Selamlar.
Uzunca süren takip ve tedavi sonunda yaklaşık 2 sene önce İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi, Psikiyatri bölümünden şizofreni tanısı konuldu. 2 defa psikiyatri servisinde yatılı tedavi gördüm. 18 yaşında başlayan şikayetlerimin an itibariyle 37 yaşımda geldiği durum itibariyle çalışamıyorum.

Tanısız takip edildiğim dönemde 9 Eylül üniversitesi tıp fakültesi hastanesine engelli raporu için başvurmuş ancak o dönem çalıştığım için (çok problemli de olsa) rapora uygun bulunmamıştım. Beyin cerrahisinden omurga kaynaklı problemler için %27 gibi bir oran almıştım.

Şu an çalışamadığım için sosyal sigortam yok. Maddi durumum nedeniyle tedavime devam edemiyorum. Ailemle yaşıyorum. Durumumuz pek iyi değil. Engelli raporu almak istiyorum ancak yıllardır takip edildiğim ve tanı aldığım 9 Eylül üniversitesi hastanesinde süreç oldukça uzun sürüyor, bir çok bölümden ayrı ayrı rapor almak gerekiyor ve dediğim gibi muayene ücretlerini karşılayabilecek durumda değilim.

Bu durumda tedavime devam edebilmek ve engelli raporu alabilmek için ne yapabilirim?
Teşekkürler.

 

Suat seren hastanesini deneyebilirsiniz raporlar nispeten daha hızlı çıkıyor

apocalipy

mhrs- sağlık kurulu erişkin- engelli raporu veren hastaneden randevu alıp
9 eylüldeki yatışların epikrizi ile gitmen gerek

bir soru sorcam

hükümet engelli raporlarını çok zorlaştırdı çünkü emeklilik konusunda patladılar. engelllierin de erken emekliliğe hak kazanacakları için baya zor.denemeye devam.

jamswety

Teşekkürler herkese.
@jamswety malulen emeklilikten farklı olarak erken emeklilik mi bahsettiğiniz?

tmm
1

mobil görünümden çık