Önceki duyuru; www.eksiduyuru.com

Kısır erkek kedim yabancılardan hoşlanmıyordu şimdi bebeğimden de hoşlanmıyor. 2 aydır stres içindeym evde rahatça oturamıyorum, bebeğimi gözünden bir saniye bile ayıramıyorum, tuvalete bile kucağımda götürüyorum. Stresten sütüm azaldı. Kedim sürekli bana gelmek istiyor acayip kıskançlık yapıyor bebek kucağımdayken deliriyor. Bebek elini ayağını hareket ettirse kitleniyor saldırmak için.

Bir çözüm yolu düşünüyorum yardım eder misiniz?
1- Veterinere sorup sakinleştirici vermek; bitkisel zararsız bir şey var mı bilmiyorum ama nereye kadar ilaç verebilirim ve ilaç çözüm olur mu?
2- sahiplendirmek. Gerçekçi olmak gerekirse kimse devasa boyutta tekir kediyi bu huylarıyla sahiplenmez.
3- ücret karşılığı bakacak birini bulmak. Güzel bakarlar mı veya nereye kadar kaç paraya böyle baktırılır bilmiyorum ama ihtiyaçlarını karşılasak üstüne bir kaç bin versek bakan olmaz mı? Geçici bebek büyüyene kadar?

Başka çözüm yolu aklına gelen var mı?

 

Çözüm önerilerinden 2.sine çok çok üzüldüm. Bebeğini korumak istemeni anlıyorum ama ben mesela aklımın ucundan geciremezdim bunu. O da benim çocuğum çünkü. Veteriner hekiminle konuşursan sana tavsiyelerde bulunabilir. Başka birine geçici olarak da verme, kedi için depresyon sebebi.

rock n roll

@rock n roll, ben de çocuğum doğmadan önce böyle düşünüyordum ama bebeğim 2200 gram kedim 6500. Üstüne çıksa öldürür. Elini ısırsa koparır. Başka çarem yok. Sürekli kulaklarını geriye atıp tıslıyor. Evde köşe kapmaca oynuyoruz.

Gradient_tabanlı_mor

Kedi Lolayla isimli bir YouTube hesabı vardı. Kedilerle ilgili güzel bilgiler veriyordu. Hesaba bir mesaj gönderin bence. Belki düşündüğünüzden de basit bir çözümü vardır. Yani umarım...

aslagülümseyenbirkediyegüvenme

cat tax???

"kedim var diyip resmini koymayana yazıklar olsun" (küçük düşünür titanyum yirmiiki)

titanyum22

img.imgyukle.com

Buyurun efendim :)

Gradient_tabanlı_mor

AHAHAHAHHA tam eşkiya tipi var. inşallah bu mamudoyu eşkiyalığıyla sevecek birini bulursun :) teşekkür ederim annesi

titanyum22

kedinizin tipi aynı mahpustan yeni çıkmış kabadayı gibi:)
bu arada bebekli evde kedi asla olmaz. olur diyene bakmayın kafası çalışmadıgından olur derler. ciddiye almamak gerek.
hem bebegin saglıgı hem de güvenligi için olmaz. ha bebek, çocuk olur o zaman kedi ok.

size tavsiyem kedinizi asla bebekle yalnız bırakmayın. ve acilen sahiplendirin.

reddit'de sizin durumunuzda bir kullanıcının kıskanan kedinin bebegin tek gözünü kör ettigine dair paylaşımı vardı.

şuan kediniz fiziken bebeginizden çok güçlü ve bebeginiz tamamen savunmasız. ileride pişman olacagınız şeylere sebep olmaktansa riski sıfıra indirin

size ve bebişinize saglıklı ömürler dilerim.

limonlu eksi

@limonlu eksi, teşekkür ederim. İnşallah sahiplenmek isteyen biri çıkar ama hiç sanmıyorum ya. O yüzden ücretini vermeyi teklif edeceğim.

Gradient_tabanlı_mor

Kedisi olan biri olarak kedim mi cocugum mu ikilemine dussem (cocugum yok ) hic dusunmeden cocugumu secerim.

