selamlar,

merkezi sistemle ısınan bir apartmandayım. ısı öçler yok. bu valiliklerin "şu tarihlerde yakacaksınız." diye koyduğu kurallar bizim için geçerli değil değil mi? dış ortam 15 derecenin altına indiğinde kaloriferler yakılmak zorunda doğru mu?

şimdi yöneticiyle tartışıyorum da.

 

Ben de merkezi sistemle ısınan bir apartmanda yaşıyorum. Yasal olarak 15 derecenin altına düştüğünde yakılması zorunluymuş. Apartman yöneticimiz soylemişti ama doğru olup olmadığını bilmiyorum.

rock n roll

www.mevzuat.gov.tr

MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA VE SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN PAYLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK
Md.5 (6) Merkezî sistemlerle ısıtma yapılan bağımsız bölümlerdeki mahal sıcaklıklarının asgari 15 °C olacak şekilde ayarlanır.

Asgari deniyor yani altına düşmez. Hava sıcaklığı bu yüzden 15 derecenin altına düşünce sistem çalıştırılıyor ama asgari dendiği için genel bir karar olmuş olsaydı üst sıcaklıklar da belirlenebilir bence. Yaşlılar ve çocuklar için özellikle

aslagülümseyenbirkediyegüvenme

@aslagülümseyenbirkediyegüvenme in paylaştığı maddeye göre, dışardaki ısının ne kadar olduğu önemli değil. İçerde göneş görmeyen, bodrumda kalan, bu nedenle de ortalamalardan daha soğuk bir daire varsa, o daireyi bile 15 derecenin altına düşürmeyecek tedbir alacaksın.

Mirket

@Mirket güzel tespit

aslagülümseyenbirkediyegüvenme
1

mobil görünümden çık