ben 27 yaşında hayatı depresyonla geçmiş lisans ve yl hariç hemen hiçbir şey yapmamış bir adamım. sıfırdan herhangi bir işe girip elimden geleni yapmak istiyorum ama ne stajyer olarak ne sıfırdan hiçbir işe giremiyorum. şu an sabıkalılarla aynı noktadayım bu konuda ki asıl sıkıntı üretim elemanı gibi pozisyonlarda da lisans ve yl yaptığımı görünce sen 2 aya işten çıkarsın deyip almıyorlar (2 vardiyali üretim elemanı pozisyonlarına da tamamım halbuki) ne yapmam lazım?




 

Güçlü ve zayıf noktalarının neler olduğunu belirledin mi? Kendine bir swot analizi yaparak başla bence.

Hiçbir işyeri “hayatı depresyonla geçmiş 27 yaşında bir çalışan” aramıyor. Kendini o şekilde tanımlamayı bırak.
18-27 arası mutlaka kendine değer katacak bir şeyler yapmışsındır. Kendi zihninde de onları öne çıkar ki dışarıya da o yansısın.
Yüksek lisans yapmak gayet büyük bir katkı.

Okuduğun veya çalışmak istediğin alanı da söylemediğin için birinin yol göstermesi zor.

3-5 kişinin çalıştığı patron şirketlerini hedef alabilirsin mesela. Bunlardan 3 tane belirle. Patrona telefonla ulaşıp şirkete neler katabileceğini, maddi beklentinin bir süre için geri planda olduğunu anlat. Onu dinle.

Sen saldırmaya başla, hiç beklemediğin yerden kapılar açılır.

Bu söylediğim yöntem tamamen yanlış olabilir ama senin harekete geçmen için buna benzer bir şekilde saldırmaya başlaman gerekiyor.

michael_knight

tecrübesiz eleman arayan iş ilanlarına, "üniversite mezunuyum. insan ilişkilerim kuvvetlidir. çabuk öğrenirim." şeklinde bir cv ile başvurulabilir.
üretim için aşırı kalifiye geliyorum diyorsunuz, pazarlama, satış danışmanlığı, sigortacı vb pozisyonlar daha uygun olabilir belki?

unalub
1

mobil görünümden çık