Nasdaq falan hangilerine bakalım yatırım için?




 

Böyle sorma ihtiyacı duyuyorsanız ETF bakın, şirket hissesi değil.

synesthesia

ETF +1 teknoloji hisseleri yogunlukta olan vs bir suru sey var. gecmis performanslari da gozukuyor fonlarin, gonlune gore bir sey secersin

fakyoras

favorilerimi yazayım;

yoğun enerji ihtiyacını kısa vadede karşılayacak nükleer enerji için URA etf
startup nedeniyle Oklo
Trump - Vance nedeniyle Palantir
OpenAI nedeniyle Microsoft ve Infosys

croswell

eksiduyurudan soru sorup paranı ona mı yatırıcan?

razzraziel

Hayır ben Amerikan Vergi Dairesi'nde çalışıyorum popüler ve çok talep gören şirketleri denetlemeye gideceğiz o nedenle soruyorum.

Bir ben var benden şurada

VOO, SPY gibi S&P500 endeksini takip eden ve daha da onemlisi icine gomulu komisyon orani sifira yakin ETF'ler bu isin altin standardidir. Iceriklerine bakarsan anlayacaksin zaten.

Palantir falan kesin uzak dur, hem zaten spekulasyon uzerinden son 1 sene icinde dehset yukseldi, hem de scam olma ihtimali cok yuksek. Sahibinde falan da tam bir dunya para cukkalayip kaybolacak adam tipi var.

hot potato

Palantir scam değil arkadaşlar. Milyar dolarlik firmalarin aldığı ürünü scam diye tanitmak sacma olur. Bizde de var palantir ve oldukça iyi. Piyasa fiyatini bilemem, yatırım yap da diyemem de hayvan gibi büyük şirketler için iyi program ve sadece parası olan sirketler alabiliyor zaten. Airbus kullandığı programa scam demeyelim.

Ben olsam şirket değil etf alirdim +1

logisticsmanager

Abi WeWork Therenos gibi "sirket"lerin de milyar dolarlik yatirimcilari, partnerleri falan vardi o mantikla. Bunlar ne ilk ne son.

hot potato

@hot potato; bana senelerce yatırım yapip binlerce insanin kullanacağı şekilde sirketlerde kurulumu yapilan, bütün şirket datalarini erplerden çeken, içinde dünyanın top 20 sirketlerinin olduğu scam bulursan anlasabiliriz.

Bahsettiklerine yatirim yapilmasi vs bahsettiğin ile kel alaka. Sap scam demek gibi. Misal bir şirketin yeşil enerji yatırımı scam olabilir. Şirketin bütün supply chaini etkileyecek şekilde palandir foundry kurması aynı şey değil.

Icindeyiz, günlük kullanıyoruz, ne ise yaradığını görüyoruz. Bunu herkes alamıyor çünkü pahali. Alsalar hayatlari değişir supply chain calisanlarinin.

logisticsmanager
1

mobil görünümden çık