merhaba

arkadasim onermisti toz kalojen aldim ama gecen bir yerde onalr cok ise yaramiyor dediler. toz kalojenler ise yaramaz mi

tesekkurler

 

Kolajenler genel olarak bir işe yaramaz formundan bağımsız olarak.

Böyle nedenini söylemeden bırakınca da çok havada kalıyor. Kolajen bir proteindir ve dışarıdan gıda takviyesi olarak alınca sistemde kolajen gibi değil protein gibi işlem görüyor, o nedenle bir işe yaramıyor, sistem ancak ihtiyaç halinde özellikle derideki proteinlerden kolajen üretip ihtiyacı olan yerlere verebiliyor, o nedenle dışarıdan almanın bir anlamı yok ama hayvansal gıdalardan zengin beslenirseniz beslenmeyenlere göre daha fazla kolajen üretebilirsiniz. Kaldı ki dışarıdan alınan kolajenlerin en ufak bir etkisi olsaydı bilinçsizce kullanılan bu kolajenler nedeniyle insanlar muhtemelen skleroderma falan olurdu.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Ne için kullanıyorsunuz?
Kolajen olayi cok net olmayan bir olay, supplementlerin yüzde 99u gibi. Misal benim köpeğim aliyor, onlarda işe yarıyor sakatlikta. Ama insanlarda çok arada kalmış gibi.

Benim gördüğüm sakatlik vs içinse protein artirip c vitamini fazla almak daha ideal gibi. Ama her gün bir araştırma çıkıyor, belli olmaz.

Benim bildiğim bir farkı yok toz ya da hap olmasinin. Keşke böyle şeyler diyenler arka planda neden olmadigini da aciklasa.

logisticsmanager

@kaleci @logistic tesekkurler cevpalriniz icin. bana tavsiye eden arakdas uzun sureli uykusuz kalma vs den dolayi yuzde olusan cokme kirisiklik icin onermisti. normalde cok kullanacagim seyler degil israrla onerince denemek istedim

tesekkurler

aloneinthedark

Yok hocam vücut bazı ürünleri dışarıdan kabul etmez kendisi üretmek ister, bu üretim eser miktarda teşvik edilebilir ama dışarıdan alınarak kullanılabilen bir şey değil kesinlikle, aslında 1 birim proteinin kolajene dönüştürülmesi için vücutta öyle büyük bir mesai harcanıyor ki insanlar bunu anlasa dışarıdan alınan o kolajenin bir işe yaramayacağını çok daha iyi anlarlar. Yani kafada canlandırabilmek için şöyle bir örnek vereyim: Elinde 10 metre yüksekliğinde dikdörtgen bir mermer parçası olduğunu düşün, bu 1 birim protein; sonra o mermeri kesip biçim Davut heykelini ortaya çıkardığını düşün, o da proteinin kolajene dönüştürülmüş hali, kolajen üretmek için böyle bir işçilik gerekiyor vücutta, dışarıdan alınan kolajen en iyi ihtimalle aminoasitlere yıkılıyor ama bence bence öyle bile olmuyor muhtemelen idrarla dışarı atılıyor çünkü şimdi baktım çoğu kolajen peptit satıyor, peptit dediğin şey protein bile değil aminoasitleri birbirine bağlayan bağ aslında onu hiç kullanamazsınız sistemde.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

benim anamda çok işe yaradı. doktorun verdiği hap şeklinde kolajen işe yaramadı aksine. voonka kullanıyor

titanyum22

ben de hep işe yaramadığını okuyup itina ile uzak duruyordum ama kemik suyu vb. de tüketmediğim için ne yapacağımı da bilemiyordum. ancak ortopedi doktorum ısrarla kullanmam gerektiğini söyleyince toz kolajen kullanmaya başladım. ilk 6 ay sürekli kullandırtı, sonra 3 ay dolu 3 ay boş, toplam 2 yıl kullan dedi. resmen dizlerimde ki kırt kırt sürtünme hissi geçti, eklemlerim çok rahatladı. placebo etkisiyse de ben razıyım şahsen.

cildimde de fark hissediyorum açıkçası.

Phoebe

@PHOEBE alsinda cilt icin kullacaktim ben de tesekkurler

aloneinthedark
1

mobil görünümden çık