ilahi adalet mi deniyor doğrudan emin değilim ama yapılan başkalarının hayatını doğrudan etkileyen ahlaksız, art niyetli vb davranışların yapana bir şekilde geri döneceğini düşünüyor musunuz yoksa bu sadece bir insan avuntusundan ibaret mi?

Ülkenin gündemi malum, benim de çevremde bu hafta birinin hakkı yendi açık bir şekilde ama yiyen kişinin umrunda değil ve bence yanına kar kalacak ama hakkı yenen öyle olmayacağına inanıp mutlaka bir şekilde evren allah artık ne ise bir şekilde geri dönüşünü olacağına inanıyor ya da inanmak istiyor.

Sizin düşüncelerinizi merak ettim.

Keyifli pazarlar.

 

Yapana geri dönebilir de dönmeyebilir de. Kesinlikle döner ya da dönmez denilemez bence

rock n roll

İlahi adalet diye bişi yok ama düzenli "kötülük" yapan insanlar bir süre sonra karşılık görürler. Şu bebek meselesini daha önceden bilen, tahmin eden sağlık çalışanları varmış. O zaman durumu bilen bi insan muhtemelen ilahi adalet varsa bu insanlar belalarını bulacaklardır demiş olabilir.
Örgüt aynı şeye devam etti, bitane savcıya denk geldi oyun bozuldu. Bu şimdi ilahi adalet mi yoksa birilerinin bir şeylere dur demesi mi?

İlahi adalet, şükür, karma bunlar dönüp dolaşıp bir şeyleri değiştirmeye muktedir olmayan insanların vicdanlarını rahatlatma yöntemlerinden biri. İlahtan adalet beklemeden yapabileceğin bişi varsa yapacaksın, yapacak bir şeyin yoksa ya da yapmak istemiyorsan da bununla yüzleşeceksin.

Bruce

yani bazen avuntu olmadığı düşünüyorum. Mesela canımı yakmış ya da bir kötülüğünü gördüğüm bir insanın hiç iletişimde olmasam dahi bir şekilde saçma bir durumda olduğu ile ilgili bilgi önüme düşüyor, karşıma çıkıyor. alakasız birinden duyup haberdar oluyorum. yanına kalmamış olduğu karşıma çıkıyor. Bunu bazen garipsiyorum. ama benim de başıma üzücü bir şey gelince bu sefer birine kötülük mü ettim niye bunu yaşadım diye de sorguluyorum. buna inanmakla baş etmek çok zor.

Çoğunlukla diyorum ki avuntu. Herkesin büyük büyük kötülükler gayet de yanına kar kalıyor. bkz ülkemiz.

a perfect lie

Dünyaya en büyük kötülükleri yapan insanlar en güzel hayatları yaşıyorlar. Yok tabi ki öyle bir karma ya da ilahi adalet.

salihdt

Yapanın yanına kâr kalmaz gibi zamana ya da öbür dünyaya tahvil eden düşünceden vazgeçip herkesin biraz daha büyümesini diliyorum :(

grimavi

Salihdt +1
Yüz kötü varsa yanına kar kalmayan 30 tane falandir.
avuntu kısacası. Bir diğeri de her şeye şükür etmek ki bu sayede fakirler oturduğu yerde otursun.

logisticsmanager

Bence Allah'ın bir nizamı var Kendi koyduğu kuralları bozmuyor bu yüzden de dünyanın en zalim insanları bile en büyük kötülük yaptığı halde eğer bu kuralları çözmüşlerse bilerek ya da bilmeyerek bu dünyada oldukça iyi şartlarda ve hiç kaybetmeden devam edebiliyorlar. Bilgisayar oyunundaki kısayol ya da hile gibi düşünüyorum. Bugünkü kişisel gelişimcilerin ya da pozitif düşünme meraklılarinin içsel gücü aktive eden uygulamaları bu nizamın küçük bir tezahürü. Yani kuralları uyguladığın zaman Dünya üzerinde ödüllendiriyorsun inancının olması çok önemli değil. Ama alınan nefesin bile bir hesabı olduğuna inanıyorum illa bu dünyada değil ama mutlaka bir karşılığının olduğuna inanıyorum. Sadece kendi düşüncem.

aslagülümseyenbirkediyegüvenme

Keşke hepimiz ektiğimizi biçsek, hayat ne güzel olurdu. Karma ya da ilahi adalet denilen şeye inanmıyorum.

asteriks

Yok+1

parka

İlahi adaletin olduğuna inanırım.
Sadece biz kendi adımıza hızlıca sorunlarımıza bir çözüm gelmesini istiyoruz.
Bu doğru değil. Sabırla beklemek gerek.

Kendimiz bir kötülük yaptığında o adalet pek aklımıza gelmiyor sadece

diyecevaplandı

30 yaşına kadar inanmıyordum karma tarzı seylere ama 30 dan sonra cok sahıt oldum ınanıyorum artık.

"ne ekersen onu bıcersın"

Zetnikov

İnanmıyorum çünkü dünya böyle işlemiyor yani yaşam bu tür kuralları olan bir oyun değil. Bir temenni elbette, kendimizi avutuyoruz işte. Buyrun şuna bir göz atın:

eksiseyler.com

burka

dünyada yok öyle bir şey. hesap kitap öte tarafa kalıyor diye düşünüyorum

titanyum22

Yok, kendini kandırmaya bahane

mirty
1

mobil görünümden çık