Başlığı Sanal Kumar diye açsam da ben rulette, blackjack'te filan değil Kripto Sektöründe büyük para kaybettim. Kripto Piyasası da büyük ölçüde Sanal Kumar sayılır.

Haziran Ayında Kripto Sektöründe 250 bin tl batırmıştım. Kripto Borsasına bu parayı kredi kartıyla yüklediğim için borç paraydı batınca . Daha önce duyularını açmıştım.

Aileme anlatmıştım. Ailem destek olmuştu, borçları ödemişti. Ödenen borcu, aileme her ay maaşımla ödüyorum. Borcun Yarısı hemen hemen ödendi.

Şu an Aileme Ödemem gereken borç yaklaşık 140 bin TL.

Tam yavaş yavaş bitiyor derken şeytanın dürtmesiyle 100 bin tl daha borçlandım. Ailem yine öğrendi, yine el mecbur ödediler.

Mart-Nisan ayına kadar tüm maaşımı aileme verince borcu tamamen bitiriyorum. Bu sefer Allah'ın izniyle kesin olarak bıraktığıma inanıyorum. Çünkü Bana Kripto Para Piyasasını hatırlatacak, çağrışımını yapacak her şeyi sildim bilgisayardan. Telegram'ı Sildim. Kripto Sitelerini filtreledim. Google'a yazsam da girmiyorum.

Yaşım 29. Kendime ait hiçbir varlığım, param yok. İlk defa Nisan ayından sonra olacak. Ve bu çok zoruma gidiyor çünkü 25 yaşından beri çalışıyorum tüm kazandıklarımı bu sektörde yedim. Asla bir daha ne kripto ne türk borsası ne de herhangi bir kumara bulaşmayacağıma dair büyük and içtim. Ve bunları çağrıştıracak her şeyi temizliyorum etrafımdan. Bu konuyla ilgili konuşuldu mu bile ortamı terk ediyorum.

Sizce Yeniden başlayabilir miyim ?

Yaşım 29. Para biriktirmek için çok geç kalmış olmaktan çok korkuyorum.

Tek bir avantajım var. Devlet Memuru olmak...

Bekârım ve yaşımdaki insanların evleri-arabaları var. Evlilikleri, çocukları var. Benim ise şu an borcum var...

 

Geçmiş olsun.
Yasin inan çok büyük değil. Başlayabilirsin ve bir daha bu illete kapilmazsan çok daha güçlü çıkabilirsin.
Tebrik ederim şayet bıraktıysan.

kisa

Bro zamanı geri alıp yaptığımız hataları telafi edebilsek inan bana hayat daha kolay yaşanırdı ama öyle bir şansımız yok, o nedenle yaptığıız yanlışlardan ders çıkarıp "bak böyle yaparsak böyle içimize kaçıyor" deyip aynı şeyi tekrarlamazsak hatadan dönmüş oluyoruz, bu zaten ilk adım, bunu yaptıktan sonra daha gençsin düzenli bir gelirin var her şey olur yani çözersin, aynı şeyleri tekrar yapma yeter. Bak ailen de elinden geldiğince destek olmuşlar sana, kendin için olmasa bile en azından onları üzüp utandırmamak için bir daha bulaşma bu işlere, böyle yaparsan başarırsın bence.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Bir de ekşi de marques de pombal
Nickli biri var.
Bu bagimlilikla ilgili bir şeyler yazmıştı. Ona da mesaj at derim.

kisa

"Bekârım ve yaşımdaki insanların evleri-arabaları var. Evlilikleri, çocukları var."

Abi abartıyorsun. Ben soruyu baya milyonlar falan olacak ya da her zamanki gibi ananin babanin evini falan satıp hala kumar oynayan biri çıkacak sandim.

Eşeklik etmissin, olur. Ne güzel ailen yanında olmussun, sen de esseklik ettiğini anlayip aksiyon almissin.

29 yasimda benim evi, arabası olan arkadasim su an yok. Olanlarin hepsinin ailesinden ya da kayin aileden geliyor. Kendi kazanip ev alan yok 29 yasinda. Bir tane arkadasimin vardi, o da batırdı her şeyi bir ev, iki araba, bir motor, bir arazi aracindan elinde azıcık bir para kaldi.

Yani geç kalmis degilsin. Gec kaldığın tek şey Türkiye'deki bedava krediler olabilir anca ama o da kolay bir iş değildi cash paran yoksa.

Normal kisilerle aranda olsa olsa bir araba farki var o kadar. Hayatini bu kadar para odakli yasama. Toplasan diğerleri ile aranda belki iki senelik falan birikim farkı var. Iki sene için mi kendine harap ediyorsun? Daha 35 sene calisacaksin, yüzde 5i geriye kalan para kazanacagin dönemin.

logisticsmanager

Evi yönetemeyecek olan veya maddi harcamaları boş yere yaparak eşiyle tartışacak olan veya
bu tür hırsları için eşinin parasını/ona kalan mirası borç adı altında almaya çalışacak olan ya da eşi adına kredi çektirecek olan evlenmesin zaten.
Bir kişi çukura düştüyse eşi de onunla beraber o çukura girmemeli

Senin yapman gereken borçları ödedikten sonra kenarda 100 - 200bin olduğunda (o da olursa) içinde o paraya bağlı doğan hislerini bir kontrol etmek.

