Doğma büyüme İstanbul'da yaşıyorum. 30 yaşındayım. Arada Trakya ve Kocaeli taraflarına da giderim. Muğla'ya da tatile gitmisligim var. Birkaç kere Balkanlara yurtdisina çıktım. Alerjik astım vardı küçükken. Şimdi de genelde her fun hapsururum. Burnum kaşınır, arada öksürük vs.

Ilk kez Antalya'ya tatile gittim geçen bir hafta kaldım. Bir kere bile hapsurmadim. Burnum hiç kasinmadi. Alerjiye bağlı bir öksürük vs de olmadı. Zaten hava kalitesinin nasıl iyi geldiği, farklı olduğu anlaşılıyordu. Çok şaşırtıcı bir durum. İstanbul'a döndüm daha metroda hapsurmaya başladım. Diğer saydığım şehirlerde de farklılık pek yoktu. Neden olabilir bu?


 

Mevsimsel olabilir mi mevsimsel?

prole

İlgilendiğiniz daha doğrusu sizinle ilgilenen alerjenin İstanbul'da olduğunu, Antalya'da olmadığını gösteren bir durum bu.

Neye alerjiniz olduğunu tespit edin, o alerjenden uzak durun, yaşam kaliteniz artsın.

Mirket

kalitesini bilemem ama yaşadığım durumu açıklayayım.
istanbul'da yaşarken bahar alerjisinden çok çektim. 3 yıldır antaşya'dayım, sorun yaşamıyorum artık.

emcekare olmadi einstein olsun bari

hava mutlaka daha kalitelidir. bunun yanında iklimsel bence.

paintov

doğma büyüme ankara'da yaşayıp 13 sene süren antalya maceramda sinüzitim geçmiş ve bir daha beni rahatsız etmemişti. ben severdim havasını, kötü diyemem. ama aynı sizin gibi alerjik astımı olan ve hemen hemen antalya'da büyüme eşim antalya'nın havasını hiç sevmez. özellikle bahar aylarında mahvolurdu. yaklaşık 2 senedir denizli'de yaşamaktayız ve buranın havasının çok iyi geldiğini söylüyor.

bir de şöyle bir site var. waqi.info

Improbable

@improbable ben de Antalya'dayken Denizli'li biriyle tanışmıştım. Denizli'deyken alerjik astımının daha kötü olsugunu söylemişti. Demek ki kişinin durumuna gore değişiyor bunlar.

havadakarada
1

mobil görünümden çık