Selam, geçen ay 2 yıllık işimden istifa ettim. Birkaç yere başvurdum şöyle dönüşler geldi:

1- Holding avukatı; direkt olarak yönetim kuruluna bağlı. Müdür direktör vs yok. Kurumsallıktan uzak gibi. Evime mesafesi 1 saat 20 dk. Maaş 75k, araba veriyorlar zira şehir dışına gitmem gerekecek bazen. Yorucu bir tempo.

2- Hukuk bürosu; bir alanda uzman olma ve tanınma opsiyonu. Evime 20 dk. Maaş 40k + dosyalardan yüzde 10.

3- Kendi alanında dünyada birinciliği elinde tutan uluslararası şirket; müdürün falan var, klasik kurumsal kariyer basamaklarını çıkmaca. Evime 20 dk. Maaş 65k.

Maaşlar net.

Ne diyorsunuz? Bir aydır işsizim ve can sıkıntısından kafam allak bullak oldu her yola gelirim gibi geliyor şu an.

 

Ben olsam 65k olanı seçerim. Çünkü ilk seçenek çok yorucu ve 10klık fark yeterli değil o tempoya.
Hakkınızda hayırlı olsun umarım çok güzel bi iş hayatınız olur.

matilda

2 bence çünkü bir alanda uzman olmak avukatlık için çok önemli. Yaşını bilmiyorum ama 40lardan sonra basit davalarla sürümden para kazanmak yerine uzmanlık gerektiren kaşesi yüksek davalardan, az dosya çok para mantığına geçmek lazım. O duruma gelene kadar dosyalardan %10la 3'ün parası kazanılır zaten.

3'ü ancak çok para kazanma kaygım yoksa seçerdim, Halihazırda ev araba yatırım vs varsa. Tr'de maaşla iyi para kazanmak diye bişi yok. 65k da iyi bir para değil zaten. Kariyeri ilerletsen ne olacak, şimdinin 150sini alsan yine ev alamazsın. Uzmanlığı olan avukat tek dosyadan alıyor o parayı benden daha iyi bildiğin üzere.

Bruce

1 kesinlikle değil derim.
2 de %10 nun karşılığı yaklaşık ne ona bakarım ona göre 3 ile arasında tercih yaparım.

kisa

Ya bana da 1 cazip geldi nedense; yönetim kuruluyla ilişkileri iyi tutarsam sanki yolum açılır bir şekilde diye düşündüm.

2’nci opsiyon aslında maaş olarak 3’le aynı gibi oluyor. Uzun vadede hangisi daha iyi olur bilemedim.

Bir yandan AirBnB yapıyorum oradan da ek gelir sağlıyorum ama 100’ün üstüne çıkamıyorum her halükarda. :/

vedatchilipeppers

yazdığın ücretler avukatlık piyasasına göre baya iyi bence. şu an ben çok daha düşük alıyorum, muhtemeln yabancı dilin ve tecrüben var.

ben olsam 3.yi seçerdim. ama sen bi noktada bağımsız çalışmaya geçip kendi işini kurmayı düşünüyorsan 2.yi de seçeseçebilirsin. dosyalarla ilgilenirken muhatap olacağın insanlar ilerde sana iş getirebilir bağımsız çalışmaya başladığında.

turuncu tonlarda

Mobildeyim editleyemedim ama şunu da ekleyeyim: Yaş 29, ev kira araba yok.

vedatchilipeppers

1'i hiç seçme bence o yüzden yorum yapmadım. Kurumsallıktan uzak patron şirketinde yöneticilerin kişisel davalarına da baktırırlar, patronun kişisel avukatı olursun. Üst düzey yöneticinin kızının iş davasına da baktırırlar, patronun kiracı tahliyesine de. Tabii ki ekstra para vermeyecekler.
Bizzat 2 avukat tanıyorum şirket avukatı olan, ikisi de bundan muzdarip. Bir tanesini illegal işlerde imza yetkilisi bile yapmaya çalıştılar. Öbürünün patronunun ise yalısı var, paraları olmadığı için değil yani, var işte avukat bakacak tabii diyorlar.

Bruce
1

mobil görünümden çık