Kötü huylarımız adeta virüs gibidir. dışarıda, çevre müsait olmadığında sessiz sakin öylece dururlar.
Ama uygun bir ortam yakaladığı anda ise harekete geçerler.

Çevrene bakıp umutsuzluğa kapılma herkes kendi hayatını yaşıyor.
Onlar gibi olmak zorunda değilsin. ama hayatı kendince düzene koymak şart.
O evlendi ben de evleneyim..
O çocuk yaptı ben de çocuk yapmalıyım...
diye geleceğe yönelik karar alınmaz.
Evliliğin ne olduğunu bilmeyen, eşine saygı gösteremeyecek olan çocuğu ihmal edecek olan hiç evlenmemeli.
Boşanmalarda top10 listesine girdik maalesef.

Daha evli ve çocuğu olduğu halde aklının terazisindeki ayar bozukluğu yüzünden başka kişilere gidenler, evi terkedenler var.

Evet, devlet memuru olmak avantaj.
Dezavantajı ise gelen maaş insanı fakirlikten koruyor ama zengin de yapmıyor. bu halde parayı haecamayka azaltmak yerine bazı sıkı tasarruf tedbirlerine yönelmen lazım.
bir kere altın almak şart.

Ailen sende düzelme görmezse ve bir sonraki iflasında
- arkadan dağ gibi babam abim var bana yardım ederler.. düşüncesini unut.
Bunlar (stok) bir yere kadardır.

diyecevaplandı

Bu iş yeminle olmaz. Senin doktora gitmen gerekiyor. Çünkü bir daha ailen ödemeyi kabul etmeyecek. Bir gün evli olsan eşin boşanma davası açacak. Her şey daha kötü olacak. Sen korku hissetmiyorsun. Ailem ödüyor, memurum rahatlığı var. Bu kafayla yeniden başlayamazsın. Önce kafanı değiştir.

arbre

Şimdi baktim, sen önceki arkadassin;
Abi sal kendini. Acil yardim Alman lazim, yoksa loopa almissin sürekli aynı şeyi diyorsun.

Bir boka geç kaldığın yok. Finansal özgürluk alan insan sayısı da milyonda 1000 falan.

Yardım almazsan ayda bir aynı soruyu sorup hayattan zevk almayacaksin.

logisticsmanager

özel sektörde para 30'larından sonra kazanılıyor ama sen memurmuşsun. sabit gelirli insan için en önemli şey zaman. şimdi 5 yıl geriden geleceksin ve bu ciddi bir dezavantaj. açıkça konuşmak lazım. bununla yüzleştikten sonra ya elini büyütürsün, memurluk dışında kumar harici iş kovalarsın ya da beklentini düşürürsün.

gabe h coud

Geçmiş olsun.

Öncelikle, olan olmuş. Zamanı da yaşanan kayıpları da geri almak mümkün değil. Meselenin bu boyutu üzerinde daha fazla durmayın. Olan oldu.

Bu noktadan sonra en önemli şey gerekli dersi çıkarmış olmak ve aynı ya da benzer hataları bir kere daha yapmamak.

Hiçbir şey için geç kalmadınız. Birikim yapmanın yaşı olmaz, siz de daha çocuk yaştasınız zaten. Elbette birikim de yaparsınız hayatınızı da yaşarsınız. Kamuda çalışmanız büyük avantaj. İş güvenceniz var. Bundan sonra işinize ve terfinize odaklanın, elinizden gelenin en iyisini yapın.

10551037

Sorun geç kalmanız değil ki. kalmadınız zaten. sorun bağımlı olmanız. Öyle telefondan uygulamaları kaldırmak ile olacak iş değil. Üzgünüm yargılar gibi konuşuyorsam ama çevremde gördüğüm şey kumar bağımlılığının alkol ve uyuşturucudan bile kuvvetli olması. Kendinize saygınızı korumak istiyorsanız öncelikle ciddi ciddi profesyonel yardım almalisiniz. Adsız alkolikler grupları gibi gruplar bulabilirseniz muhteşem olur sizinle aynı şeyleri yaşayan insanları dinleyerek kendinize dışarıdan bakabilirsiniz. Kolaylıklar diliyorum

aslagülümseyenbirkediyegüvenme

Dostum sen borçsuz duramazsın. Kumar bagimliligindan kurtul. Nasil yapiliyor bilmiyorum.

robert bosch

ailene ver vasiliğini, üzücü olmak istemem ama erinde gecinde tekrarlıyor. tedbirini al. yazık değil mi emeklerine. bir anlık hepsi. o yüzden kendini insafına bırakma.

