arkadaşlar referans aralığına bakıp google'dan aratmayı ben de biliyorum, o yüzden spesifik olarak işi bilenlerin fikrini almak istiyorum. kişisel tecrübe de paylaşabilirsiniz tabii "benim emmoğlunun alt 130'du öldü" gibisinden, o ayrı.

bugün tamamen başka bi sebeple kan tahlili yapılmıştı, sonuçlar,

antihbs > 1000.00 pozitif mIU/ml H(<10)

AST 104 (referans aralığı 0-37)

ALT 155 (referans aralığı 0-45)

***

karaciğerimin iyi durumda olmadığını zaten biliyordum, yavrucağızımın sevmediği ne varsa onunla iştigal ediyorum maalesef ama daha 30 yaşındayım lan doktor "bugünden tezi yok meyve bile yemesen iyi edersin, uzatmaları oynuyorsun resmen" dedi çok üzüldüm. kaldı ki konunun bununla alakası bile yoktu, belli ki dikkat çekici ve böyle bir uyarıyı gerektirecek kadar kötü.

tabii haddinden fazla yorgunluk, hımbıllık filan var ama gücüm kuvvetim yerinde aslında, hani neblim bana "şu an sağlık sorunun var mı?" deseler sadece kötü beslenme ve dombililik sebepli genel bi düşük yaşam kalitem var derdim, bu kadar kötü olduğunu düşünmemiştim.

şimdi ben kızartma, şeker, alkol vs. bırakıp paso ot ve enginar yesem en azından hasarı geri alabilir miyim? yoksa bu değerler "dikkat etmezsen 40-45 gibi ölürsün, dikkat edersen de 50'den sonra karaciğer elinde gezersin" değerleri mi?

çünkü bilmiyorum yani işte bazı yerlerde yazmışlar SÜREKLİ bu kadar yüksek değilse, düşebiliyosa hallolur, bazı yerlerde de direkt mezar taşı reklamı verecekler yani utanmasalar o kadar kötü demişler.

şahan'ın gözüne dondurma saplanan adam skecindeki dayıt gibi hissediyorum kendimi. ÇÖZÜMÜ YOGHH. MİLYONDA BİR. GALDI CİĞERDE HASAR GALDI LA :(

velhasıl cenaze hazırlıklarına başlayayım mı yoksa düzgün yaşarsam toparlanabilir mi bu?

 

Öncelikle doktor değilim, uzman tavsiyesi değildir , sorumluluk kabul etmiyorum :)

Hepatit antikoru yüksek ama hepatitin kendiside yüksek mi ?
Benim hepatit değerleri düşük antikorlar yüksekti,
aile hekimim dahiliyeye yönlendirdi,
Daha iyi işte bağışıklığın var dedi.

Et ve proteinli şeyler fazla tükettiğimde benimde karaciğer enzimlerim çok yükseliyor, zamanında 1 ay peyniri bile yasaklamıştı doktor.

Normal zamanlarda da sınırlarda geziyor, bünye bu şekilde ne kadar dikkat etsemde, bunun için gittiğim dahiliye doktoru devedikeni içerikli ilaç önermişti devlet karşılamıyor takviye diye geçiyor sizde bir dahiliye doktoruna görünün.

Alt ast enzimini spor yapmak bile arttırıyor diye hatırlıyorum ek bilgi olarak

kararsızataletfilozofu

Karaciger enzim yuksekligi genc insanlarda genelde ya alkol/madde/bir ilactan, ya da karaciger yaglanmasindan (sagliksiz beslenme, kilo) kaynaklanir, ki sanirim sizin durumunuz bu. Karaciger kendini cok hizli ve iyi bir sekilde yenileyebilen bir organ. Degerleriniz yuksek evet de öldüm bittim denilecek bir sey yok, duzgun beslenme, alkolden uzak durma ve sporla toparlar.

Ayrica diger bazi degerleri gormeden net bir sey denmez ama anti hbs yuksekligi hepatit b’ye bagisikliginiz oldugunu gosteriyor, muhtemelen aşınız var. onun yuksek olmasi iyi yani.

gibicibicis
1

mobil görünümden çık