[q]
(8) 

Konum satın almak

Lubb #1593177
oturulcak evde (yatırımlık değil) konuma her şeyden daha çok önem vermek mantıklı mıdır?

aynı paraya alternatifler söz konusu olduğunda konum için (size uygunluğu yönünden en iyi konum) genişlikten ya da oda sayısından vs. vazgeçer misiniz?


 

kesinlikle evet. bununla ilgili ata sozumuz var ev alma komsu al diye.

antikadimag

Amerika'da da emlakçıların böyle bir sözü var evin fiyatındaki en önemli üç etken location location location diye. Oda sayısı ya da metre kare çok önemli değil benim için. Konum ise her şey. Ama benim arabam yok, toplu taşıma seven biriyim ve tek yaşıyorum. Arabadı olan çocuklu bir aile için evin genişliği daha önemli olabilir

nundu

Ben duruma göre değerlendiririm. Şartlarım gereğince hangi kriter en önemliyse onu önde tutarım desem de bir taşınmazın pek çok şeyini değiştirebilmenize karşın konumun değiştirilemeyeceğini unutmayın. Bu nedenle evet, muhtemelen en önemli şey konum olacak.

Tabi konum da şartlara göre değerlendirilmeli. 3 odalı bir eve ihtiyacınız varsa ve hoşunuza giden konumda 2 odalı bir ev bulduysanız, bu da ihtiyaçlarınızı karşılamayacaktır. Bu nedenle mevcut şartlarınıza göre değerlendirme yapmanız her durumda zorunlu.

10551037

konum derken evin istenilen ilçenin içindeki konumu mu yoksa görece olarak daha düşük sosyo-ekonomik çevrenin olduğu ya da tırrek arkadaşların olduğu konum mu? ikisi çok farklı şeyler.

mesela ankara için konuşursak gidip keçiörenden ev almazdık asla. ama istediğimiz ilçeden ev alırken ilçe içerisindeki konumu merkezi olmamasına rağmen bunu önemsemedik.

elorelia

@elorelia

aileye, işe, ulaşıma, ihtiyaç duyduğumuz yerlere yakınlık ve değerli daha da değerlenecek bir yerde ilçenin şartlarımıza en uygun yeri ama diğer fiziki ihtiyaçlar konusunda eksik genişlik oda vs konusunda.

Lubb

evet

istediğim evi bulursam şehir, bölge değiştiririm.

janderzel zartanyan

@antikadimag +1

Kesinlikle katılıyorum. Ev alma komşu al diye boşa denmemiş. Sizin için en iyi konumda bir yer bile alsanız kötü komşunuz varsa orası size cehennem olur. Tam tersi konumu hiç içinize sinmeyen bir yerde yaşasanız ama iyi komşularınız varsa orası bir süre sonra içinize siner cennet olur sizin için.

messor

bana uygunluğu yönünden en kötü konumda ev aldım, işime uzak ama göreceli olarak daha medeni ve parkı sahili olan bir bölge terch ettim, üzerine ekleyipte işe yakın(merkezi konum) ama içi kötü bir ev almak yerine uzak tercih ettim.

eja
1

mobil görünümden çık