[teknik]
(4) 

araba gitmiyor :(

gman #1593323
evet maalesef hiç gitmiyor. 40 gün önce bıraktığımda problem yoktu, bu kadar süre yattı maalesef. sadece anneme iki kez akü bitmesin diye vites değiştirmeden parkta çalıştırdım. şimdi marş basıyor, vites geçiyor, ya da en azından geçiyor gibi görünüyor. ama ayağımı frenden çekince hareket olmadığı gibi gaza basınca da hiç yerinden oynamıyor, ileri ya da geri. el freni inik.

biraz gaza yüklendim aşağıdan küt diye mi desem tak diye mi desem bir ses geldi, ondan sonra daha üstelemedim. bir de bu küt sesi önceden de bazen araç soğukken ilk kez park halinden geri kalkarken çıkıyordu. ama nadiren. 15 ayda 6-7 kere anca olmuştur.

2010 renault megane 1.6 benzinli otomatik.

 

galiba sanziman size el salliyor. gecmis olsun.

turbo sadık

şanzıman-kavrama sorunu gibi görünüyor ama kavrama da öyle tık diye bitmez önce kaçırmaya başlar vs. bir sürü otomatik şanzıman tipi var ve uzaktan ne olduğunu bilemeyiz. araç çekici ile servise gidecek.

orpheus

bir kere bana akü takviyesinden sonra benzer bir şey olmuştu. yolda giderken gaza bassam da yememeye başladı. vitesi manuele aldım, sonra tekrar otomatiğe aldım düzeldi bir daha olmadı. 2015 hyundia i10 du araba.

denerseniz daha da kötü olursa sorumluluk kabul etmem. en iyisi çekici ile servise götürün.

inheritance

Akü kutup başını söküp yarım saat sonra yeniden takın. Yine düzelmezse servise .(El freni ,balatalar frenleri bırakmıyor olabilir)

hebanon
1

mobil görünümden çık