Onemsiyor musunuz ? Ailesinden hiçbir şekilde (ev, araba, tarla, para) miras kalmayacak kişiyle evlenir misiniz/evlendiniz mi ?

Yaş ve cinsiyet belirtirseniz sevinirim.


 

Önemsemem.

Eşimle, ben çalışır kazanırız. Gücümüz yeterse evimizi, arabamızı alırız. Yetmezse de neye gücümüz yeterse onu yaparız. 40/ K

rock n roll

29K, önemsemiyorum.

ama para kazaniyor olmasi benim icin önemli. yani ya kendi isini yapiyordur ya ailesinden gelenle bisiler yapiyordur benim icin kaynagi nasil cözdügü önemli degil ama cözmüs olmasi önemli.

ailesi parasiz biriyle evlenmedim ama evlenebilirdim.

robert bosch

Uçurum olmamasıni onemserim

abuzer

önemsemedim. önemsemeyince kendilerini bir halt sanıp, tepeme çıkmaya kalktılar. birsürü sorun çıkardılar. aylarca uğraştık. hala da aramız mükemmel değil.

çalışır kazanırız dedik, hakikaten de çalıştık, kazandık.

keşke baştan bunu yüzlerine vursaymışım. şimdi olsa bu durumu baştan her fırsatta çat çat yüzlerine vururdum, bir eksiklik gibi sürekli dile getirirdim.

39/e

babilfish

Önemsiyorum, zengin karı bulup içgüveysi gitme hayalim var.

Bruce

mümkünse önemsemekten ziyade bilincinde olmasını isterim, sonuçta aile kuruyorsun parayı ortak kaznıyorsun ama tek çocuk ve maddi gücü olmayan anne baba varsa yaşlılıkta çocuk tonla özel hastane ve bakım yardım parası ödüyor bilinçten kastım bu.

eja

parayı nasıl kullandıklarına bağlı. kuuzenimin eşi çok zengin ama çok fakir yaşarlar. bıraksın kızcağız çalışsın özgürlüğünden kısar, ne anladım ben o evlilikten. yaşamayı bilmiyorlarsa istemem ben o evliliği.

sanemkk

davul dengi dengine. bana az da olsa bir şeyler kalacağı için ilerletmedim, çünkü kendisinde olmayınca karşı taraf ya kompleks yaptı ya da bana kalacak mirasın benden önce planlamasını yapmaya kalktı. 39k kendim çatır çatır yicem inş

titanyum22

Çalışıyorsa miras kalmasına gerek yok. Ekonomik uçurum olmasın yeterli. Ekonomik uçurum var ve miras da kalmıyorsa zaten bu yaşına kadar çalışmadan ömrünü nasıl geçirmiş?

Erkek

nawar

Önemsiyorum, olsa iyi olur ama herhangi bir miras kalmayacaksa ve malı yoksa ama beni onun hayatında dünyanın en özel kadını olduğuma inandırıyorsa, benimle üzülüp benimle seviniyorsa, yanımdaysa ve bana saygısı varsa sadece çalışıyor olması da yeter.

Önemsiyor olmam parası olmayanı insandan saymayacağım demek değildir.

muhayyer divan

Onemserim, ucurum olursa sikinti cikar. Minimum benimki gibi olmasini isterim.

mor oje

sosyoloji anketle yapilmaz. burada onemsemem diyenler firsatini bulsa daha iyi sartlari tercih eder. ediyorlar, goruyoruz.

baldiri ciplak erkek son caredir. hele hele gunumuzde.

antikadimag

@antikadimag

Önemsemem yazan biri olarak sana soruyorum; nereden biliyorsun?

