Bizim sulalede genellikle akrabalik baglari gucludur, kotu degildir.

Cesitli sebeplerden dolayi benden yasca biraz buyuk bir akrabama uzun bir mail yazdim (daha once de mail ile konustugumuz cok oldugu icin) ve son paragrafa sunlari yazdim:

"Senden uzak olmak hoşuma gitmiyor ama benim yapabileceğim bir şey yok, en az 10 senedir böyle."

Sonrasinda bana "senden uzak olmak hosuma gitmiyor" ifadesinin pek hos olmadigini, karsidakine pozitif bir elektrik gitmeyecegini soyledi. Halbuki ben tam da pozitif bir sey olsun diye yazmistim. Bu cumleden bir insan neden rahatsiz olur ki? Karsidaki kiside nasil bir cagrisim yapmis da adam bundan rahatsiz olmus anlamadim. Fikri olan var mi?

 

Bence negatif bir havası yok ama arada belli ki bir soğukluk var onu da hissettiriyor ama ben bunu negatif yorumlamadım.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Buradan bakınca anlamak çok fazla zor, daha çok ayrıntı lazım.

Belki sadece "olumlu cümle kurmak"tan bahsetmiş olabilir.

"Elimde olsaydı senden uzak olmayı değil sana yakın olmayı tercih ederdim" gibi bir cümle kurmanı beklemiş olabilir. Ama niye yani Türkçe öğretmeni gibi mailini eleştirsin ki, hiç anlamadım.

muhayyer divan

Uzak olmak ne anlamda? Mekansal mı yoksa iletişim anlamında mı? Mekansal değilse kendinizi biraz geri çektiğinizi gösteriyor sanki çünkü on senedir böyle diyerek bunu kabullendiginizi söylüyor gibi oluyorsunuz

aslagülümseyenbirkediyegüvenme

@aslagülümseyenbirkediyegüvenme: iletişim anlamında tabii ki. ben kendimi geri çekmedim, o çekti.

ahm1
1

mobil görünümden çık