selamlar, 31 yaşında erkek olup yaklaşık 1.5 yıldır burda yaşayan, her şeyi legal olan biri olsanız kendinize nasıl yol çizerdiniz ? bugünlerde biraz boşlukta kaldım ve fikirlerinize açığım.

- türkiyede gerçekten iyi bir üniversitede işletme mezunu olduktan sonra 2-3 yıl satış departmanlarında çalıştım.
- ingilizcem uber seviyede iyi değil ama iletişim konusunda sıkıntı çekmiyorum
- bahsettiğim gibi burda legalim.
- sermayem yok
- şu an kendi adıma geçici işler yapıyorum ve ayda yaklaşık 1.5-2k dolar kenara atabiliyorum
- amazon konusunda bilgili arkadaşım mevcut ve fena olmayan paralar kazanıyor
- ekonomik olarak daralmanın burda da olduğunu gözlemleyebiliyorum

benim hakkımda bilgiler bu şekilde, biraz beyin fırtınasına ihtiyacım var, siz olsanız böyle bir durumda kendinize nasıl bir yol çizerdiniz ?

 

Doğuştan beyaz yakalı, genlerinde zerre girişimcilik olmayan bir insan olarak eğer yapabiliyorsam kendi alanımda, corporate bir iş bulmaya çalışırdım. Direkt yapamıyorsam upskill imkanlarını zorlardım ilgili ve yetenekli olduğum alanlara göre; bir eğitim programı, sertifika vb. gibi şeyler üzerinden.

Günübirlik işlere bel bağlamak beni gererdi; Uber sürmek, paket teslimatı yapmak vb. gelirinden bağımsız orta vadede yapılacak şeyler değil. Bunlar yerine muhtemelen az da olsa bir meslek öğrenebileceğim, belli bir network yapabileceğim işler kovalardım.

salihdt

1,5 yıldır orada yaşayıp ingilizceyi über seviyede bilmiyor olmak büyük ayıp, yapacağın ilk iş o olsun. Gerçekten iyi bir üniversite bitirip bilmiyor olmak tuhafken bir de yerine gidip öğrenememek nasıl iş ben anlamadım. Kalıcı, kurumsal bir iş için bunu halletmen lazım.

Bruce

ben cok maceraci ve ticaretci/girisimci biri degilim, kisisel olarak universite okurdum sanirim. ya hepten yeni lisans veya yuksek lisans. bulundugum eyalette harci uygun devlet universitelerine bakardim. legalsen ogrenim kredisi cikacaktir sanirim (?) detaylarini bilmiyorum elbette.

bu 1.5 senelik uzun sure icinde hic beyaz yaka islere basvurdun mu mevcuk kalifikasyonlarinla? bu konuda bilgi yok.

ayda kenara 1.5K atmak 18 yasinda work and travel yapan ogrenciysen tatmin eder bence, yoksa gec onu.

hot potato

Ticaret abi.
Tezek bile alıp satabilirsin. Amerika bu konuda hakikaten fırsatlar ülkesi. Türkiye'den bir sürü adam var oraya ihracat yapan, amcaoğlum bile mobilya ihraç etmeye karar vermiş Amerika'ya.
Hem maaşlı değil kendi işin olur hem de maddi olarak seni çok yüceltir.
E-ticaret bile olur. Türkiye'den kuru gıda getirtip satsan da olur.

etna

amerika'dayim ayni yaslardayiz. beyaz yaka bir ise girip calisirdim. zaten oyle yapiyorum.

oyle ivir zivir islerde surunmeye gerek yok. iyi bir kariyere baslasan 50 yasinda emekli olabilirsin. en basit ama garanti yol.

antikadimag
1

mobil görünümden çık