d vitamini değerim 12'ye düşmüş (min. 20 olması lazım). doktora tahlil sonucu gösteremedim. birkaç sene önce yaptığı formülü yapayım dedim. devit 3 damlayı alıp bir şişeyi direkt içtim suyla. önce birkaç hafta boyunca haftada bir, sonra ayda bir ya da 2 haftada bir içecektim, böyle iyi gelmişti yıllar önce. ilk şişeyi içtikten sonra inanılmaz bir enerji ve sağlık hissettim, demek ki 12 bayağı düşük demekmiş. sonrasında eczaneye gittim, aynı damladan alacaktım, nasıl kullanacağımı sorayım dedim (2 haftada bir mi, ayda bir mi tam hatırlayamadım çünkü), bana başka damla ve hap verdi.

benim baştaki devit 3'te 50.000 IU vardı. yani haftada 50.000 IU tüketecektim. eczacının verdiği hapta ise 20.000 IU var ve bunu her gün iç dedi, bir de damladan da 6.000 alacaktım her gün. yani haftada 182.000 IU'ya çıktı benim d vitamini tüketimim. 2 hafta boyunca böyle içtim, sindirimime de bağırsaklarıma da iyi geldi ancak sonrasında haftada 2 güne düşünce hafiften ishal olmaya başladım, başka bir şeyden mi kaynaklanıyor bir türlü anlayamadım ama sanki bu kullandığım d vitamininden kaynaklanıyor.

ne dersiniz, d vitamininin üst sınırını aşmış olabilir miyim? bir daha ölçtürmeye gidemedim maalesef.

 

Min. 20 değil 80 olması lazım. D3k2 ile beraber doğru formda magnezyum ve epa DHA değerleri yüksek trigliserid formunda omega3 alman gerek.

D vitamininde üst sınırı aşabilmen için vitamini aşırı yüklenmiş olman lazım. Devit-3 ampuldeki vitamin değeri 300.000 IU'dur. Yani sen daha önceleri haftada bir 300.000 almışsın ve bişey olmamış.

Bağırsak problemi virütik olabilir, olmayabilir de. D vitamini ile beraber magnezyum verdi mi sana eczacı? Verdiyse ne verdi, etken maddesi magnezyum oksit veya sülfat ise ishali o yapmıştır. Doğru magnezyum formu bu ikisi değil.

Yine de işin ehli doktordur, doktora sor, eczacıya değil. Bütün bunları anlat, gerekli soruları sorar sana beden sağlığınla ilgili, onun için diyorum.

Bence aşmamışsındır. Yine de gitmeyi önemse derim.

muhayyer divan

teşekkürler cevap için.

magnezyum vermedi bana eczacı. verdiği damlada d3 ile birlikte k2 vitamini de var, d vitamininin emilimini sağlıyormuş k2 vitamini.

devit-3'ün farklı çeşitleri varmış evet ama benim aldığım şey damlaydı ve 50.000 IU yazıyordu üstünde. şundan: static.daktilo.com

ahm1

Fazla gelecek doz almamışsın ki hiç. Az bile geliyordur ama senden sonra gogula sordum d vitamini fazlalığı diye, ishal yazmıyor. Muhtemelen virütik o zaman. Kan tahliline gerçekten bi baktır belki iltihâbî bir durum vardır.

muhayyer divan

20 bin ünite devit draje tedavide haftada iki, profilakside haftada bir kullanılır.
haftalık yükleme dozu 50 bin ünitedir(6-8 hafta). sizin kullanım biraz fazla olmuş. tekrar gidip ölçtürmekte fayda var.
kaynak: türk endokrinoloji derneği tanı tedavi klavuzu
prnt.sc

unalub

@unalub: evet, sanırım eczacı beni kazıklamak için bir sürü d vitamini aldırttı bana :/

ahm1
1

mobil görünümden çık