Ben sevgilimden, eşimden bile para istemem. Kendim çalışırım. Onun ailesinin parasını, malını mı isteyeceğim? İnsanları tanımadan niye atıp tutuyorsun? Ben ve eşim çalışırız geçinir gideriz. Ben kendim arabamı, evimi almaya çalışırım alamazsam da alamam. Eşimden bile para istemezken, anasının, babasının tarlasına mı kaldım?

rock n roll

@rock n roll

konu kisisel degil. kimseyi kisisel olarak tartismiyorum. simdi erkekler kadinlardan uzundur dedigimizde her erkek her kadindan uzundur anlamina gelmiyor. erkek ve kadin universal kavramlari uzerinden bir karsilastirma yapiyoruz.

ikincisi bu secimlerin cogu bilincli yapilmiyor. yani kadinlar ellerini ovusturup oo bu erkekte iyi para vardir demiyorlar. ama kullandigi arabadan, giydigi kiyafetten, hobilerine kadar bir erkegin market degerini arttiran, kadinlari dolayli etkileyen seyler hep parayla geliyor. dolayli olarak kesinlikle etki sebebi.

yani mesela dating app'e yelken yaparken foto atinca daha cok etkilesim aliyorsun. neden? cunku daha ilginc bir insan oluyorsun ama parasiz yelken yapamazsin. para bu imkani getiriyor. dolayli secim oluyor iste. oyle yani.

edit: simdi okuyunca ilk mesajimda burada onemsemem diyenler diye biraz kisisellestirmisim, sorry. ama soyledigim daha cok genel prensipler.

antikadimag

@antikadimag, soru yalniz evlenecegiz kisinin ailesinin maddi durumu. evlenecegin kisi degil. yani aileden tarla kalmasa da yelkene binebilirsin.

robert bosch

@antikadimag

Bir erkeğin değerini belirleyen şey onun maddi imkanları değil. Bunun tersini düşünen kadınlar da olabilir çünkü herkesin hayatı algılama biçimi aynı değil. Cevabında yine kadınlar paradan etkilenir gibi bir genelleme yapmışsın. Mesela benim için erkek, kadın farketmez para değer belirleyici değil. Senin karşına hep erkeğin değeri eşittir para şeklinde hayatı algılayan insanlar çıkıyorsa çevreni degistirmeni öneriyorum.

rock n roll

önemsemedim, 31 K

ailelerden maddi manevi bağımsız olmayı ( karşılıklı) önemsiyorum, her şeyi kendimiz yaptık yapıyoruz

Bazen ailesi doğrudan ev alıp vermiş insanlara özeniyorum ama kendi ailesi, eşinin ailesi değil.

tuborg yesili

aşağı yukarı denk olmayı önemserim. benim ailemde olmayan bir imkanı karşı tarafta aramam.

visnebahcesi

keşke baldırıçıplak dediğin parasız erkeklere gerçekten kimse yüz vermese de nesilleri tükense ya. herhalde bunlar kendi aralarında mitoz bölünüyorlar yoksa bu kadar inceli neyle açıklayacağız??

titanyum22

Hayalimdeki 'evlenilecek kadın' tanımlamasını yapsam, sayacağım maddelerden biri de 'zengin olması' olurdu.
Anne-babanı seçemezsin ama, kaynananı, kayınpederini seçebilirsin diye bunun espirisi de bol miktarda yapılır.
Bu kıstas diğer kıstasların çok ağır basması durumunda feda edilir mi? Bence edilebilir.
Yani zengin olmalarını isterim ama. Olmazsa olmaz bir durum değil.

Bu arada bu tür başlıklar hoşuma gidiyor. 'İncel' kelimesini yeni öğrenmiş ve sık sık cümle içinde kullanmaya heves eden, hatta Hatta içinde 'İncel' geçen kelimeler bulup bu kelimeyi İncel kısmı büyük harf olacak şekilde yazan, böylelikle mutlu olan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşları mutlu görmek bizim için bir arkadaşlık ödevi.

Bu yüzden bu arkadaşlar hevesini alana kadar bu tip başlıklar açmaya gayret edelim arkadaşlar.

Mirket

Önemsemiyorum. Evlenirim. 31E

arbre

istediğin kadar başlık aç, kadınlar sana yüz vermedikçe sinirden kendini kerkettiğin gerçeği değişmeyecek. kadınlar bu başlıkları görüp sizden daha da uzak duracak, daha da yalnız kalacaksınız. ben sadece tanım yapıyorum

titanyum22

onemsemiyorum diyenlere ben inanmiyorum, sorry. utopik hikayeler bunlar, din kardesiyiz..

kadinlar mala mulke bal gibi bakiyor, rahat etmek istiyorlar ki anlasilmaz degil.

erkekler daha cok denklik pesinde, ezilmemek icin.

42e

cooperr
1

mobil görünümden çık