1-1,5 aydır geçmiyo. Geçen doktora gittim, ultrason, dışkı testi, röntgen falan çekti. Birkaç ilaç verip "zamana bırakalım geçmezse endoskopi yaparız" dedi ama bende azalma yok. Yanıyo midem cayır cayır.

Bugün haşlanmış patates yiyeyim dedim. Her şey iyiydi güzeldi. Sonra salak gibi kremalı bisküvi yedim :D Bir de eşim cips yiyordu, bi tane attım ağzıma. Allah belamı verseydi de yemeseydim, bütün gündür kıvranıyorum hala geçmedi. Neyse ki evden çalışıyorum da uzanırken işime devam edebildim.

Şimdi bu gastrit oluyor değil mi? Kanser manser, ülser değildir di mi? Muayene eden doktorum da, ultrasonu çeken doktorum da dalga geçti bu yaşta ne kanseri diye ama ben korkmadan edemiyorum. Bi yandan normal bi süreç, bir sürü insan bunu kronik olarak yaşıyor farkındayım ama diğer yandan paranoyakça düşünmeden de edemiyorum.

Benim durumumda olan var mı? Hangi yiyeceklerden uzak duruyorsunuz ya da neler iyi geliyor? Ben şu an su içsem bile daha kötü oluyorum.

 

Kızartmalar, çok baharatlı çok yağlı yiyecekler iptal.

abuzer

Talcid bulundur bı de evde

abuzer

Yanma değil de ağrı oluyor bende zaman zaman. Bir bardak suyun içine silme çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırıyor ve içiyorum. Bir süre de uzanmamaya çalışıyorum işe yarıyor bende. Domates, Nescafe, çiğ soğan, muz yememeye çalışıyorum bir kaç gün. Çok geçmiş olsun.

Ekleme: Bir de nefes egzersizi yapıyorum. Uzun bir nefes alıyor, bir süre nefesimi tutuyor sonra da uzun bir şekilde geri vermiyorum. O da biraz iyi geliyor.

aslagülümseyenbirkediyegüvenme

@abuzer evde şu an talcid dahil her çeşit anti asit tablet olabilir :( anlık rahatlatmaktan başka işe yaramıyorlar.

@aslagülümseyenbirkediyegüvenme aaa bak ben midem yanmaya başlar başlamaz gidip uzanıyorum, acaba uzanmak mı süresini bu kadar uzatıyor?

nolmus yani

Şişmansan eğer karın içi basıncın artması nedeniyle de reflü gelişebiliyor, hamilelikte de aynı nedenle oluyor.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

stresten olduğu için geçmiyor. bana da aynı röntgenleri yaptılar, çok şükür bir şey çıkmadı. sağlıklı beslen dediler ama ben evde yiyip içiyorum zaten sağlıklı besleniyorum. ilaç almazsam 2 saatten fazla aç kalamıyorum midemi oyuyorlar sanki. doktorlar endoskopi yapmamak için takla atıyorlar ama muhtemelen senin de midende ülser var. doktoru zorla gastroenteroloji (doğru mu yazdı telefon) neyse ona git endoskopi çeksinler.

titanyum22

Gel ben çözeceğim şimdi.

Ama önce kremalı bisküvi,cips falan yemek nedir allasen,çocuk musunuz desem de olmaz onlar bile artık dha dikkatliker,yapmayın,etmeyin yani.eşine de söyle yapmayın yani

Bu junk malzemeler,stresinizle birleşince böyle ejderhaya dönüşüyorsunuz.

Şimdi evde varsa nişastayı alın,yoksa da yakın marketten alın gelin,birde tarçın alın.nişastayı suyla kaynatın sahşep kıvamında bir içecek elde edeceksiniz.ama sütle değil bak muhallebi değil dediğim suyla,bir bardak hazırlayın.tek başına içmek zordur birde geç soğur bu meret ılıyınca tarçın ekleyin bolca içilecek gibi olsun.boş karna bundan için üstünede bir şey yemeyin,bekleyin bir saat falan.

Bu yanmanızı alacak,bir kavanoz tums emmiş gibi olacaksınız.sonra az salın,stres yapmayın,midenizi çöpe çevirmeyin,yeterli su için filan.

duptıs

duptıs bizde tums yok ya, getirsene oradan çok merak ediyorum dizilerde hep duyduğumdan

titanyum22

Tita ,valla yeni döndük evde var diye almadım.ama listeye ekledim simdi,kim gelirse söylerim getirirler bi 140 lık,taşımasıda kolay onu.yazarım sana tekrar.

duptıs

Karbonat iç. İster karbonatı kuru kuruyut üstüne su iç ister 1 bardak suya yarım veya 1 çay kaşığı karbonat karıştır iç. Bir kez dene bence, fayda gören çok var, itiraz eden doktor duymadım. Aksine talcid tarzı şeyler uzun süreli kullanıma uygun değil, iyileştirmiyor hasta ediyor. Bi dene karbonatı. Yemeklerden sonra.

muhayyer divan

Mide yangını çok kötü gerçekten geçmiş olsun.

Düzenli nexium kullanın geçene kadar çünkü ben öyle yapıyorum. Alkole düşünce yani gerçekten çok ve düzenli içince yine başlıyor sonra tekrar nexiuma başlıyorum geçiyor.

Korkutmak gibi de olmasın ama bir arkadas böyle mide yangını tedavisinden 1 ay sonra kanser olduğunu öğrendi. Test yaptırın da içiniz rahat etsin

pavlis

@duptıs nişastayı ilk defa duydum. bi bakıp deneyeceğim, dümdüz mısır nişastası değil mi?

@muhayyer karbonatı çok duydum bi arkadaştan ama denemedim henüz, nişastadan önce bunu denesem iyi olacak

@pavlis işte ben de bundan korkuyorum... kanser olsaydı ultrasonda çıkardı diyip doktora güvenmekten başka çarem yok gibi şimdilik:/

nolmus yani

Düz nişasta,suyla kaynat,iç ya da kaşıkla ye.tarçınla yenilebilir oluyor.sabah aç karnına yapsan daha iyi olur.seni bayağı bi rahatlatır,bayağı bir sürede ilaca falan ihtiyacın kalmaz.o arada sebepleri düzeltmen lazım tabi,çare buldum diye abanma.

Son dönem şifacı influencerlar,sırf nişasta olsun diye millete çiğ patates yediriyorlar bunun için,acımda yok bunlarda,yesin koca danalar diyorlar:)

duptıs
1

mobil görünümden çık