Kediniz ölse ya da allah korusun cocugunuza bir sey olsa, hangisine daha cok uzulursunuz ? Hangisini daha cabuk atlatirsiniz ? Allah korusun saniyelin bir tirmik ole gozunu cikarabilir ya da hasar birakabilir (saldirgan diyorsunuz ) kendinizi affedebilir misiniz boyle bir sey olsa ? Hic zaman kaybetmeden kediyi ya annenize fln birakin sahiplenilene kadar.

oscar

Bebek ve kedi aynı evde olur hatta çok da güzel olur. Bebek, hayvan sevgisini öğrenir. Kendi türünden farklı türlerin de varlığını ve yaşam hakkına saygıyı, empatiyi öğrenir, sevgiyi, saygıyı öğrenir. Okumak, araştırmak ve öğrenmeyi istemek lazım biraz. Ayrıca şu da var; her ne kadar bazı insanlar kabul etmek istemese de hayvanlar da aynı insanlar gibi duygulara sahiptir. Severler, bağ kurarlar, üzülürler, kaygılanirlar, ofkelenirler, mutlu olurlar. Hayvanlar eşya değildir. Evimizdeki masamızı, sandalyemizi bile birine verirken duygusallaşıyoruz.

Ben hayvanların kurduğu bağı, çoğu insanın kuramadigini düşünüyorum. İnsanlar bu kadar tedirgin olacaksa kedim çocuğuma zarar verirse diye, baştan o kediyi hiç sahiplenmemeliydi. Kedi için yeni bir ev ve yeni bir aile kaygı demek. Ben kedi sahipleneyim de, çocuğum olursa gerekirse kediyi bırakırım düşüncesi korkunç geliyor bana. O kediyle kurulmayan, kurulamayan bir bağ olduğunu düşündürüyor. Kedinin ne hissedeceği umursanmiyor çünkü onun duyguları olmadığını düşünüyorlar.

rock n roll

tam bir tenörist tipi var. kapıyı açınca çıkmıyor mu, apartmanın bahçesinde bakın bir süre?

spankenstein

sakinlestirici surup asiri ise yariyor ve ilac gibi degil zaten bitkisel karisim(benim kullandigim patiografya)
iki kedom anlasamadigi icin vet Feliway onermisti prize takilandan. bu sorunu yasayip zamanla gectigini soyleyenler de var(1 kisi)

ala09

İkinci çocuğu yaptığınızda da ilk çocuğu evden yollarsınız.

my fault

@ala09 kullandığının linkini verebilir misin?

@rock, seni bu konuda ikna edemem çünkü bekarken ben de böyle düşünüp kedisini köpeğini verenleri yargılıyordum hakettim yani :)
Bir de kedim bebeğime saldırır mı acaba değil, kedim zaten bebeğime saldırıyor yani kucağımda görünce. Ben engel oluyorum bu sefer beni ısırıyor.

Gradient_tabanlı_mor

Sen burada klavyenin arkasında yaşayan dünyadan bihaber tiplerin yorumuna bakma, zaten kedini önemsemesen buraya sormaz atarsın.

Kedi bebek için gerçekten tehlikeli, alt katimizdaki komşunun kedisi bebeğinin gözünü çizdi ve ameliyat vs cok uğraştılar kediyi de gönderdiler olan bebeğe oldu.

Bir an önce ver gitsin.

Benimde köpeğim var oğluma tehdit oluşturacağını hissetsem, birine veririm.

mirty

@my fault, kedim bebeğimin gözünü oymadan önce başka bir çözüm yolun var mı yoksa boş bir sjwlik mi?

Gradient_tabanlı_mor

Çocuğum yok, kediden taraf olmaya meyilliyim. Vardır illa ki bir çözümü diye düşünüyorum.
Evcil hayvan psikolojisi ile ilgili bir uzman bulunamaz mı?
Başkasına sahiplendirmek zorunda kalırsanı yakın çevrenizi zorlayın bence. Bağınız kopmamış olur, vicdanınız daha az sızlar.

auroraaurora

Benim kedim var çocuğum yok. Minnuşumu çok seviyorum ama çocuğum olsa ve çocuğuma zarar verecek olsa tabi ki sahiplendiririm. Çocuğuma zarar vermesini bekleyecek halim yok.

Bizimki de biraz saldırgan bu arada. Ama daha 8,5 aylık kısır değil. Vete sorduk, kısırlaştıktan sonra da devam ederse sakinleştirici başlarız dedi. O yolu bir dene derim. Bi de yapabiliyorsan kediyi 1 odaya kapatmaya alıştır bence. Mesela biz yemek yerken ve temizlik yaparken 1 odaya kapatıyoruz. Ne olur ne olmaz bu duruma alışsın diye. Her zaman evin içinde özgür dolaşamaz. Vet de söyledi bir cenazeniz vs olsa ne yapacaksınız ,alıştırın 1 odada durmaya dedi. Öyle yaparsan biraz rahatlarsın. İişin olduğunda 1 odaya kapat, bebek de güvende olur

