daha mi karli? suan yurtdisindan arac getirdigimde bircok vergi oduyorum, askerligi yapmak istemiyorum, telefon icin dahi baska vergiler var. yirmilerinin sonuna gelmis bir genc olarak tc vatandasi olup olmamanin herhangi bir kari var mi yok mu sorguluyorum. suan devlete basvurup bu ulkenin vatandasi oldugum icin alabilecegim destekler var midir yoksa tc vatandasi olmak harac vermekten mi ibaret?




 

vatandaşlıktan çıkmak da vergiden komple kurtarmıyor. ötvden muaf olarak araç getirsen bile mtv'sini ödüyorsun. yurt dışından telefon getirip kaydedeceksen yine harç var. her alışverişte kdv içinde zaten. özetle tr'de yaşayacaksan daha az da olsa yine bir sürü vergiyi ödüyorsun.

çifte vatandaş mısın, nerede yaşıyorsun/yaşayacaksın gibi soruların cevabına göre daha detaylı düşünüp karar verilebilir.

kanatlı kontun müşfik öpücüğü

Vatandaşlığa sadece mali odaklı kâr zarar odaklı bakıyorsan diğer devletlerde de rahat edeceğini pek sanmıyorum.
Askerlik tabi olduğun devleti savunma amaçlı yapılan zarurî bir hizmet.

Türkiyemizi ekonomik hususlardan çok her türden çeşitliliği, konumu, tarihi ve kültürüyle anlamak tanımak lazım.
Bir çok karşıtlığı ve çelişkileri içinde barındırmasına rağmen biraz yavaşta olsa artık kendi yolumuzda ilerleyen bir ülkeyiz.

Ha tabi ekonomik zorluklar var ama salt vatandaşlık ve ekonomik menfaat arasında bir korelasyon bağı kurmak çok anlamsız geliyor.
sadece akla bakılırsa, askerlik yapmamak, vergi vermemek , bir çek şeyi bedavaya getirmeye çalışmak, her türden yardım hibe almak istemek oldukça cazip gelebilir ama doğru oldukları manasına gelmez

diyecevaplandı

Aidiyet duygusundan başka hiç bir faydası yok sanki. Kimse de sizden bunu alamaz zaten. Bugünlerde çok faydalı olmadığı gibi ruh halini bozan bir şey. Bir takım düşünün bomboş kaleye bile gol atamayan ve hemen her maçta kaybediyor. Sürekli bir hayal kırıklığı ve bozuk yönetim ve siz seyircisiniz. Alabileceğiniz destekleri bilmiyorum. Biri yazarsa hep beraber öğreniriz ben de merak ettim.

aslagülümseyenbirkediyegüvenme

Başka bir devletten vatandaşlık almadan Türk vatandaşlığından çıkamazsın.

Şikayet ettiğin ekonomik meseleler vatandaşlığa bağlı değil.

Bedelli askerlik imkanı artık daimi var. Eskiden yoktu. Zorunlu askerlik ya da ikame zorunlu hizmetler diğer ülkelerde de mevcut.

Trolsen körü bir deneme. Trol değilsen hayata, topluma ve dünyaya bakışında sorunlar var. Sadece dünyaya geldiğiniz için hayattan alacaklı değilsiniz. Hiçbirimiz değiliz. Aradığın şey nedir? Şikayet ettiğin şeylerden muaf bir hayat mı? Dünyanın her yerinde sorunlar var. Bize göre en büyük sorunlar Türkiye’de ama emin ol dünyanın farklı yerlerinde çok daha büyük sorunlar var.

10551037

Göçmen olarak gözükmeyi becerirsen, türk vatandaşlarına göre birçok avantajın olur.

parka

@parka

Bahsettiğin avantajları yasal ya da somut dayanaklarıyla yazar mısın, öğrenmeyi çok isterim.

10551037

sence sen herkesten daha akilli misin? hayir diyorsan bu sorunun cevabini aldin zaten.

baldur2

Vatandas olup olmamak bahsettiğin şeylere çözüm değil, askerlik dışında.

Ve bahsettiklerin Türkiye'nin dandik ekonomisi ile alakalı gene, sistemsel değil. Örnek; askerlik her zaman sorundu. Ama 10-15 sene önce telefon ve araba sorun değildi.
Bir gün dandik hukumetler giderse ikincisi çözülür ama birincisi her zaman burada olacak.

20lerine gelmiş bir genç başka ülke vatandaşı değilse yapabilecegi bir şey de değil.

logisticsmanager

askerlik yapmadan vatandasliktan cikarmiyorlar canim.

tezek
1

mobil görünümden çık