Sovyetler Birliği'nde d vitamini için çocuklara yapılan bu uygulama?

x.com


 

işe yarıyordu tabii hala da yarıyordur ancak UV yapay ışıklarının da kanserojen etkileri nedeni ile devam etmiyordur artık sadece takviyeler mevcut.

Vücutta 7-hidro-kolesterolü diye normal kolesterolün bir varyasyonu var. Bu varyasyon UV ile etkileşime girince D vitamini üretiyor.

Cildimizde, 30 yaşına kadar günde maksimum 25.000 birim, 30-60 yaş arası bireylerde 15.000 birim ve 60 yaş üstündekilerde 8.000 birim D vitamini öncüsü (7-hidro-kolesterol) bulunur. Ancak, ne kadar ürettiğimiz, UV zengini güneşte ne kadar süre kaldığımıza değil, cildimizin ne kadarının UV'ye maruz kaldığına bağlıdır.

croswell

Gönderilen ışının UVA mı UVB mi olduğunu bilmeden bir şey söyleyemeyiz. Normalde Güneş'ten gelen UVB ışını d vitaminini sentezler, UVA'nın öyle bir etkisi yoktur bilakis kansorejendir.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Anne sütü ve güneş ışığının yeterli gelmediği ölçüdeki yenidoğan sarılığı için de bu yöntem kullanılıyor yeni doğmuş bebeklerde.

Yani bu geçerli bir tedavi yolu. Lakin d vitamini takviyesi için daha kolay yöntemler varken hala kullanılıyor mudur bilmiyorum.

kibritsuyu

Albüm kapağı bu .

diyecevaplandı

Solaryumdan farkı ne?

Mirket

www.nationalgeographic.com

fotoğrafın çekildiği söylenen Lovozero, Murmansk yakınlarında yani Rusya'nın en kuzeyinde kalan bölgelerden birinde. Bunun gibi fotoğraflar iki üç yılda bir sosyal medyada popüler oluyor. Zamanında kullanılmıştır ama şimdi daha pratik yöntemler var D vitamini replasmanı için..

nundu
1

mobil görünümden çık