3.5 yaşındaki kızımı sabah sinek ısırdı sandık, kreşten doktora gidin dediler el ayak hastalığı olmuş ateş olmadan su toplama vb. Oldu. Doktor tabii ki tavsiyede bulundu. Hastalık nasıl seyrediyor neye dikkat etmek lazım? Bu hafta okula göndermiyeceğiz.




 

öncelikle geçmiş olsun. okulun ilk açıldığı dönemlerde sık rastlanılan bir hastalık. bulaşıcıdır. özellikle havlu vb ıslak ya da nemli eşyaları kişiye özel kullanın kızınızınkini ayırın. kreşte kullandığınız kıyafetlerini de ayrıca yıkarsanız daha güzel olur. geçiçi ve sık görülen bulaşıcı bir hastalık olduğundan korkmayın. sağlıklı günler dilerim prensese.

dedim ben sana

kuzey amerika'da cok sik gorulur. okula girdigi zaman zaten butun cocuklara bulasiyor.
3-4 gunluk sureci var, ates yapar, kasinti yapar kizariklik vs.
surecin bitmesini bekleyeceksiniz, baska yapacak bisey yok. size de bulasabilir bol bol elinizi yikayin, catal bicak tabak gibi seyleri kullandiktan sonra hemen bulasik makinasinda yikayin.

cooperr

Geçen yaz tatil sonrası geçirdi oğlum çocuk havuzundan şüpheleniyorum. 24 saat süren bir ateş oldu ateş biter bitmez avuç içi, ayak ve ağız çevresinde yaralar çıktı minik kızarık sivilce gibi. İştahı da 2 3 gün gitti. 1 hafta sonra yaralar tamamen geçmişti. Kaşıntı çok olmadı.

Tedavisi semptomatik. Ateş olursa düşürürsünüz, yaralar kaşınırsa krem verir hekiminiz.viral olduğu için başka bir ilacı yok antibiyotik kullanılmaz.

kullanicadi

Bulaşıcı, çok ve dirençli ateş yapabiliyor. Ateş düşürücü ve ılık uygulama- ılık duşla ateşi regüle etmeye çalışmalısınız birkaç gün. Semptomatik tedavi +1

yuvarlanantencereninkapagi

Tedavisi yok ve büyüklere de bulaşıp hasta edebiliyor. Boğaz ağrısı ile başladığı için griple karışıyor. Ben hastanelik olmuştum.

robin one persie
1

mobil görünümden çık