Ancelotti hoca sanki baya baya vazgeçti kendisinden, hatta insanların "neden oynatmıyorsun" tarzı eleştirileri nedeniyle biraz da kurulmuş gibi sanki bu olaya, siz ne diyorsunuz kiralık gönderilir mi Arda takımda kalır mı, kalırsa bir geleceği olur mu?




 

Ben gözden çıkarıldığını düşünmüyorum, ardaya kilidi açacak oyuncu değilmiş muamelesi yapıyor ki haklı bence dün Dortmund karşısında vinicious hayvani bir performans sergiledi Madrid rahatlayınca ardayı aldı oyuna. Daha az risksiz maçlarda demek ki düşünüyor

olaylar olaylar

zaten en başta madrid yanlış tercihti. bir çok takım garanti oynama teklif etmesine rağmen babası kendine en çok parayı verene sattı çocuğu.
sezon başında kendi istemedi başka takıma kiraya gitmeyi. bi iki sene daha böyle 5-10 dk kala girer oyuna. sonra bir bakmışız türkiyeye dönmüş.

my fault

Sahada çok güçsüz duruyor, kas yapsın demiyorum ama güven vermiyor, herkes bi gaza geldi ama real madrid seviyesi bir oyuncu değil

Aynı şeyi yazacaktım, modric de çok kalıplı biri değil fakat hem toplu hem topsuz oyunda yere daha sağlam basan bir görüntüsü var

grimavi

Su an bence esas sorun kendine ihtiyac da yok sanki. Adam Arda'siz 5 atiyor dortmunda iste. Sampiyonluga oynayan takim garantilemeden oynatmak icin oynatmaz, birileri sakatlanacak bir seyler olacak arda ya ihtiyac duyulacak, o da o perfromansi verecek. anca oyle olur.

wallcan

sezon sonu villareal'e kiralanır.

yazar yazmaz yazan yazar

Ağzı olup konuşan biriyim. real madrid ve oyuncuları cok guclu ama arda bana gucsuz gelıyor. ona bakınca RM de oynayabilecek birini göremiyorum. Birde tamam isabetli pass atabilir ama herşey sadece topa vurmada bitmiyor diye düşünüyorum.

Zetnikov

Bence Arda çok sabırsız, realde 1-2 sene kendini kanıtlamadan çok yıldız değilsen zaten sürekli 11'e yer alamıyorsun. Türkiye'dekilerin gazına gelip oynamalıyımış da oynatılmıyormuş moduna girip tribe giriyor. Real'in böyle olacağı belliydi.

gezegen olan pluton

Arda fiziken de mental olarak da zayıf yetiştirilmiş.

Ancelotti kendi de dedi, bellingham'a bakıyorum 20 yaşında bir adam görüyorum, Arda'ya bakıyorum 19 yaşında bir çocuk görüyorum diye...

Güçsüzlüğü fizikselden çok mental. Bu da zor toparlanacak bir konu. Fiziksel gücü sıkı antrenman programıyla toplarsın ama özgüvensiz adamı toplamak çok zor. Adamın sahada duruşu bile tedirgin çoğu zaman.

Mesela messi de fiziksel olarak cılızdı, ama yüzünden en az 3 adam geçerim özgüvenini alıyorsun.

Türkiye'de altyapılarda çok olan bi sorun bu devrecilik, "büyüklerimiz" muhabbeti.

Mesela almanya'da yetişmiş türk futbolcularla, türkiye'dekilerin farkı özgüven oluyor genelde.

anten

adam endricki oynatmıyor yeri geliyor en kralını kesiyor. herkesin bir zamanı var. bence arda beklemesinin ödülünü alır. zaman sadece zaman.

mikahakkinen

Kaslanmasını istiyorlar, arda da kaslanırsam çabukluğum düşer diye istemiyor. Çabukluğu da düşerse 33 yaşında futbolculardan farkı olmaz bu seviyede

hunharca ben

Bir diğer sebep de Türkiye'deki altyapı kültürüyle avrupa futbolundaki altyapı kültürü aynı değil.

