Tavşan dişim tık diye kökten düştü küçük bi kök kaldı şok oldum. Yaşayan var mı böyle ne yaptıracağım ben şimdi buraya? 20 swne önce kanal tedavisi yapılmıştı. Geçen sene dişçiye gittim iyi duruyor dokunmaya gerek yok demişti




 

Kök sağlam mı diye bakacaklar sağlamsa kaplama değilse implant olacak bence. Diş hekimi değilim.

Bu arada kaplama genelde ön dişlere set olarak yapıyorlar. Yani ön 4 lüye kaplama önerebilir dişlerin durumuna göre.

nuevo

Sanırım en büyük fobim, okurken nefesim kesildi. Bence bir an önce doktora gidin tahminimce implant olacak.

Amaranta ursula

kabuslarımda gördüğüm şeyi yaşamışsın. acilen diş doktoruna git iltihap falan olmasın

titanyum22

hocam biraz bilgi verir misin önceden sallanıyor muydu, daha önce de oldu mu, dişlerle ilgili genel bir rahatsızlığınız mı var?

birçok kişinin korkusu olduğu için sordum. özel değilse...

ya ben lan neyse

@yabenlanneyse yok hocam farklı bir belirti yoktu. 30 yaşında erkeğim. 10 yaşlarında kanal tedavi olmuştum ön dişlerde. Diş etinde zaman zaman hafif bi ağrı olabiliyordu ama ciddi ağrı değil. Ara ara siş hekimine gittiğimde on dişleri de bazen soruyordum, röntgende bir şey çıkmıyordu. Hatta son gittiğimde doktora bu dolguları yenileyelim mi 20 dene oldu dedim yok iyi duruyor dedi. Çat diye düştü ekmek yerken şok oldum hakkaten. Rahmetli yadigar ejder gibi geziyorum şimdi dişçiye geldim bakacağız ne diyecek.

havadakarada

Güncelleme yapayım: Doktora muayene oldum şimdi. Farklı sebeplwr olabilir alttan çürümüş olabilir vs dedi. O dediğim diş eti ağrısı ile alakası olabilir anladığım kadarıyla, ondan dolayı dişi komple çekmek lazım dedi kökü yani.

İki seçenek var ya kaplama ya implant, kaplama olursa ön 4 diş birlikte olabilirmiş ama onu önermedi. O kırıldı diye diğerleri de kırılacak diye bir şey yok diyor. Tek o dişe implant yapalım diğerlerine dokunmayalım diye önerdi. Düşüneceğim şimdi bakalım nasıl olacak.

havadakarada

Bu arada bir şeyi düzelteyim : Düştü demişim ama düşmek değil kökten kırıldı. Küçük bir kök kaldı biçimsiz şekilde. Dişin %90 küsür kısmı kırılıp düştü yani

havadakarada
1

mobil görünümden çık