Merhaba,

Malum kış geldi karanlıklar çöktü. Bizim orada Izmir/Evka-3'de bırak köpekleri yaban domuzu bile insanı kovalamaya başladı. Daha dün İzmir'in göbeği denilen yerde Halkapinar'da köpekler saldırınca bende şalter ati.

Malum hiçbirimiz evin önünden özel jeep ile alınıp korumayla işe gidip gelmiyoruz.

Elektro şok cihazı yasal midir değil midir veya münaşakaya girmeden özellikle google'a elektro şok cihazı yazınca çıkan en populer cihazı köpekler için kullanmak zorunda kalan.var mi? İşe yaradı mı? Bir kaç arkadaş çıkan sesten ve ışıktan bile korktuklarını söyledi.

Başına böyle bir iş gelen ve köpek saldırısı için deneyip sonuç alan var mıdır?

Dediğim gibi yasaldir değildir ama onlarda canlidir cebinde mama taşı gibi münaşakaya girmeden sonuç odaklı net cevaplarınız varsa öğrenmek istiyorum.

Teşekkürler şimdiden.

 

üstüme koşan hayvana dokundurmadım da cazırdattım sadece, baya korktu. cazırdama sesi yetiyo zaten.

titanyum22

Valla cebinde mama taşımayı saçma bir öneri olarak görüp elektroşok cihazını köpek için kullanmayı mantıklı ve insani bulduysan soylenecek bir şey yok. Kullanmadım ve kullanmayacağım.

rock n roll

aynen gece yarısı gözü dönmüş köpek rasyonel düşünecek ve o kaksımış kuru mamayı görünce ısırmaktan vazgeçecek. bu kadar çocuk bu kadar insan öldü hala utanmadan mama taşı geyiği yapıyorsun PES

titanyum22

köpek kovucu frekans yayan appler var diye biliyorum ama ne kadar etkili gerçekten denemedim.
yasal değilse böyle bir alternatif olabilir umarım.

janderzel zartanyan

ABD'de de polisler ve tecavüzcüler kullanır. Genelde tek bir defa ateşlenir, çünki ikinciye elektrik kalmaz. Dolayısıyla üstüste kullanamazsınız. Bu yüzden tek seferde başarılı olmalısınız. Kadın iseniz taşıyın, bir şansınız da olsa tecavüzü önlersiniz. Ancak dikkat edin, çocuklar filan oynarken zarar görebilir, hatta ölebilir. Özellikle belli etmeyen kalbi zayıf (genç de olabilir) insanlarda. Bu açıdan çok risklidir.

Uzun yazmamın sebebi, silah değildir. Ancak birisi ölürse kanunen silahtır.

alfired

bende köpek kovucu da var ama bizdeki sokak köpeklerinin çoğu kulaktan yaralı ve çok iyi duymuyor, o yüzden her zaman işe yaramıyor. büyük köpekler çok kavga ettiklerinden ilk giden organlar kulakları oluyor. sokağa çıkarken cephanelik gibi dolaşıyorum elektroşok, köpek kovucu, biber gazı, sustalı çakı kskdkdk

abdde kullanılan cop halindeki elektroşok cihazları bizde yok bu arada. o dokundurmadan uzaktan da çarpıyor. bizdekiler dandik minik fenerler. keşke ondan da olsa da alsak.

titanyum22

Alfredin yazdığı kartuşlu taser

sizin tr'de bulduklarınız ise şarjlı iki iletken kontak arasında yüksek akım arc yapan taser tek kullanımlık değildir onlar.

Köpek için kullanmak üzgünüm ama mantıklı. Zira çok fazla ses çıkardığı için caydırıcılığı hayvanlar için de söz konusu. Ondan caymayıp atlama ihtimali olan hayvana da 1 saniyelik acı vermek ısırılmaktan daha iyidir. Köpeği öldürecek bir şey değil zaten şoku yiyen hayvan kaçacaktır.

İnternet yerine çankaya elektronik çarşısı ya da fevzipaşa caddesi üzerindeki ikbal iş merkezinde satıldığını görmüştüm.

hedep

sonuç odaklı, hmm, o cihazı gerektiğinde kullanamazsın.

köpeklerin ısırma refleksi senin tepki sürenden daha hızlı. çok kaliteli birisi değilsen sanmıyorum ki onu ısırmadan önce temas ettirebilesin.

ayrıca hayvanlara zarar vermeye gerek yok, biber gazı daha ufak ve daha mesafeli işe yarar bir yöntem.

razzraziel
1

mobil görünümden çık