arabalari ve araba surmeyi seven birisi olarak SUV konseptini hic anlamadim. sedanlarin surus dinamigi net sekilde cok daha ustun. mal tasimayan insan neden utility vehicle alir anlamiyorum.




 

Bence tek açıklaması trafikteki yükseklik ve görüş hissi

Daha geniş diyenler de olabilir fakat arabanın hacmi şehir içi trafiğinde avantaj değil dezavantaj bence

grimavi

bende istiyorum. suv yüksek olsun diye. bence başında olması gerekendi. yakıt tüketimi ve serilik de fark etmiyor.

baldan kaymak

Park yeri bulma konusunda zarara sokacak bir araç. Sadece görüş rahatlığı ise bu sebep biraz kendini kandırma gibi görünüyor bana. Büyük araç sahibi olmayıkla daha güvende hissettiklerini düşünüyorum. Gerek psikolojik olarak gerekse ego anlamında.

muhayyer divan

- yaşlı olan ya da mobility sorunu olanlar için çok iyi.

- Türkiye gibi kötü yollu ve saçma sapan tumsekli ülkelerde ideal

- tahminen kazada belki daha iyi. Ama manevra konusunda her zaman daha kötü yani.

Ha buna ek olarak bütün araba firmalari suv yapiyor. Suv almak istemeyen de ikinci el almayacaksa oldukça zorlaniyor başka araba bulmakta.

logisticsmanager

SUV araca binmesi ve inmesi rahat.
Kasislerde altını vurmuyorsun.
Kazalarda (çarpışmalarda) ağır araçtaki insanların yaşama ihtimali daha yüksek, bununla ilgili veriler, araştırmalar var.

gabe h coud

b-suv kullanıcısıyım.
önceki aracım sedan ve çok alçaktı, buna binerken kafamı çok eğmek zorunda kalmıyorum. sırf bu sebepten değiştermedim ama alçak araçta virajlar korkutmazken bunda dikkatli olmak gerekiyor.

9kuyruklukedi

Bence tek açıklaması kasisler, cukurlar

abuzer

1- sedan arabaya sıgmıyorum.
2- uzun süreli sehirlararasi yolculuk, kamp, seyahat yapiyorum. ici genis arac lazim.
3. daga bayira tirmaniyorum. sehir icinde de cukurlara girip cikiyorum. alti yüksek araba lazim.

deckard

b-suv neyse de, istanbulda küçük mahallelerde yaşayan insanlar bile tiggo 8, 3008, x3, tucson falan kullanıyor bana bu saçma geliyor.
bence bunun en önemli sebebi arabanın ülkemizde kullanım amacının çok başka olması. insanlar kullanmak için değil hava atmak ve statü sahibi olmak için araba satın alıyorlar. ne kadar büyükse o kadar saygı görüyorsun.

abelardo

1 hafta orta üst segment bir suv kullan anlarsın neden tercih edildiğini.
başta görüş açısı ve yola hakimiyet.çocuklu aile için gayet güvenli.bagaj hacmi.
öyle yanlıyım gazlıyım derdi yoksa suv iyidir.

jamswety

Oncelikle sen amerika kulturunden hareketle mal tasimayan diyorsun ama turkiye dinamiğinde bu cok az.asya kamyonetleri var,onların kullanıcı olayları cok baska.

Son bir kaç yıldır yukselen suv oldugu dusunulen yerden yuksek araclar var.kullanıcı profili genel olarak airfryer almam lazım,dyson da lazım,profiliyle aynı.cogunlugu camura bile deymiyor.arazi performansı gibi iddiaları yok,turkiye kosullarında,sehirde kullanım kolaylığı oluyor.logistics guzel yazmış zaten.

Benim kullanıcı olayım ise su sekilde.
resmim.net

Bayağı uzun zamandır sadece bu tarz araçları kullanıyorum,en uzun süredir kullandığım ise 2011 den beri ,grand cherokee,şu an 500.000 km de.bundan öncekide bir eski kasasıydı yüklediğim resimde zaten onunla dagda bayırda eğleniyorum.diğeri sürekli yollarda,istanbul-italya-almanya arası gidip geliyorum.kar yagdı,yol kapalı gibi dertlerim yok.bagajda dana gibi bir şişme kano,valizler,belki uyurum setiyle beraber tam teçhizatlı şekilde seyir halindeyim.yenilemeyi bile düşünmüyorum.evde üst segment sedan arclarda var ama ben bu arkadaşları daha fazla seviyorum.

duptıs

Bende alana kadar ne gerek var diyordum, simdi cok seviyorum. Bahsettiğim suv gercek suv ama yuksek hatchback değil. Wj kasa grandcherokee var bende.

Sebepleri;
Cocuk ve köpekten dolayı bagaja ihtiyacım var.

Yüksek, çevre görüşü iyi

Gerçek 4 çeker, araziye girmek hoşuma gidiyor.

Çoğunlukla hanım kullanıyor, sıkıştıramiyorlar.

Dizel, arac 2.5 ton ama yakıtı çoğu düz benzinliden az.

Altını vurma derdi yok.

mirty
1

mobil görünümden çık