turuncu tonlarda

veterinere danışın mümknse yaşlı vet bulun araştırarak gidin, bitkisel sakinleştiriciler var, hatta anti depresan başlatan veterinerler var, kediyi atmayın önce tedavi deneyin lütfen sizi çok iyi anlıyorum ama ilaçla sakinleşen kediler var

eja

Yazdığınız çözümlerin hepsi geçerli çözümler. Ben olsam 1-3-2 sırasıyla giderim. Bilenlerin önereceği davranışsal yöntemler de denenebilir. Bu işten anlayan insanlar var, mesela köpek bi sesten tetiklenip agresif yapıyorsa sahibi köpek ile o sesin arasına giriyor. Köpek sakinleşiuor pozisyonu değişince filan. Tabi ev ortamında izleyecek bilen bi göz lazım bunun için, kedinin agresyonunu sadece hareket mi tetikliyo ve napılabilir diye.
Ama yani çocuk büyütürken filan kınayan yargılayan sözleri çok takmamanızı öneririm. Sizin hayatınız, sonuçlarını siz yaşıyorsunuz. Belli ki yeterince hümanist bi insansınız umarım çözüm bulursunuz.

benim bir gizli bildiğim var

o kedi kendine sokakta bakabilir, salın gitsin.

nuisance2

Şunu deneyin, sakinleştirici verin, terapi uygulayın falan diyen arkadaşlar ciddi mi?

Yani denendi ve sonuç alınamadıysa ne olacak? Allah korusun da, 'altı üstü bir gözü çıktı yaa, çocuğa bir göz de yeter, biz diğer yöntemi de bir deneyelim' mi diyecek?

Çözüm arayarak geçirdiğiniz her gün sonrasında çok pişman olacağınız bir olaya gebe.

Kısa sürede sahiplendiremiyorsanız yapacağınız olay şu.

www.youtube.com

Mirket

kedinin esgale bak, tipten 3 sene yatari var resmen hahahahah :D

bay b

acaba neden bu kadar agresif? oyun oynamak, bir derdi var mı diye veterinere götürmek, bitkisel sakinleştirici vermek denenebiir belki.

parayla bakan birisinin bakıyorum diyip sokağa salacağı konusunda kaygılanırdım sanırım. kaçtı diye haberi gelir...

biraz vakit geçirseniz, sevseniz, oyun oynasanız kıskançlık azalır mı acaba?

master of ceremonies

Feliway'in ürünleri var: www.feliway.com

Sinek kovucu tipinde olanı bir üç ay kullanmanızı tavsiye ederim. Fısfıs formunda olanı da belki bebeğin yatağı çevresine filan sıkarsınız. Bebeğe zararı olur mu onu bir araştırın ama lütfen, o kısmı bilmiyorum.

Instagram'da "beneklimorkedi" isimli bir veteriner var bir de. Davranış bozuklukları üzerine çalışıyor. Ona da ulaşabilir misiniz?

Ayrıca kediyi doğrudan dışarı atmayıp çözüm aradığınız için teşekkür etmek istedim. Kedi ve çocuk arasında tabii ki eninde sonunda çocuğu seçmeniz daha mantıklı ama çözüm yolu aramak ve çabalamak çok değerli. Umarım başarılı olursunuz.

inawen

inawen linklemis

ala09

fişe takılan sakinleştirici çok iyiymiş ya. bunun insanlar için olanı var mı ki

titanyum22

Feliway prize takılan skainleştiriciler var. Kedinize ara ara bebek ağlamasını youtubedan açın dinleyin, aslında bebek gelmeden yapılması gerekiyormuş bu tarz şeylerin alışması lazım. Zamanla alışacak. Bu hayvanı sahiplendirirseniz kimse sizin gibi bakmayacak, benim kesim gibi size düşkünse, bu onu kahrından öldürür. Stresten sağlık problemleri cıkar ve aşırı üzülür. Savaşmaya devam edin. Eve sonradan gelen kedi gibi dişünün bebeğinizi. İlk etapta direkt karşılaştırılmaz. Önce koku transferleri yapılır 1 hafta filan. Bebeğinizin giysilerini ara ara kedinizin yanına koyun kokusuna alışsın. Eğer kediniz el ayak hareketlerine ilgiliyse genelde yavruyken olur bu ama, evdeki baba kediye karşı sorumluluğunu üstlenecek, öyle durumlarda ilgi çekici oltasını alıp oltayla oynamaya yönlendirecek. Sadece kabullenme süresi var. Zaten bebek 6 7 ayda hızla büyüyecek sonra o kedinize çektirecek, çok zorlu bir süreç benim kedim de çok zor bir kedidir fakat can, bebeğimizden hiçbir farkı yok. Ömür boyu aklınıza gelip üzüleceksiniz aksi takdirde. Cocuklugumdaki kediye bile cocuk oldugum halde iyi bakamadıgım için ara ara aklıma gelir 32 yaşındayım hala af dilerim ondan keşke bugünkü aklımla sana iyi bakabilseydim diye. Sabredin birkaç aya her şey normale girecek. Koku transferi, feliway bitkisel anti stres takviyeler gerek, vetten öneri alın ve evdeki babanın bol ilgisi. Çözülecek emin olun. :)