sanemkk

Aslagulumseyenbirkediye güvenme +1 demeye geldim
Bazı insanlar bağımlılığa yatkın olur. Siz de onlardansınız sanırım hiç şakası yok bu işin lütfen profesyonel birisinden yardım alın.

kullanicadi

Hocam bir 150 bassan hayatını kurtaracak fırsatlar var. Bazen de böyle kötü zamanlar oluyor tabii ama geçer.

pavlis

29 yaşında kimin evi, arabası, çocuğu varmış ya. 40 yaş diyelim ona.

deartheodosia

öyle iyi, kibar, teselli edici laflara gerek yok ve evet kıyasiniz doğru: evleri, arabaları ve öyle veya böyle güvene dayalı bir evlilikleri dahi var.

- psikiyatriste gideceksiniz. sizde dürtü kontrol bozukluğu var. 29 yaşında kazık kadar adamın dürtülerine hakim olması, duygusal olarak 15'inde değilse hâkim olması gerekir.

- binance vs hesaplarini bir baskasiyla beraber kapatacaksiniz.

- akıllı telefonu, bilgisayari bu uygulamaları kaldıramayacak kadar eski olan modelle değiştireceksiniz. internetsiz, sosyal medyasiz da yaşanıyor.

- elinize geçen aylığı aileden birisine direkt vereceksiniz. varsa başka banka hesaplarınız kapatın, kredi limitlerini düşürün. imkânı var mı bilmiyorum, ama sizin tayin ettiginiz kişinin onayı olmadan kredi cekmemeniz lazım.

- İnanıyorsan Kur'an'a da el basacaksınız. ben olsam, hiç değilse bu durumda inanmak zorunda hissederdim.

Gözümünuzun önünde, 2020-22 arasinda yakın bı arkadaşım, Eyüp un merkezinde 2 daire, 1 BMW, 20 kilo altını yedi öyle. şimdi metelige kurşun atıyor.

anlatamıyorum

geçmiş olsun. çok gençsin daha inan ki. dersini aldığın sürece, bir daha bu hatayı yapmadığın sürece her şeye yeniden başlarsın, önünde dağlar duramaz. yeter ki sen kararlı ol. işine gücüne sarıl. lütfen kendine verdiğin sözü tut, kendine saygını kaybedersen işte o zaman her şeyini kaybedersin.

geç kalma konusuna gelince... maraş depreminde insanlar öyle çok şey kaybettiler ki. ben kırk yaşındayım ve şikayet etmeye ar ediyorum artık.

titanyum22

29 yaşında paranızı düzenli ve tasarruflu yönetmeye başlasanız eviniz de arabanız da olur.

Ama sorun kumar sizde. Kripto da sizde kumar dürtüsüyle tetiklenmiş olabilir.

Çabanız güzel, en azından kurtulmak istiyorsunuz ama...

Kumar konusu çok dikkat edilmesi gereken bir konu ve beynin bağımlılık merkezleriyle alakalı olabiliyor. Bu sebeple ailenizle bu durumu konuşun ve gerekirse ailenizin gözetiminde bir doktora (psikiyatri) gidin. Konu psikiyatrik bir mesele bile olabiliyor.

Şeytan dürttü vb gibi bahaneleştirmeyin, göz ardı da etmeyin. Maalesef bu konuyu göz ardı edip evini, ailesini, sağlığını kaybeden, çok örnek var Türkiye'de. Bu bir alışkanlık olarak görülebiliyor ama yukarda yazıldığı gibi psikiyatrik sebeplerden kaynaklanabiliyor. Dürtü kontrol bozukluğu gibi.

Bu konuyu bir uzman gözetiminde yönetmeyi düşünün. Onun tavsiyeleri olacaktır mutlaka. Biraz radikal önlemler almanız gerekebilir. Maaşınızı ailenize vermek, onlardan ihtiyacınız kadar harçlık almak vb gibi. En doğrusunu size uzmanlar söyler. İhmal etmeyin derim.

Ve ailenizle de bu açıklıkta konuşun. Maddi destek yaşadığınız sorunun yaşattığı sıkıntıyı çözmüş şu an ama o geçici çözüm. Sizin asıl çözmeniz gereken bunu tekrar yapıp yapmayacağınız.

anten

Profesyonel destek almalisin bu bir rahatsizlik

Zetnikov

"Tam yavaş yavaş bitiyor derken şeytanın dürtmesiyle 100 bin tl daha borçlandım."

Evet, gençsiniz, kaybettiğiniz paralar hayat karartacak paralar değil, çalışır yerine koyarsınız ama artık bunun uyuşturucu bağımlılığı gibi bir bağımlılık olduğunu kabul edip tedavi olmanız gerekiyor. Profesyonel destek almazsanız o şeytan dürtmeye devam edecek. Lütfen vakit kaybetmeden başlayın.

visnebahcesi
1

mobil görünümden çık