40 yaşında yüzme öğrenilir mi? Grup dersi mi, özel ders mi iyi olur?




 

Öğrenilir. Özel ders daha iyi olur.

arbre

Öğrenilir ama yaş ilerledikçe insanın korkularından kaygılarından kurtulması ve suda kendini güvende hissetmesi daha zor oluyor, bunu tıpkı bebeleri suyu atınca rahat rahat su üstünde kalmalarından anlayabilirsin zira öyle bir korkuyu bilmedikleri için suyun kaldırma kuvvetinden doğal olarak faydalanabiliyorlar ama korkuyu öğrenen insan panikleyip batıyor suda, bunu aşmak zor ama imkansız değildir diye tahmin ediyorum.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Öğrenilir yahu şöyle diyeyim spor için otele gidiyorum
Akşamları genellikle hocalar geliyor yüzme dersleri için yetişkin inanlarda kursa katılıyor.
Hatta bir kaçı ile tanıştım Ankara için saatlik 600 tl -800 tl falan gibi bir rakam demişti. Ama seni yanıltmayayım yine de diğer şehirler nasıldır bilmem.

spacevan

@Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Ben sudan hiç korkmam. Benim sorunum, nefesim çok çabuk kesiliyor suyun altında. Yoksa benim suda yaptığım hareketleri görsen korkuyor demezsin.

rock n roll

@spacevan

Ben de Ankara'da yaşıyorum.

rock n roll

İstediğim şey bir spor salonunun havuzuna üye olup, havuz kapanana kadar çıkmamak. Benim için çok keyifli olur. Suyu çok seviyorum. Yüzme bilmeyince bir anlamı olmaz.

rock n roll

Özel ders al. Bütün gün yine havuzda kal ama bir saat de özel ders al hocadan.

Benim naçizane tavsiyem paletle denizde öğrenmen olur. Paletle daha nizami hareketler yaparsın ve yaptığın hareketlere alışınca paletsiz de yaparsın. Deniz seni kaldırır, daha kolay öğrenirsin.

gabe h coud

@gabe h coud

Ben Ankara'da yaşıyorum. Yüzme öğrenmek için deniz olan bir şehire taşınmam gerekecek o zaman :)

Özel ders fikri güzel.

rock n roll

öğrenilir hem de çok kolay şekilde, bisikleti 30 yaşında öğrenen benden selamlar, hayat her zaman düz çizgide ilerlemez. Özel dersle maks 4-5 derse çözersiniz, ankarada olimpik havuz var ( mesela etlikde vardı bildiğim) onlarda ders veren hocalar oluyor, 4-5 saat ders alsanız yeter.

tuborg yesili

Hala açıksa Mavi Ada yüzme kursu özel ders tavsiye ederim. Farklı semtlerde spor salonu havuzlarında ders veriyorlardı. Gördüğüm diğer kurslardan açık ara daha iyiydi.

zihua

Öğrenilir. Dersin çok faydalı olacağını düşünmüyorum. Öncelikle kolluk veya simit kullanarak yüzmelisin. Sonra tek kolluk, sonra kolluksuz yüzme gibi aşamalarla öğrenebilirsin. 2-3 ayda öğrenilir.

Denizde öğrenmek daha hızlı ve kolay olur. Havuzda yüzmek yorucu, daha zor

ferenc

Sudan korku vs de yoksa çok hızlı ogrenirsiniz.

Yalniz öğrenince gaza gelip bir anda çok yuzmeyin, özellikle bu yaşlarda eklemler vs hayat boyu alışkın olmadığı hareketleri bir anda yapmaya başlayınca sakatlık riski büyük. Rotator cuff -omuz- sakatlığı yaşamamak için temkinli olun, iyi ısının, vücudunuzu dinleyin ve yoruldugunuzda ara verin bırakın.

En önemli şey, güzel bir havuz gözlüğü. O kafa o suya girecek :)

makbur

@makbur

Nefesim kesilmese suyun yüzeyinde durmam hiç. Bir de benim en büyük hayalim dalış yapmak. Deniz gözlüğümü takıp çok derin yerlere dalıp su altı yaşamını gözlemlemek istiyorum. Hatta okyanus olursa daha iyi olur. Yüzme öğrenmek istememin en büyük sebebi bu.

Mariana çukurunu çok merak ediyorum ama oraya yemez. Artık belgesellerden o merakımı gidereceğim :))

rock n roll

Dalmadan da sadece yuzeyden gözlükle deniz altını gozleyebilirsiniz :)

Serbest -tüpsüz- dalış aslında çok fazla detayi olan tecrübe isteyen ve tek başına yapılmaması gereken riskli bir spor.

Dışarıda süper nefes tutabilirsiniz akciğer kapasiteniz sahane olabilir ama dalmak, Dalarken nefesi tutmak bambaşka bir olay. İnanılmaz bir sakinlige ve dinginlige sahip olmak -nabzını dusureceksin ki şu altında daha çok kalabil- mümkün olan en az enerjiyi harcayacaksin ki yine nabzın yükselmesin ve oksijen ihtiyacın artmasın. Her 3-4 metrede bir kulakları dengeleyeceksiniz; tüm bunlara rağmen yine de kulaklar iltihaplanabilir. En tehlikelisi de vurgun yemek, bunun için kesinlikle tek başına değil mutlaka dalislarda ekürin olmalı vs vs

Ben dalan biri değilim ama yüzeyden denizi ve altını seyrederek yüzmek çok hoşuma gidiyor; Ege'de vatoz ' dan kaplumbağaya dev deniz anasından Ege'de görülebilecek bir çok balığa bir sürü deniz canlısı gormusumdur.

Bunlari dalma konusundaki sevkinizi kırmak için değil, yüzmek için olanı arttırmak için yazdım.

makbur
1

mobil görünümden çık