Şahidimiz de var. Mobbingcinin tek icraatı bu da değil. Ancak diğer yaptıklarının şahidi yok. Sadece bu suçlamayla bahsi geçen şahsın cezalandırılması sağlanabilir mi?




 

Mobbing ama cezalandırılması sağlanabilir mi bilemem.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

İsim takmak zorbaliktir. İs yeri konseptinde de mobbing oluyor.

Ceza alması isyerinin bu konulara göre ne kadar organize olup olmadığına bağlı.

encokbenisevinnolur

Mobbing çok geniş kapsamlı bir şeydir. Devamlılık ister, başkalarına yapılmayan olumsuz uygulamalar ya da özel düzenlemeler onun için yapılması, ücret düşüklüğü, izinlerde zorluklar, herkesin içinde azarlanmalar, hakkında alaycı dedikodular vb. İspatı zordur aslında. İş arkadaslarinin içinde genel olarak bu kanaat oluşmuş ise mobbing daha iyi anlaşılır. İsim takmak tek başına sayılmaya bilir. Her olay kendine özgü değerlendirilir.

aslagülümseyenbirkediyegüvenme

mobbingdir. lakap taktığı kişinin varlığının kabul edilmemesi ve onun küçümsenmesi anlamını taşır. özellikle de kişi bu lakabı kabul etmiyorsa. (bazılarının suratına şerefsiz dersin güler. oluyor böyle)

lakabı yüzüne söylediyse de saygılı bir şekilde bundan hoşlanmadım demek gerekir şahitler önünde ki mobbing davasında yine diğer kilit şahitlerdir.

mobbing davası söz konusu ise mutlaka kayıt alın.
yazılı veya görsel. her ne kadar kişinin rızası alınmadan görüntü almak insan hakları'na aykırı dense de kullanılıyor diye biliyorum ama emin değilim. bir avukat arkadaş bilgi versin.

janderzel zartanyan

isim takmak zorbalıktır +1 şikayet et şansını dene

titanyum22

Eğer üstün değilse ve lakap onur kırıcı, aşağılayıcı, performans üzerinden eleştiri, cinsellik, dil, din, ırk vb. temelli değilse mobbing olarak bir şey çıkmaz. Yine de şikayet edilebilir tabii ki. Mobbing olmasa da psikolojik şiddet ve risk etmeni olarak geçer. O yüzden iş yerinin yasal olarak müdahil olması gerekir.

nawar
1

mobil görünümden çık