Semi

@semi, aslında alıştırmaları yapmıştık önce kıyafetleri koklattık yaş mama verdik bu kokuyla birlikte filan. Ama yok yani işe yaramadı. Eşim de işten gelince kıskanmasın diye önce kediyle oynar, ilgilenir ama işteyken kedi hep saldırma peşinde.
Az önce bebeğin altını alırken sırtıma atladı ısırdı mesela. Sonra bebeği yatırmıştım koştu üstüne atlamaya çalıştı engel olunca yine sinirlendi filan. Sürekli 7/24 ilgilenemiyoruz ki bebeğe de bakmak gerekiyor sonuçta :)

@master of ceremonies, neden agresif diye bebek doğmadan önce veterinere götürdük herhangi bir sorun yoktu.

Gradient_tabanlı_mor

feliway +1
bitkisel sakinleştiriciler de işe yarar, vermenizde sakınca yok, gerekirse uzun süre kullanabilirsiniz.

kediler kendi boyutlarına yakın olan canlıları tehdit olarak algılayabiliyorlar, o yüzden bebek ve küçük çocuklarla sorun yaşıyor bazıları.
sizinki zaten belli ki biraz da dominant karakterli.
aslında yaptığı şey kendi alanını korumaya çalışmak.
o yüzden bebeğin tehdit oluşturmadığını anlaması lazım.

bunun dışında, kediyi ve bebeği bir şekilde izole etmeye, kediyi de biraz disipline etmeye çalışabilirsiniz ama sanırım biraz geç kalınmış.
şu anda yapacağınız her olumsuz davranış, kedi için ceza demek olacaktır.

bir de şöyle bir şey var, özellikle kediler (ve aslında diğer bütün hayvanlar) için hiyerarşi önemlidir.
şu anda kediniz evin dominant canlısı, bu en başından böyle olmamalıydı.
yani evin içinde at koşturamayacağını bir şekilde ona anlatmanız lazım.
bu yeri geldiğinde yüksek ses olur, yeri geldiğinde korktuğu veya rahatsız olduğu bir ses olur (poşet sesinden korkan da var, sprey sesinden de), bir şekilde evin patronu olduğunuzu kanıtlamanız gerekiyor.
siz kediden korkar hâle gelmişsiniz anladığım kadarıyla.
bunda da haklısınız, bebek dolayısıyla muhtemelen gerçekten çekiniyorsunuz ama enerjinizi daha dominant hale getirmeniz gerekiyor gibi geldi bana.

şu anda bunu sert bir şekilde yapmak ters de tepebilir tabii, dikkatli olmak lazım ama bunun yanı sıra kediyle de ilgilenmeye çalışmalısınız.
yani sevdiği bir ödül maması olur, kontrollü şekilde bebeğe yanaştığında sevgiye boğmak olur, bir şekilde oyun oynatmak olur, yeni bir oyuncak olur, ince bir denge kurmaya çalışabilirsiniz.

mesela yemek yemek ve oyun oynamak kediler için sosyal bir aktivite sayılıyor.
bebeğinize mama yedirirken, kedinize de sevdiği bir yaş mama koyun, tehlikesiz olacak bir yakın mesafede yemesine izin verin.
ya da bebekle oynarken, kediyi de oltalı oyuncakla oynatın falan, biraz yaratıcı düşünürseniz bu tip şeyler bulabilirsiniz.
zaman içinde instagram'dakiler gibi bebeğin koruyucusu ve en sadık dostu gibi romantik bir durum oluşmasa da, en azından tehdit olarak algılamayı bırakacaktır.

kedinin tırnaklarını muhakkak sürekli kısa tutmaya çalışmayı unutmayın.

kolay gelsin.

blatta hiberna
1

mobil görünümden çık