2023 başlarında 8GB M1 almıştım. Bilgisayardan çok memnunum ama olabildiğince güncel teknolojiyi kullanmak istiyorum özellikle bilgisayarda. Bu ram bana yetiyor, sadece daha iyi kamera, daha iyi ekran ve daha uzun ömür (ve sonra satarken değerini koruması) kriterlerim var.

Şu an benimkinin sıfırı 26,500 TL, M3'ün ise 43,000 TL.
Sizce elimdekini satıp üstüne ekleme yapıp M3 almak mantıklı mı?

 

degil. mac 7-8 sene catir catir gider. illa alacaksaniz biraz daha bekleyin m4 cikacak onumuzdeki sene.

antikadimag

mantiksiz diyorum. klise olacak ama tam bir "bu soruyu soruyorsan" durumu. sorudan acik bir sekilde maddi kaygin oldugu anlasiliyor ve bunu sifir ve daha pahali bir urun alip eskisini ucuza satarak asamazsin.

hot potato

Daha uzun ömür için çok memnun olduğun bilgisayarı satmak daha uzun ömür mantığına aykırı bir şey. 15'e satıp daha uzun ömürlü olsun diye 30 vermektense o 30'u hiç harcamama gibi bir imkanın da var.

denizgonen

bende 16gb m1 var, kısmetse 4-5 sene daha yeni bilgisayar almam.

co2s2

Hayir degil.

nuisance2

iki çeşit insan var:

1. Alıp suyunu çıkaran. (bu laptopu 2028'de falan değiştirdiğini düşün)
2. Değeri çok düşmeden satıp upgrade eden.

eğer ikincisi olucam dersen satıp al ama bu sefer uzun vadeli al. 2023'te 8gb M1 almanın sebebi bütçe miydi yoksa bir deneyeyim diye mi aldın bilmiyorum ama çıktıktan 2 yıl sonra aldın aslında. Şu an alırsan güncel alacaksın okey, ama 8gb ramli değil 16gb ramli alırsan daha geleceğe yönelik bir makine almış olursun. Aynı şekilde ssd'yi de upgrade ediyorum ben hep. Kamera ve ekran yeni jenerasyonda pek değişmemiş olabilir bi bak. Miniled ekran çok güzel ama o Pro'larda var o zaman Pro'nun baz modeline geçmen lazım. Bu sefer incelikten kaybediyorsun ama daha iyi ekran ve hoparlör kazanıyorsun.(fan geliyor, bence Macbook Air'in fansız olması harika. Ha ben fanlı Macbook Pro kullanıyorum ama ihtiyacım bu.) Yani aslında m3 mba senin istediğin ekran ve kamerayı vermiyor bence.

nhk ni youkosu

Elindekini en iyi olasılıkta 20 civarına satıp, üzerine bir o kadar daha koyup deneyim bakımından aşağı yukarı aynı makineyi almaktan bahsediyorsun.

Yerinde olsam harcayacağım parayı dolar olaraka kenara atıp bir sonraki bilgisayarım için biriktirdiğim para gözüyle bakardım. Teknolojide elimdeki çok değer kaybetmeden satıp modeli yenileyeyim fikri genelde çok pahalıya patlar. Ben olsam böyle bir şey yapmazdım. Mac uzun süre boyunca performanslı çalışıyor, elindeki makine eski değil. Harcadığın para aldığın ek performansa asla değmez.

10551037

2015 air'i 8 sene kullandim, sattim.
m2 air aldim gecen sene, 2030'a kadar yardiririm tahminen.
degistirmek icin cok erken bence.

cooperr
1

mobil görünümden çık