üç beş kuruş parayla bi ev sahibi olacağız o da elimize yüzümüze bulaşmasın derdindeyim dostlar.

ev satın alırken 10-15 dk ev geziliyor ya nelere dikkat etmek gerekir emlakçıya neler sormak gerekir? fikirlerinizi paylaşır mısınız lütfen?


 

1.önceliğiniz tabiki tapu sahibi ile gidin tapu müdürlüğüne arşivden raporları alın yapay zeka robotlarına sorun raporu ev sağlammı
2.ev ne kadar ses geçiriyor kontrol edin, ömür boyu yukardaki komşunun ayak seslerini hatta konuşma sesleirni duymayın. yeni evler özellikle inanılmaz ses geçiriyor.
3.kuzey cephe ise kışın soğuk olur, güney tercih ediliyor istanbulda genelde.
4.merkezi sistem mi kombi mi
5.aidat ne kadar yönetici var mı apartmanda sorun varmı görevli var mı, asansör sürekli bozuluyor mu
bunların çoğunu emlakçı bilmiyorum diyecektir o yüzden bakıp gözünüze kestirdiğiniz eve tekrar gidip apartman görevlisinin eline 100 kağıt sıkıştırıp sorun.

birde sahibindende baya mesai harcayın evler ne kadar bilginiz olsun, çoğu evi 2-3 emlakçı farklı fiyatlara koyuyor fiyatlar neredeyse 50k 100k fark ediyor son satın alırkende çok istekli görünmeyin pazarlık yapın malum piyasa durgun

eja

prosedur tapu vs seyler cok bariz ama kesinlikle ses izolasyonuna bakin. ust komsuya cikip biraz gurultu yapin ve yan komsundan da bakin ayni sekilde. bu konu eve ve hatta hayata lanet ettirebiliyor. ozellikle yeni binalar ses konusunda cok zayiflar. ben ev almistim pisman oldum ordan biliyorum.

sutcuyumbensutcu

10-15 dakika gezmekle yetinme. Emlakçının olmadığı bir ara git yöneticiyle tanış, bir sıkıntı var mı öğren, komşuları sor, evi anlattır.
Tek tek bütün komşuların kapısını çal, nasıl insanlar olduğuna bak. Üst katında okul öncesi erkek çocuk ki biz kısaca onlara 'at' diyoruz, var mı bak.
Ortak kullanım alanlarına öteberi konmuş apartmandan ev alma.
Dairenin yeni badanasız olanı tercih sebebi, akma, kokma var mı görünür.
Zamin katlarda tabana yakın duvarları kontrol et. Rutubet var mı?
Mutfak, banyo ve tuvalette tavanda yaşarma, yeşerme var mı bak. Varsa var idi yapıldı ora yalanına inanma. Tüm pencere kanatlarını ve kapıları, aç ve kapa. Sağlam mı bak.
Eve bir maksimum, minimum göstergeli higrometre termometre koy, 24 saat sonra git bak, rutubet, ısı, kaça çıkıyor, kaça düşüyor.
Ağustos sıcağında da olsa kombiyi yak. Bütün peteklerin, vana tarafı ve diğer taraf ve alt ve üst tarafları ısınıyor mu bak.
Park yeri var derlerse daire sayısıyla park yeri sayısını mukayese et. Her daireye bir park yeri düşmüyorsa var diyene küfret.
Sıcak su akıyor mu tek tek kontrol et.
Laminant parke zeminde ayağını sürü, takılıyorsa su almıştır.
Tüm seramiklere kapı tıklatır gibi tek tek vur. Tok ses çıkıyorsa o fayans bir gün kafana düşer.
Tüm dolap kapaklarını aç kapa, sağlam mı, bak.
İzmir ve daha güneydeysen güney ve batı cepheli ev alma.

Mirket

+999 mirket

herkes fikrini söylemiş bende söyleyim.

+ ses konusu tamam olabilir ama kopek besleyen var mı bak gece yarısı evın ortasından gelen havlama sesıyle zıplama eşliğinde katil bile olabilirsin. çünkü genelde boyle ınsanlar laftan anlamıyor hiçbirşey yapmayacaklardır tecrubeyle sabit.
2+1 ustu ev satın almanı tavsıye etmem mısal bızım ev 3+1 ve gelen aıleler hep dogudan 10 cocuklular gelıyor ve cok gurultu yapabılıyorlar mırketın dedıgı AT ınsanları da bı ogrensen ıyı olur gece gunduz dıgıdık dıgıdık yapmasınlar delırtırler.

+ şahsen interneti kontrol ederdim. turknetın sıtesıne vs gırıp daıremın en fazla kac mbps ınternet alabıldıgıne bakardım. benım ıcın cok onemlı. bırde bazı yerlerde sınırlı kısıye baglantı verıyorlar port yok dıyorlar ortada kalma

+ kesinlikle semti araştırmak lazım ozellıkle varoş ipsiz sapsızın cok oldugu yerden daire almamak hayatı zehir etmemek lazım.
ben sahsen gucum kotu yerden almaya yetıyorsa toplu tasıma, hastane , spor salonu , market gibi hayati yerlere yakın bıryer secerdım. evin metroya vs yakınsa cok kral olur. özellikle yakın bı otobus duragı metro cok saglam ıs gorur. bunun bı kac tık ılerısı ısyerıne yakın bı yerde ev almak olabılır hergun gıdıcegın ıcın hayat kalıten baya artar. daha az kufur edersın.


söyleyeceklerım bunlar

ozellıkle dedıgım gıbı ev toplu tasıma hastane sporsalonu market vs uzak olursa hıc ıyı olmaz

Zetnikov

üsttekilere ek

+mümkünse 8-10 yaşından fazla olmasın
+bitişik nizam olmasın
+altında dükkan olmasın
+pay ölçer değil kombili olsun
+okul, park ve camiye maksimum uzaklıkta olsun.
+cadde üstü olmasın en azından arada 2 apartman olsun
+garajı olsun ve yeterli sayıda araç girebilsin
+katlarda dolaşın kapı önlerinde eşya-ayakkabı-ayakkabılık var mı bunlara bakın (komşular hakkında net bilgi verecektir)
+mümkünse komşular orta yaş-yaşlı ağırlıklı olsun. çocuk gürültüsü çekmezsiniz
+mümkünse apartman karar defterine bakın kat maliklerince alınan kararlar neler.(misal bizim apartmanda köpek beslemek yasak. kedi serbest)

my fault

Ses yalıtımı. Gerisi bir şekilde hallolur

pavlis

internet ne var (fiber var mı, kablonet var mı) ve cep telefonu şebekesi nasıl çekiyor bak. Bazı eski muhitlerde cep telefonları düzgün çalışmıyor.

Yalıtım gerçekten önemli, benim kiraladığım giriş katı dairenin yanı ofismiş ve aşşırı ses geçiriyordu birinin TC kimlik no'sunu söylediklerinde ben not alabilirdim. O derece.

Bir iki komşuyla veya apartman yöneticisi vb. biriyle görüşmek de iyi olur. Mesela yine kiracı olarak gittiğim bir binada herkesin tavanı akıyormuş borularda problem varmış, bir yıl bize de olunca anlamıştım :D Apartman grubunda konuşurken sonradan çok muhabbeti yapıldı. Ev benim olsa üzülürdüm.

nhk ni youkosu

Cep telefonu cekmesi ve bina yasi olayi cok saglam bilgi dikkat et

Zetnikov

binanin iskani (yapi kullanim izni) olsun mutlaka, iskani yoksa alma.

cooperr
1

mobil görünümden çık