2 adet kredi kartı olduğunu varsayalım. Maaşı da ayın 15'inde aldığımızı kabul edersek eğer.
Şimdi bu aşamada en mantıklı olan hesap kesim tarihleri ne olur dediğimizde
Birinci kart için ayın 14'ü
İkinci kart için ayın 30'u denildi.
Fakat şöyle bir durum var. Bunların son ödeme tarihleri de 10 gün sonra olacağı için yani birinci kartın hesap kesimi 14 ise son ödemesi 24'ü
İkinci kartın hesap kesimi 30'u ise son ödemesi 10'u diyelim.
Hal böyle olunca maaşını 15'inde alan bir kişi için kredi kartlarından yapılan alışverişler mutlaka o ay da alacağı maaştan ödenmesi gerekiyor.
Bu nedenle örneğin hesap kesimi ayın 6'sı yapsak son ödemesi de 16'sı olsa ayın 6'sından sonra yapılan harcamalar en azından bir sonraki ayın 15'inde alınacak maaştan ödenmiş olacak. Doğru mudur?
bence hesap kesim 5'i yapılıp son ödemesi 15i. sizin gibi 6sıda yapılabilir.
ben olsam iki kartıda aynı hesap kesim tarihi yapardım.
en sondaki sorunuzunn cevabı doğru.
ben olsam ekstre tarihlerine göre değil, son ödeme tarihine göre bi zaman seçerdim. maaş yattığı an kredi kartını ödemenize gerek yok, aradaki 10 günlük süreçten faydalanmaya çalışabilirsiniz.
mesela cihat çiçek'in para piyasasası fonu taktiği gibi.
burdaki amac ne tam olarak hocam onu anlamadim? maas sonrasia kalirsa odeyememe durumu var mi? eger yoksa 2 karti 15 gun arayla kestir ki biri kesilince onu kullanmaya basla, oburu kesilince digerini boylece en uzun vadede borclarini odemis olursun. ha nakit akisin sorunlu ve ayni 30unu kalirsa odemeyem diyorsan bilemem tabi.
Ben anlamamış olabilirim ancak neden denk getirmeye çalışıyorsunuz ki?
Teknik olarak en kazançlı olacağınız senaryo maaşınızdan artan tutarı en fazla bekletebileceğiniz senaryo zaten. Kredi kartı ekstreniz kadar parayı maaşınızdan artırıp para piyasası fonu alırsınız, son ödeme tarihinde borcunuzu ödersiniz o sürede kazandığınız faiz de cebinize gider.