normal kaotik tr den bahsetmiyorum, bir anda ne oldu boyle "apo" iceriden cikiyor ani sekilde, net bi bilgi var mi olan biten hakkinda.
hizli bi sekilde iceriden cikartilacak gibi duruyor, koseyazilarinda bu durumu analiz etmis, surece yorum yapan kisiler oldu mu, gundemi pek takip edemiyorum, bilgi sahibi olmaya calisiyorum durum hakkinda. bu olaganustu bi durum, idrak edemiyoruz



 

Bir gün illa ki çıkacak ama mevcut yasalara göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının tahliye şansı 30. yıldan sonra başlıyor.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Ülke ekonomik olarak bitmiş durumda.
Masrafı çok, borcu da çok.
Ama geliri yok. Borç vereni de yok.
Bu aşamada borç vermeye yanaşacak dıjjj güçlerin de kara kaşımıza kara gözümüze yangınlık durumu yok elbette.
Karşılık olarak bir şeyler isteyeceklerdir.
Mesela şurada anlatılan basın toplantısına göre Almanya, suçlularını kaktırmak istemiş.
Bu tip konular kapalı kapılar arkasında konuşulup karara bağlandığı için de ülkede neler olduğunu ancak yaşayıp görebiliyoruz.

www.youtube.com

Mirket

mevcut anayasa ile RTE bir daha aday olamıyor.

akp, sadece mhp'nin katkısı ile anayasayı değiştiremiyor, referanduma bile götüremiyor.

akp, herhangi bir ideolojisi olmayan, fikri ya da planı programı olmayan bir partidir. tüm geçmişini, varlığını, her şeyini RTE'nin şahsi iktidarına borçludur. RTE'nin şahsen iktidar olmaması, akp'nin sonu anlamına gelir.

akp, bir çıkar partisidir. en üsttekinden en alttakine tüm destekçileri çıkar bekler. en üsttekiler ihale bekler, alttakiler kendine, çoluğa çocuğa iş bekler, daha alttakiler yardım kolisi bekler. bunlar olmaması durumunda kimse akp'yi desteklemez. iktidar olmaması durumunda akp net bir şekilde biter.

daha önce defalarca gördük ki RTE ve akp, iktidarda kalabilmeleri için askeri bile bile ölüme göndermek dahil her şeyi yapabilir. önemli olan iktidarda kalmaktır. şu anda da bunun tek yöntemi olarak apo'yu serbest bırakıp dem parti'yi yanlarına almak olarak görüyorlar.

başka hiç bir şey değil.

co2s2

@ Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
Terör suçundan alınan ağırlastirilmis müebbet hapis cezasının tahliyesi yok. Ölene kadar bu cezayı alan kişi hapiste kalır. Yanlış bilgi veriyorsun.

dedeminhirkasi

helak yüklemesi sürecindeyiz.

bu kadar ahlaksızlık, yolsuzluk, çıkarcılık, kontrolsüz cinsellik vd ve yaptığımız hiçbir eylem sonuçsuz kalmıyor.

her birimizin tek bir yalan söylemesi bile topluca sisteme işliyor. yani bu benim suçum her birimizin olduğu kadar.

it's just helak bro. it's just helak.

yaptığımız veya yapmamız gerekirken yapmadığımız şeylerin bedelini ödüyoruz.

janderzel zartanyan

Muhtemelen sen okuduğunu idrak edemiyorsun brom ben zaten tahliye olur demedim tahliye olma şansı 30. yıldan sonra başlar dedim, illa tahliye olacak anlamına gelmez bu ama 30. yılını doldurursa koşullu salıverme şartıyla serbest bırakılabilir, lütfen verilen cevapları iyi okumadan ya da konuyla ilgili kesin bilginiz yoksa böyle kendinden emin şekilde atıfta bulunmayalım.

"Terör suçlarında da bu hapis cezalarında yatar süreleri değişiklik göstermektedir:
Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis: 5275 sayılı Kanunun 107/4. maddesine göre, hükümlü 36 yılını cezaevinde tamamladığında şartlı tahliye imkanından faydalanabilir. Bu süre için herhangi bir indirim yapılmaz. Kesin tahliye süresi ise 5275 sayılı Kanunun 107/6. maddesine göre 54 yıldır."

Süre 30 değil 36 yılmış, biraz daha yatar yani. 54. yılda da kesin çıkıyor gördüğünüz gibi.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

@ kaleci
Ben senin ne yazdığını iyi anlıyorum da sen ne yazdığından ve ne bildiğinden haberin yok.

5275 sayılı Kanunun geçici 2. maddesine göre; Kanunla; ölüm cezaları, müebbet ağır hapis cezasına dönüştürülen terör suçluları ile ölüm cezaları ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasına dönüştürülen veya ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezasına mahkum olan terör suçluları, koşullu salıverilme hükümlerinden yararlanamaz.

Bak orada ne yazıyor, iyi oku. Sindire sindire...

dedeminhirkasi

Aynen kanka faydalanamaz.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

@kaleci
@dedemin

Siz tartısina ben de merak ettim söyle bir yazıya denk geldim;

sen.av.tr

Ersan Şen gerçi Nizamettin Güvenç tadında çok güvenilir bir kaynak değil ama konu iddia ettiğiniz gibi net bir mevzu değil benim anladigim kadariyla.

makbur

her gün bi …lar olduğu kesin. siyasilerin hırsları, vahşice öldürülen kadın ve çocuklar, göçmenler, bombalar, ekonomik buhranlar…

deartheodosia
1

mobil görünümden çık