Eve usta çağırmadan önce belki çözülebilir bir şey diye düşündüm. Veya kazıklanmayayım dedim.

Durum şu;

Sıcak açınca duştaki musluğu veya duş başlığına gelen suyu, cayır cayır sıcak akıyor ve şofben çalışıyor. Ama tabi altına girilmiyor çok sıcak oluyor. Ilığa getirdiğimde yani tam ortaya getirdiğimde ise şofben DURUYOR. Çalışmayı bırakıyor yani. (Çalışmayı bırakmadan önceki son ince ayar yere gelsem bile çok sıcak malesef)

Bu musluktan kaynaklanan bir problem mi yoksa şofbenden mi?

İpuçları:
- Banyodaki el yıkama lavabosunda sıcağa ve ılığa getirilebiliyor, şofben durmuyor o zaman.

- Şofben'in (mutfakta) üzerinde tek bir düğme var çevrilen, o da sıcaklık ayarı. Bunu nereye getirirsem getireyim, ılıkta şofben çalışmayı kesiyor banyoda. Başka da bir düğme yok.

- Eski evdeki şofbende, şofbenin altında bir plastik nane vardı ve onu aşağı çekerek hava mı boşaltıyorduk, bir şeyler yapıyorduk. Bunda öyle bir şey de yok.


Nedir sorun sizce? Usta çağırmaya ve yüksek para vermeye değer bir şey mi, değil mi?

Teşekkürler.

 

büyük ihtimalle musluktan gibi görünüyor sorun. banyo musluğunun sıcak su bağlantısının filtresi tıkanmaya başlamıştır, gelen sıcak su basıncı azaldığı için de soğuk su tarafına geçirdiğiniz anda soğuk suyun basıncı daha fazla geldiği için sıcak suyun etkisi kalmamıştır. sorun şofbenden olsa diğer musluklarda da aynı sorun olurdu.

banyo musluğunu sökecek anahtarınız ve "tecrübeniz" varsa kendiniz açıp kontrol edebilirsiniz. yoksa her halükarda usta iyi para alır. zira sadece eve gelmeye bile 800-1000 istiyorlar artık.

geçici bir çözüm olarak, şofben üzerindeki ayar düğmesinden maksimum şofben sıcaklığını düşürün, duşta da maksimum sıcaklıkta kullanın.

shadowfollower
1

mobil görünümden çık