Bu zorunluluk mu neden herkes pilav yiyor?




 

Spor sonrasi demeyelim.
Karbonhidrat kaynagi olarak neden pilav?

Iyi bir karbonhidrat kaynagi, Yapmasi yani yagsiz pisirmesi, tasimasi kolay. Sindirimi kolay ve hizli, Proteinle beraber rahat yeniyor. Gluten icermiyor vs. her seyle gidiyor yani etle tavukla balikla da yersiniz np.
Makarna yada patates gibi sizi yoldan cikarma tehlikesi yok. En fazla ananizin tereyagli pilavini yersiniz yoldan cikarsa. vs. vs.

wallcan

kaslarda boşalan glikojen depolarını hızlıca ve mümkün mertebe sağlıklı bir karbonhidratla doldurmak için.

awlmi

Pirinç çok avantajlı bir ürün ve en temiz karbonhidrat kaynağı. Ben düşmanı değilim ama yine de belirteyim gluten içermez, asıl zararlı olan lektin de içermez yani herkes için rahatlıkla sindirilir. Onun dışında sporcular antrenman esnasında kullandıkları kas glikojenlerinin hemen dolmasını ister, pirinç hızlı sindirilebilen bir ürün olduğu için bu süreci diğerlerine göre daha kısa sürede halleder. Ben pirinç dışında patatesi de çok seviyorum ama patates de pirinç gibi polisakkarit olduğu halde nişasta oranı daha fazla olduğundan glikojene dönüşmesi daha uzun sürüyor o nedenle sürekli yenmiyor.

Bir de "sindirim" deyince insanlar bu süreci birkaç saatlik bir süreç gibi düşünüyor ki sindirim gerçekten de kısa sürer ama sindirim sonrası süreç çok uzundur. Yani bir karbonhidrat bağırsaklarda emilip monosakkaritlere ayrıldıktan sonra karaciğere gönderilir karaciğerde glikoz olmayan ama glikoza çevrilebilenler glikoza çevrilir zaten glikoz olanlar kas dokusuna gönderilir ve burada Hücresel Solunum denilen bir yöntemle yıkılarak kaslarda glikojen olarak depo edilme süreci başlatılır, karbonhidratın türüne göre de bu 24/48 saat arası bir süreçtir. Pirinç bu işlemi 24 saatte tamamlasa patates mesela 48 saatte tamamlar, o nedenle çok tercih edilmez.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Kutsal kitapta yazıyor...

Wallcan iyi anlatmis. Ha tabi pilav derken harbiden benim annemin yaptığı pilavı yersen 5 kg tereyağı yemiş olursun. Onun dışında başka karbonhidrat kaynağı şeyleri de yiyebilirsin yani. Ben misal patates tercih ediyorum.

Onun dışında spora başlangıç packinin olmazsa olmazı spor bittiği gibi tavuk ve pilav yemek. Bu sebepten steroid alanlar acaba Steroid yüzünden mi sinirli yoksa "allah belami versin 25 yıldır durmadan tavuk pilav yiyorum" diye mi sinirli merak ederim.
Bir digeri de her pazartesi göğüs calismaktir. Pazartesi bacak calisirsan misal kaslarin yapisal olarak parcalanir.

logisticsmanager
1

mobil görünümden çık