Akademik bir başvuru için ALES puanım gerekli, şöyle ki Mayıs 2019 ALES puanım tutuyor, fakat 5 yıl doldu. Ayrıca Aralık 2019 puanım da var fakat çok az farkla puanı kaçırıyorum.

Hiç başvuru yapmayayım mı, yoksa şansımı deneyeyim mi? Çünkü diğer şartlar için tüm detaylarım mükemmel bir şekilde tutuyor.


 

Son 5 yıl içinde alesden x puan almak koşulunu karşılamadığınız için başvurunuz geçersiz sayılmıştır şeklinde mesaj alma ihtimaliniz yüksek hatta e devletten çekiyor o sonuçları hiç başvuru bile yapamayabilirsiniz

basond

Acaba 5 yıl derken sınav açıklanma tarihi olarak mı yoksa sadece yıl mı geçerlidir? Eğer öyleyse 2019'da girdiğim sınav 2024 sonuna kadar geçerli olabilir. Böyle bir ihtimal var mı?

dejame

Günü gününe 5 yıla bakılır, senin süren Mayıs 2024'te dolmuş oluyor.

hrskrs

Son 5 yılda alınmış ibaresi var mı şartlarda

jülsezar

@jülsezar,

BAŞVURULARDA SİSTEME YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER

7. MERKEZİ SINAV (ALES) SONUÇ BELGESİ: e-Devlet veya ÖSYM üzerinden alınacak belge geçerlidir. Sonuç açıklanma tarihinden itibaren 5 (beş) yıl geçerlidir, ALES'ten muaf olup muafiyetten yararlanmak isteyenlerin, ALES belgesi yerine sisteme muafiyet dilekçelerini yüklemeleri gerekmektedir. (Online sorgulama veya belge yükleme).

Bu şekilde yazıyor, keşke tekrar girseydim yakın tarihlerde. Çok büyük bir fırsat kaçırıyorum :(

dejame

Şu anda ALES başvuruları açık, bu ilana yetişmez ancak en azından elinizde geçerli bir belge olur.

marla is in my head

Az önce fark ettim, hemen başvuru yapıp yeniliyorum tüm sınavlarımı, YDS ve YÖKDİL açılınca ayrıca başvururum. Sağlık olsun.

dejame
1

mobil görünümden çık