sifir bir arac aldim. sabah arac calismiyorken cam suyu koymak icin kaputu actim ve motor sogutma suyu min seviyedeydi. aksam is donusu kontrol ettigim zaman da min ile max ortasindaydi.

min seviyede olmasi normal mi?


 

Tuhaf. Marka modeline bir araştırma ve kullanım kitapçığına baksanız daha iyi olur.

diyecevaplandı

Isınınca yükselmesi normal. Soğukken maksimum'a yakın olacak şekilde ilave yapın

hebanon

yağ çubuğundan yağ seviyesini de kontrol ederdim yerinizde olsam.

duyulmasi gerektigi kadar

Tabii yagin durumuna da bakmak lazim. Su onceden normal seviyeden oralara dustuyse doldurup ne hizda azaldigina bakilabilir. Kesinlikle ihmal edilmemeli, sizinti nerdeyse bulunup yaptirilmali. Hortumlardan falansa hortumlarin asagi bakan yerlerinde islaklik olur. Sanayide basinc uygulayip tespit yapabiliyorlar ama sanirim araba sogukken yapmak gerekiyordu. Yaga da bakmak lazim belirtilmis, yagin seviyesi yaninda yapisi da kontrol edilmeli.

mbond

Kitapcigi alin okuyun. Benimkinde hebanon dediği gibi yazıyordu soguyunca az gözükür sonra tekrar yükselir ondan gaza gelmeyin diye.

Min ile max orta noktasi benimkinde de altın oran diye gösterir.

Belki sizinkisi çok ufacik eksiktir ama normalde min/max ortasiysa ideali bu.

logisticsmanager

araç çalışmıyorken normal geldi bana. bu gibi bir durumda (motor soğukken) kapağını gevşettiğimizde suyun orta seviyeye kendiliğinden gelmesi lazım.

araç sıfırsa göstergelerden bir terslik olup olmadığını anlarsınız. modelini bilmiyorum ama yeni araçlarda motor suyu seviyesi ve sıcaklığını ölçen sensör ve göstergelerin olması lazım.

Improbable

Motor suyu seviyesi, motor soğukken referans olarak alınır. Sıcakken veya çalışıyorken farklı seviyede durması normal.

Bence ellemeyin 300-500 km kullandıktan sonra tekrar bakın. Soğukken yine MIN'deyse sorun yok, azaldıysa servise. Eğer çok azaldıysa, mesela su görünmüyorsa o zaman çekiciyle servise.

Sıfır arabaya ben olsam kendim bir şeyler ekleyip müdahale etmezdim.

burfak
1

mobil görünümden çık