Fikrimi yazayım: Birincisi merdivenler eskidi. Daha sık arızalanıyorlar ve o kadar fazla var ki bence servis bence yetişemiyor. Bildiğim bir durakta yukarı çıkan bir merdiven 10 gündür bozuktu. İkincisi, yağmur. Merdivenler dışarıda ve yağmurda hayvan gibi su alan bir hareketli ve elektrikli aksam. Merdivenlerin üzerini kapatmadıkları için özellikle sonbahar ve kış aylarında daha da pert oluyorlar.
Çok eskidi +1. M4 metrosuna yeni açılan durakları (fevzi çakmak - sabiha) açıldığından beri her hafta kullanıyorum nerdeyse. Bir kere bozulduğunu görmedim. Belki çok çok nadir. Ama ünalan metrodan metrobüse çıkarkenki merdivenler çok bozuluyor son aylardır. Zincirlikuyu metrobüs durağındakiler çok daha eski mesela, onlar resmen çalışmıyor.
akepe tamir parası vermiyor
bi de akepeliler arada merdivenleri bozuyor, tornavida falan sokuyorlar
hıhım, tam olarak böyle
Her ürünün belirli bir taşıma kapasitesi ve ömrü var. İstanbul'un mevcut kapasitesini kaldırmıyor birçok yerdeki merdivenler. Üstüne bir de kasıtlı olarak zarar verenler var. Bazıları gerçekten siyasi ideolojiden dolayı yapıyor ama çoğunluğu mağarada yetişen ve medeniyetten uzakta beslenmesi gereken yaratıklar. Bunlardan her şehirde var. Bunların toplanması, ıslah edilene kadar insan arasına salınmaması gerekiyor. Şunları diyorum:
www.instagram.com
www.youtube.com
Yoksa "Ekrem İmamoğlu belediyeye harcanacak parayla şarap içiyor" değil. Aynısı otobüsler için de geçerli. Bu kadar göz önündeki konular gerçekten fark edilmiyor olabilir mi sanıyorsunuz?
Her merdiven basina 1 kamera koy
Kameraya bakan eleman baslata bassin durursa
Bence cogu zaman insanlar stop tusuna basiyorlar zevk yapiyorlar
eksisozluk.com sözlükte şöyle bi entry var.
istanbul metro'da hizmet veren yaklaşık 1500 yürüyen merdiven varmış, yaklaşık 1400 tanesi aktif. arızalı olduğu için kapalı olanların sayısı 10 civarı. ama sanırım en işlek yerdekiler arızalı olduğu için hepsi bozuk gibi düşünüyoruz.
arızalı olmanın dışında başka sebeplerle kapalı olabiliyorlarmış.
konu ile ilgili eski bi açıklama:
www.metro.istanbul
üstteki yazara ve açıklamaya katılmıyorum.
bunlar mekanik cihazlar. kaliteli cihaz koyarsın, bozulmaz. bizi yemeyin artık.
30 yaşındayım ben hadi neyse, siz 70 yaşına gelin, göreceğim sizi. bahaneyi bırakacağız önce toplum olarak. bir tane siyasinin yaşlısı kullansın bakayım, kaç saatte çözülüyor, hiç bozuluyor mu?
@camdown neredeyse belediyeden özür dileyeceksin:) Sayın duyuru sahibi yürüyen merdiven bozulmalarını çoook kibarca dile getirmeye mi çalışıyor? Yazar, yürüyemeyen merdivenlerin mağduru mu yoksa yürüyen merdivenlerin bozulmasının gündem olmasından mı rahatsız tam anlaşılamıyor. "Merdivenler eskiden de bozulurdu..." "....üzerine oynanan bir algı var." Mazereti yöneticiler dile getirir ama burada bizzat şikayetçi (!) mazeret beyan ediyor:"istanbulun nüfusu çok arttı, provokasyon da var." Ama realiteyi ağzından da kaçırıveriyor: "Çok fazla çalışmayan merdivene denk geliyoruz."
Arkadaşlar biz bu şehrin sakinleriyiz. Oy kullanırız, seçim olur, biter. Koltuğa oturan yöneticiler hangi partiden olursa olsun onları denetlemek, uyarmak, eksikliklerini dile getirmek en tabii hakkımızdır. Şehrin yönetimine talip olanlar şehrin artan nüfusunu da, provakasyonları da vs.'yi de bilerek şehri yönetmeye talip oluyorlar. Halk da onları seçtiyse mazeretsiz vazifelerini yapacaklar. Eksik gördüğüm, ihmalkarlık gördüğüm kamu hizmetlerinde a partisi b partisi bakmaksızın bam bam bam yazarım, ararım, sesimi yükseltirim. Türkiye'deki demokrasi anlayışı "halkın yönetime alet edilmesi" bağlamında işliyor. Mazbatayı alan kişi salt çoğunluk arkamda diyerek salıyor işleri. İstanbul'da yaşayanlar Arnavutköy, Sultanbeyli ilçelerinin geri kalmışlığını bilirler. O ilçeler niçin öyledir? Çünkü oraların yönetimine seçilenler o lokasyondaki sosyolojinin çalışsalar da çalışmasalar da her türlü kendilerini destekleyeceğini bilirler. Yapmayın etmeyin.... Siyaseti bu ilkel dayanışmaya alıştırmayalım.
Türkiye ekonomik olarak güç durumda.
Artık Hükümetten de Belediyeden de almış olduğumuz hizmetin her geçen gün biraz daha kötüsüne razı olmak zorunda kalacağız.
Özeti bu.
Eskiden iyiydi demenin de alemi yok. Çünkü o eskiden yapılanlar borçla yapılıyordu. Şimdi o borçları ödeyeceğiz. İşi siyasete dökmenin alemi de yok.Genel resim bu.
Vatandaş olarak hizmetin en iyisini istemek en doğal hakkımız. O ayrı.