La Liga Barcelona'nın efsanevi kadrosu dağıldıktan sonra tamamen Real Madrid dominasyonuna girdi gibi geliyor bana, sanki Bundesliga'da olduğu gibi Bayern Münih ve diğerleri gibi oldu, Barcelona biraz Atletico Madrid seviyesinde bir takım izlenimi veriyor bana, zaten dikkat ederseniz Barcelona'nın aslında çok büyük bir tarihsel geleneği de yok Johan Cruyff'un seksenli yılların sonunda TD olması ile ilk ŞL kupanı alıyor, bizim neslimiz Messi'li Iniesta'lı Xavi'li kadrosuna denk geldiği için denk bir tarihe sahipmiş gibi düşünüyoruz ama Real Madrid'in 15 ŞL kupası var ilk kupasını 1955 yılında almış, ayrıca bu turnuvanın yaratıcılarından biri de kendi başkanları olan Santiago Bernabeu, yani baya köklü bir geçmişler var ama Barca'nın uluslararası alanda başarı göstermesi doksanlı yıllara dayanıyor, şu anda da yine "normal," olması gerektiği bir düzeyde gibi, şu an liglerinde liderler ama o eski BARCELONA! değil gibiler, siz ne diyorsunuz?




 

Evet katılıyorum genel hatlarıyla sana. Barcelona eski Barcelona değil ama kadroları çok genç şu an. Xavi, Iniesta, Messi, Puyol'lu kadroda bu yıldızlar emekli oldukça veya gittikçe yerlerine yenilerini koyamadılar (sanırım financial fair play muhabbetinin de etkisi var) ve mecbur daha gelecek vadeden ve altyapıdan futbolcularla kadro kurdular. Bunların bazısı oldu bazısı olmadı (Yamal iyi mesela ama Ansu Fati o kadar da yıldız olamadı çok büyük potansiyeli var deniliyordu).

Kadro oturduktan sonra tekrar yükselişe geçebilir ama Manchester United gibi sürekli kötü kararlarla yönetilirlerse öyle Avrupa ligi falan kovalayan bir takıma dönüşürler.

Futbol acımasız geçmişe bakmıyor yani.

chicha_v2
1

mobil görünümden çık