Türkiye'de bir futbolcunun düzenli 11 oynaması için 23-24 yaşlarını beklemesi gerekiyor, büyük takımlarda.

Çünkü altyapılar bence yetersiz, iyi yatırım da almıyor. Oyuncular da iyi yetişmiyor, yani oradan çıkan çocuklar bireysel yetenek genelde. Sistemin ürünü değil. Arda da öyle.

Altyapı dediğin 40-50 puanlık oyuncuyu, iyi eğitimle 70-80-90 seviyelerine çeker. Mesela dortmund. Mesela ajax. Mesela barcelona. O eğitimden geçen sporcudan alınacak verim bellidir.

İyi altyapısı olan kulüpler akademiye 20 sporcu alır. 4-5 tanesi as takıma gider. 1 tanesi star olur. 10 tanesi muadil takımlara gider. kalanlar daha alt seviye takımlarda oynar. Ama oynayacak seviyededir.

Bak şu anda yamal bireysel yeteneğin ötesinde çok iyi bir sporcu sisteminde yetişiyor ve mental olarak da bir takımı maestro gibi organize edebiliyor.

Altyapı sadece fiziksel gelişim değil, mental olarak da yetiştiriyor.

Bu tarz büyük altyapılarda genelde 18-19 yaşındaki sporcular bir takımda as kadro oynayabilecek seviyeye geliyor.

Türkiye'de durum biraz farklı.

Sporcular geliyor. Bireysel yetenekleri olanlar hemen öne çıkıyor. Ama onlar da kendi yetenekleri ölçüsünde el yordamıyla ilerliyor. Tabii ki mentorlar var, tabii ki bir gelişim var. Ama Sistemli bir gelişim değil. Ya bir hocanın, ya bi yöneticinin dikkatini çekiyor. Bir sistem değil, birebir ilgi alaka.

Arda'nın durumu da biraz bu. Bir sistemin değil, bireysel çabaların ürünü.

Bir de bence babası çok müdahil süreçlerine.

Real Madrid de öyle bir kulüp değil. Real Madrid B takımı öyle. Orası futbolcu yetiştirir.

Ama real madrid vizyonu en iyilerin takımı. Zaten en iyiysen burada oynuyorsun.

Oturup o seviyede bir takım arda'yı yetiştirmeyi beklemez.

ARda'nın sevimli küçük maskot tavırları da negatif yazıyor kendisine. Orada o hırsı ve o hırsın sahaya, antrenmana yansımasını beklerler.

O yüzden dortmund, ajax gibi bir takıma gitmesi gerekirdi ilk başta. Barcelona ya da atletico madrid bile daha iyi olurdu çünkü o klüpler oyuncu yetiştirir.

Real as takıma gelmiş bir adamı sıfırdan inşa etmeye yıllar harcamaz.

anten

arda, daha fb'deyken bile hazır değildi. fb'de bile oynasın mı oynamasın mı diye tartışma vardı. real Madrid bunu bile bile aldı, planını buna göre yaptı. adamların Arda'dan hemen bir beklentileri yok, "bu sene olmazsa gönderelim" diyecekleri bir durum yok. daha yaşı çok genç. planlarını Arda'ya göre yapmadılar, hatta mevcut yeteneklerini iyice keskinleştirmiş, fiziği oturmuş bir Arda'nın şu andaki real Madrid'de yeri de yok bence.

bence real madrid, şöyle düşünüyor:

* en önemli maçlarda Arda'yı maçın gidişatına göre en son 3-5 dakikada oyuna alırız.
* daha az önemli maçlarda, eğer takım maçı kopardıysa Arda'yı oyuna alıp uzun uzun oynatırız, yoksa yine en son 3-5 dakikada oyuna alırız. ya da belki maçın gidişatına göre kurtarıcı olarak sahaya atarız.
* en önemsiz maçlarda, 11'de maça başlar.
* bir kaç sene içerisinde duruma tekrar bakarız.

co2s2
1

mobil görünümden çık