ben whatsapi masaustunde kullandigim icin mesai saatleri icinde biraz daha hizli cevap verebiliyorum, toplantidaysam 1-2 saati buluyor ama 2 saatten uzun sure telefonumu kontrol etmedigim hic olmuyordur (istisnai durumlar haric). ya da mesela aksam bir planim varsa ve musait degilsem, sabah ilk firsatta cevap veriyorum.

simdi gelelim bu sorumun sebebine. 2 haftadir biriyle gorusuyorum ama iletisim aliskanliklarimiz asla uyusmuyor. birkac ornek vereyim.
ben ogleden sonra 2 gibi gunun ilk mesajini atmisim, mesajimi aksam 7'de gorup cevap yazmis. o saatten sonra ikimizin de baska planlari oldugu icin iletisim devam etmemis ve gece 11'de iyi geceler yazip bitirmisiz. ertesi gun aksam 20'de gunun nasil gecti diye yazmis, ben 20.30'da cevap vermisim ve ben de ona sormusum. bir sonraki mesaji 22'de gondermis. birkac satir konustuktan sonra 22.30'da iyi geceler diyip konusmayi sonlandirmisiz.
cogu gun iletisimimiz bu seviyede. mesai saatlerinde mesaj atsam bile neredeyse hic okumuyor, isten sonra da iletisim kurabilmek icin ikimizin de musait olmasi gerekiyor ki bu nadiren oluyor. haftada 1-2 kere bulusma firsatimiz oluyor, onun disinda dogru duzgun iletisim kuramiyoruz. en son olani da yazayim bonus olarak;
dun aksam icin bulusma planimiz vardi. oglen 2 gibi mesaj atti, iyi hissetmiyorum bogazim agriyor, yemegi erteleyelim, cok ozur dilerim dedi. gecmis olsun dedim ve aksam 19 gibi mesaj atip nasilsin diye sordum. saat 22'de "hala ayni" diye cevap yazmis, ben de 23'e dogru son mesaji attim. o mesajimi hala okumadi.
telefona birkac saat bakmamak ok ama flort ettigim birinin mesajini 12 saat okumamak, ilk mesaji attiktan sonra aninda gelen cevabi 3 saat sonra okumak vs bana mantikli gelmiyor.
acaba abartiyor muyum? ben mi telefon bagimlisiyim yoksa gercekten beni sallamiyor mu?

 

Mesaj sıklığının düşük olması bir problem olmak zorunda değil ama en azından mesajlaşırken o hoşlantıyı, hevesi hissedersin. Günde 1 saat bile olsa sohbet akar, hele ki telefonla konuşulmuyorsa.
2 haftalık flörtte bu heves yoksa salmak gerekir, yapacak bişi yok.

Bruce

cogu kisi ayni beklenti icinde sanki normali buymus gibi bir algi var millette. ama bence tamamen telefon ve ilgi bagimliligi.

bende sevmiyorum boyle flortlesirken arasin, sorsun, telefona baksin stresi yaratanlara. herkesin hayat ritmi, telefon aliskanliligi, iliski anlayisi farkli.

buenosdias

Hasta ise uyuyordur mesela? İlk düşüncenizin ciddi bir durum mu var değil de benimle yeterince ilgilenmiyor olması garip geldi bana açıkçası.

Ben de çok iyi değilim iletişim konusunda, bazen görüp unuttuğum oluyor. İş içerisinde cevap veremediğim oluyor. Karşı tarafı da aynı şekilde değerlendiriyorum o nedenle.

peki madem

she's not that into you :)
Brad Pitt olsaydı da böyle mi yapacaktı? Hayır. Nasıl davranırdı? Burada üst limiti koymuş oluyoruz. Seninki epey alt limitlerde, demek ki çok da hoşlanmamış. Tavsiyem, ghosting yapma. Beklentini açıkça ifade et ve ilişkiyi bitir.

gabe h coud

muhtemelen düşünceleriniz, beklentileriniz, umutlarınız, hayalleriniz, sevginiz... telefon ekranında bir bildirim olarak görülüyor ama öylece duruyor.

Improbable

2024 yılındayız ve birbirini tanımanın en rahat yolunu sunmuş bize teknoloji buna bağımlılık demek anca oldların işidir bana göre. Yeni tanıştığım biri bana gün içinde 3-5 saat arayla mesaj atsa eskiden tanıştığım biri olur.

Kediyi üzdün

Bazen benim de iletişimde dönüş tempom bu olabiliyor. Hatta arada sırada o kadar yorgun ve beynim yanmış dönüyorum ki telefona bir daha bakmak bile gelmiyor aklımdan. Unutabiliyorum. İletişim sıklığı dayatmalarını da hiç sevmem.

Öte yandan şöyle bir gerçek var ki taraflar birbirinden hoşlanıyor olunca hem mesajlardan anlıyorsun bunu hem de flört sürecinde yukarıda söylediğim gibi bazen iletişim öyle seyreliyor, her zaman değil. İlk günlerde hatta haftada bir şekilde iletişim sık kalıyor heyecanla cevap beklendiği için. Yoksa, yoktur.

nawar

yani illa mesajlaşmak zorunda mısın? arayın hocam.

sizofren06

@sizofren06 aramak benim iletisim tarzim degil. annemle yaptigim goruntulu aramalar disinda yaptigim telefon konusmasi sayisi ayda 3'u gecmez; onlar da "nerdesin, tamam ben de ciktim" seklinde 10-15 saniyedir.

make a wish

40 yaş altı grubu insanların, özellikle de sizin ve muhatapiniz gibi datelere çıkan insanların, günde 2-3 saatten fazla telefonlarıni kontrol etmemesini ben anlamsız buluyorum. Başına bir şey gelmediyse, düşüp bayilmadiysa, anası babası olmediyse ve telefona (daha doğrusu sizin mesajiniza) bakmıyorsa kesinlikle sizinle ilgili romantik bir düşüncesi yoktur. Ben çok yoğunum bilmem ne diyenlerin hayatı yalan. yönetim kurulu başkanı değilse. biz de çalışıyoruz anasını satayım ben mesleğe (avukatım) ilk basladigim zamanlar akşamlara kadar dilekçe yaz, duruşmaya git, muvekkille görüş, kafamı kasiyamiyordum. Telefonu günde birkaç kez kontrol edip iki cümle yaZarim ne olursa olsun. Onemsemesem bile. Ayrıca birisi sizinle gerçekten ilgileniyorsa bu şekilde kafa karışıklığı yaşamazsınız.

sanguine
1

mobil görünümden çık