 21818831213 kat fazlasını üretiyordur gibi. türkiye'deki üreticilerin hayal edebileceğinden çok daha büyük şirketler bunlar.

karfur migros metro gibi global zincirlerle anlaşma yapıp türkiyeye türkiyede üretilenden daha ucuza getiriyorlardır.

patronaj1

Tüm ithal şeylerin ucuz olmasıyla aynı nedenden: dolar ucuz. Ekonomi yönetimi böyle istiyor.

Bazı ithal şeylerin, yurt dışına göre pahalı olmasının nedeni ise: vergiler. Onun dışında tüm ithal ürünler, neredeyse yarı fiyatına.


.

kartallar yuksek ucar

m.youtube.com

Her şeyi dışarıdan daha ucuza getirmek demek yerli üreticiyi kırıp geçirmek ve insanımızı marketlere , hazır gıdaya bağlı/bağımlı hale getirmek demektir.

Geçen gün de büyükbaş hayvanları olan bir abi söyleniyordu: yem fiyatları artıyorken sütün fiyatı düşüyor.
Bu gizliden gizliye "üretmeyi bırak" demek değil mi ?

Devletimizin de böyle halkın yediğini içtiğini, üretim kaynaklarını, hatta geleceğini tehlikeye koyanları ve insanları zor durumda bırakanları "terörle mücadele" kapsamında ele alacağı günleri bekliyorum doğrusu.
Şu firma , şu kadar ceza aldı demekle olmuyor.
Failler, zanlılar günlerce ifşa olmalıdır.
Yeni doğan çetesinin yaptıkları gibi.

diyecevaplandı

Kanadayı bilmiyorum ama abd cevizlerinin lezzeti Türk cevizlerinden düşük.

wd40

kalite farki

buenosdias

ithal olanlar pekan cevizidir muhtemelen. Walnut'in oldugu yerde pekan cevizinin yuzune dahi bakilmaz (bakilir da ucuza oldugu icin bakilir)

freedonia

Asil sebep tam olarak soylenmemis. ABD ve Kanada'da genis arazilerde, makinelesmis sekilde, modern uretim yapiliyor. Yani verim cok yuksek. Kalite tartismali, kuzey amerika gida urunlerine karsi cekincem var. Guvenmiyorum.

Turkiye'de ise gorece daha geleneksel yontemlerle is yapiliyor. Dolayisiyla maliyet cok yuksek. Biraz findik bahcemiz var, yevmiye usulu toplatmaya kalksak korkunc maliyet cikiyor. Az oldugu icin cogunlukla kendimiz hallediyoruz.

Cogu urunde %30-%40 farka ragmen yerli urunu tercih ederim. Tek cekincem yerli ureticinin mesela ilac, gubre vs kullanimini bilincsiz yapmasi. Bulabilirsem organik tarima uygun yetistirilmis olanlari tercih ederim.

ABD menseili antep fistigi aliyorum nadiren, cinsi bile bizimkinden farkli, tadi bariz bir sekilde bizimkilerden, veya irandan gelenlerden kotu.

mbond

semt pazarından kilosu 100 tl 'ye aldım taze cevizi geçen ay. bahsettiğinin tam tersi benim gördüğüm. ithal daha pahalı buralarda.

zeleno
1

mobil görünümden çık