alt katta oturan amca geldi dedi ki senin banyodan benim banyoya sızıntı var.
hafif bir nemlenme varmış tavanda.
acaba ortak tesisatta mı sorun yoksa benden mi kaynaklanıyor.
bir senedir dairede oturuyorum.
bu durumda ne yapmalıyım?

not: ikimiz de ev sahibiyiz.

 

Su tesisatçısı çağırın, o anlar.

rock n roll

Alt kata sızıyorsa sizin tesisatcı çagırmanız lazım. Elinde cihazla su kaçagını nokta atışı gibi bulan tesisatcılar var. Onu çagırıp nereden sızdıgını buldurun. Sizdense tabiki siz yaptıracaksınız. Eger ortak apartman tesisatındaysa yönetime haber verin onlar masrafı üstlenecek

limonlu eksi

@limonlu ekşi +1

Ancak son zamanlarda, her zamanki temizlik dışında fazladan bir şey yaptınız mı? Mesela duşa kabin dışı hiç ıslak temizlik yapmıyorsunuzdur da bu sefer yapmışınızdır, ya da bu sefer duvarları foşur foşur yıkamışınızdır, gibi.

Öyle bir şey varsa o bölgede yoksa her tarafta derz aralarını iyice bir kontrol edin. boşluk veya çaylak varsa derz dolgu tamiri yapın. bir süre sonra alt kattakine bir daha sorun, artma veya azalma var mı diye.

Mirket

@Mirket +1 önce derzleri sıfırdan çekin, sızıntı kesilmezse öncelikle tuvalette kullanmayın mümkünse. Kesilip kesilmediğine bakın. Eğer bir sey anlaşılmıyorsa bu kez de duşu yukarıdan açarak aşağı inin ve aşağı yönünde sızıntını başlayıp başlamadığına bakın. Su sızıntısı öyle pis bir şey ki bir yerden sızdığı halde nemlilik bir metre ötede bir yerde ortaya çıkıyor. Tesisatçı cagirirsiniz derz işe yaramazsa. Ben bir üst dairenin sızıntısının alt değil onun bir altindaki dairede çıktığına bile şahit oldum. Geciktirmeden derze başlayın havalar soğuyor.

aslagülümseyenbirkediyegüvenme
1

mobil görünümden çık