[q]
(22) 

Şehriye pilavı

nundu #1593719
Ben bu şehriye pilavını (etli falan yapılınca Ankara pilavı/tava/güveci falan deniyor sanırım) çok seviyorum. Hatta pirinç ve bulgur pilavından daha fazla seviyor olabilirim ki pirinç pilavını da şehriyesiz sevmem pek. Ama etrafa baktığımda pek yapılıp yenen bir pilav türü değil gibi. Genel olarak pek sevilmiyor mu ya da pirince göre pahalı ya da yapması daha mı zor?

Siz seviyor musunuz şehriye pilavını? Bugün yemekhane menüsüne bakarken görünce aklıma geldi şimdi, pirinç ve bulguru haftada birer kez yapıyorlar ama şehriye pilavını ayda bir anca yapıyorlar.


 

Sevmem. Yemem. Sevilecek bir şey değil bence. Yokluk yemeği.

arbre

incikle baya güzel oluyor. onun dışında başka yemeğin yanında ya da tek başına yemedim ben de hiç. her yemeğin yanına uyacak bir şey de tek yenecek bir şey de değil gibi sanki.

semaforo de medianoche

Çok severim. Yapması zor değil ama herkes sevmiyor evet evde yaptığımda sadece ben yiyorum severek, evin diğer üyeleri mecburiyetten yiyor doymak için. Niye pirinç değil, niye bulgur değil diye diye yiyorlar

kullanicadi

Hastasıyım diyebilirim. Pirinç pilavı sevmem mesela ama şehriye pilavının has ta sı yım, ilk harflerini küçük yazdım diye kahroluyorum öyle saygım, sevgim var.

kumandanim

bulgurdan iyidir ama wow yok bana biraz yagli bi sey canlaniyo parlak. arpa sehriye salatasi cok eyi ama

ala09

çok severim. aynı şekilde pirinç pilavını da şehriyeli tercih ederim. ankara tavaya da bayılırım. şehriye sevmek yanlış bir şey değil, tam tersi çoğunluk şehriyeyi hor görerek yanlış yapıyor. ben her ortamda utanmadan söylerim şehriye sevdiğimi.

gman

@ala09

Ben bulgur da severim ya hatta böyle salçalı yapılan bulgur pilavını da pirinç pilavına göre daha çok seviyorum sanırım :d pirinç pilavı güzel yapılırsa severim de vasat pirinç pilavındansa bulgur tercih ederim dhshd

nundu

Instagramda bengikurtcebe de çok sever tavuklu mantarlı falan yapıyor arpa şehriyeyi bir ara sayfasına bakarsın.

kullanicadi

şehriye dediğimiz şey aslında makarnadır. bu şekilde bakınca şehriye pilavı da kavrulmuş makarna oluyor kimine göre. küçük görülüp burun kıvrılmasının nedeni muhtemelen budur. ben şahsen severim yine de, zaten erişteyi falan da kavurup pişiririm kendim yapacağım zaman.

shadowfollower

Bir hastane menüsü ve kuru erik hoşafıyla süper gitmişti.

sanemkk

Sevmem +100

respect

Çook severim, yemekhane hastane menülerinde çıkınca da mutlu olurum. Genelde sade tereyağlı ya da domatesli yapıyorum ben. Çok güzel oluyor. Tane tane oluyor diye hoşuma gidiyor sanırım. Pilavda bulgurda o tane tanelik olmuyor pek, yapışık oluyolar birbirlerine.

nolmus yani

Hayatımda hiç yemedim :/

grimavi

benim sıralamam
bulgur pilavı(başbaşı bulguru)> arpa şehriye> iç pilavı> pirinç pilavı

my fault

Varsa yerim, yoksa aramam. Şehriyeli pirinç pilavı ve çorbasını severim.

auroraaurora

incik yanında kuş üzümlü falan çekilir de sade yemem. çok yağ çekiyor

titanyum22

Çok severim. Şehriyeli pirinç pilavını da sade pirinç pilavına tercih ederim.

asteriks

Ben de çok severim ama kafamda makarna olarak kodluyorum, pilav değil.

peki madem

1- makarna
2- şehriye pilavı
3- bulgur pilavı


pirinç pilavı benim için sıralamada dahi değil.

kumandanim

Şehriye pilavı çok kaygan çiğnemeye müsait değil gibi geliyor bana o pilav/makarna yiyorum hazzını vermiyor bana heyecanlandırmıyor, o nedenle tercih etmem pek.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Çok severim, şehriyeli herşeyi çok severim.

mirty

Bayılırım. Pirinç pilavi hiç olmasa da olur.
Ama sevmeyeni çok çevremde.

sinematikcrop
1

mobil görünümden çık