Selamlar anadoluda bir ilde 3 senedir kiracı olarak oturuyorum.

bu sene yapılacak kira zammında ev sahibim %140 zam talep etti. ben %80 verebileceğimi söyledim fakat anlaşamadık.

akşam telefonum çaldı ve ev sahibimin avukatı arayarak oğlunun oturacağını ve çıkmazsam dava açılacağını söyledi. %64 tüfe oranında zam yaparak ücreti yolladım ve dava açmasını söyledim.

şöyle bir ek bilgi: evin elektrik su doğalgaz abonelikleri ev sahibi üzerine, dava sonuçlanmadan bunları iptal edip beni mağdur edeceğinden korkuyorum.

süreçler nasıl işler, neler yapmalı? tavsiyelerinize açığım.

 

elinizdeki sözleşmeyle ister hemen şimdi ister -ederse- iptal ettiği zaman gidip kendi adınıza açtırabilirsiniz tesisatları o çok büyük problem olmaz.

son 1 yıldır falan önce arabuluculuğa gidiyor bu davalar. orada söylersiniz yüksek zam talebi sonrası bu durum ortaya çıktı samimi olduğuna inanmıyorum diye. ev sahibi-kiracı davalarının hızlandırılması için bakanlık yazı falan yayınladı ama yine 1,5-2 senesi var en az sürecin. üstelik aynı muhitte başka evi olmaması gibi şartları sağlayamıyor ve ihtiyaca dair somut kanıtlar gösteremiyorlarsa uzar gider.

dava sürecinde bu konuda bilgili bir avukattan destek almanızı şiddetle tavsiye ederim. dilekçelere eklenecek veya unutulacak tek bir cümle sizi vezir de edebilir rezil de. o nüansları da avukatlar en iyi bilenler.

kanatlı kontun müşfik öpücüğü

kaç yıllık kiracısınız?

bobinhoo

arabulucuya gider önce dosya. o aşamada da anlaşamazsanız dava açılır. dava görülürken kiraya veren kişi gerçekten oğlunun o eve ihtiyacı olduğunu ispatlarsa tanıkla vs. mahkeme davayı kabul eder. siz de istinaf edersiniz. istinaftan gelene kadar oturursunuz. sonra ev bulup çıkarsınız.

turuncu tonlarda

Abonelikleri iptal ettirmesi suç olduğu için ettiremez.

marla is in my head

Muhtemelen cikarilirsiniz ama süreç kısa değil. Yalnız mahkeme masrafları davayı kaybedince size yükleniyor mu buna bir bakın derim. Eğer evsahibi sadece sizi çıkarmak için bu yola başvurmuş ise yeni taşınma, depozito, mahkeme masrafları vs. analiz edip ev sahibi ile anlaşın size önerim. Çevrenizdeki daireler ne kadar kira veriyor ortalama olarak bunu da degerlendirin

aslagülümseyenbirkediyegüvenme
1

mobil görünümden çık