Selamlar,

3 günlük dünya, parayı biriktirmektense çoluk çocuk gezelim diyorum. Ya herro ya merro misali. Şöyle bir araba buldum.

www.sahibinden.com

Derdim 200.000 km'ye kadar kullanmak, sonra elden çıkarmak. Beni dağda bayırda, çocuklarla kampta beni yolda bırakmasın.

Alternatifleriniz varsa onları da alırım.

Teşekkürler.

 

tonlarca zahmete katlanıp çoluk çocuk, dağ bayır, yaz-kış kamp yaparım ve bundan keyif alırım diyorsan evet bu araç alınır.

ama gerçekçi olmak gerekirse alman gereken araç citroen c5 aircross.

yazar yazmaz yazan yazar

Tonlarca zahmet dediğiniz ne oluyor hocam?

xephyr

Piyasasini tam bilmemekle birlikte bana fiyat da genel prensip olarak fazla ucukluk yok gibi geldi, tabii gecmisinin temiz, bakimlarinin tam oldugunu varsayiyorum. Bunu arabanin ederi olarak degil de daha cok sifir fiyatina kiyasla soyluyorum.

3 gunluk dunya deyince ben 1998 model Land Rover falan bekliyordum bu arada, neyse bence gene de Subaru biraz parali adam arabasi, fazla nis, sifir veya sifira bu arabadan daha yakin Toyota Rav4 falan alarak da ayni sekilde dag bayir gezilebilir.

mbond

Kuzenim subaru suv kullandı ama bakım maliyeti usta yedek parça derken zorlandı sattı. Uzun yol yaparken Afyon dolaylarında kaldın yolda diyelim, usta bulması falan zor. Amaç bu olmasa hadi tamam diycem de, uzun yol yabancı yere git arabası için sıkıntı.

Mesela impreza'sı olan arkadaşım var şehirde yaşıyor, bi süre sonra ustaları tanıdı zaten, günahıyla sevabıyla biniyor. Aile arabası için, şehir dışı da olacaksa ben tercih etmezdim.

Hardcore kampçı değilsen daha yaygın markaların c suv'ları da gayet işini görür. Toyota, Nissan, Hondalara bak derim.
Edit: sportage da iyidir aşağıdaki mesela.

Bruce

O paraya ben tesla model y alırdım. Yok illa fosil yakıtlı olacaksa da son sahibi olacağım bir subaru almazdım. Üstelik 2.0 motorun mtv si çok, çok yakacak.

Mesela bunlar olabilir
shbd.io
shbd.io
shbd.io

robin one persie

Alternatif olarak tesla, citroen sunulmuş da bence internete bir "most reliable car brands" yazıp bir karşılaştır. Subaru ile olabilecek sorunlar: yedek parça bulmak kolay olmayabilir ve biraz pahalı olabilir (ama bulunur) ve ikinci el satışı yavaş olur.

Ama kampta bayırda eşya taşıyalım, benzini vergisi dert değil, büyük motor olsun, dersen bence iyi tercih.

Dağ bayır ne kadar dağ bayır bilmem ama ben 1.2 sedan aracımla da kampa gidiyorum. Şahsen 2.0 motor araç almayı iyice gerekçelendirmek lazım. Mesela kastamonu'da yolu olmayan dağ köyüne mi çıkacaksın yoksa ege'de kamp mı yapacaksın... gibi.

prole

subarularin 4 ceker bakimlari ucuz degil.
bir de bunlar boxer ise problemsiz degiller diye biliyorum.
ben olsam agar arazi yapilmayacaksa 2020-2021 Honda HRV alir gecerim.

cooperr

zaten dağ bayır kampı yapıyor ve şu anki aracından memnun değilsen alınabilir. bu aracı alır dağa bayıra vururum diyorsan pek mantıklı değil. sorun aracın sağlam olmaması vs değil. bu tip bir hayale bağlı atılan adımların sonu genelde hüsran oluyor. amaç dağa bayıra kampa gitmekse nerdeyse tüm araçlarla gidilir. hepsi asfalt ya da stabilize yol. off road yapılacaksa o zaten çoluk çocukla veya bu araçla gene olmaz.

bir de şehir içinde öyle böyle değil gerçekten çok yakar.

orpheus

reliable car konusu tartışmalı.

Eğer İstanbul içinde kullanacaksanız, al kullan. Çünkü bir yerde servisini bulursun, tamircisini bulursun.

Ama İstanbul dışında şehirleri de katarak söylüyorum, bu araçlar biraz riskli.

Evet araç sağlam, araç dayanıklı. Ama bozulmaz, arıza yapmaz değil. Bir yerde arıza yaptı diyelim. Büyük eziyet oluyor. Hele anadolu'daysa.

Bu tarz araçlar biraz keyif aracı, yani halihazırda bir arabanız vardır 2. araç olarak alınabilir.

Bir de bunlar boxer motor yanlış bilmiyorsam. Çoğu usta bu arabayla uğraşmak da istemez o yüzden.

Eğer niyet dağ bayır gezmekse, renault, fiat, honda, toyota, citroen, hyundai gibi yoldan geçen adamın bile arızayı giderebileceği kadar tanınan araçları tercih etmeli diye düşünüyorum. Ha bu arada jeep renegade'e de bakabilirsiniz o da multijet motor:D

Bu arada 2.0 motorun vergisi ve yakıtına hiç değinmedim bile

anten

biz 2 çocukla kampta ticari segment araçla çok rahat ediyoruz. Transporter, Courier ya da transit custom öneririm.

2 çocukla kamp demek genelde bir dünya eşya taşımak demek oluyor.

Çok zorda kalırsak, içine kıvrılıp yatıyoruz. Hem az yakıyor, hem servisi/parçası/vergisi ucuz, hem de keçi gibi her yere tırmanıyor.

babilfish
1

mobil görünümden çık